Kuchnia IKEA

mam wielkie dylemat ...za tydzień dostajemy klucze od naszego M a ja nie mogę sie zdecydowac na meble do kuchni i sprzęt - wszystko musimy kupic nowe i jest tego tyle ze oszalałam ...a co sadzicie o kuchni z Ikei...?? tylko nie wiem czy one sa trwałe i przeraza mine to skrecanie tych mebli...prosze o pomoc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kuchnia IKEA

hej, ja odebrałam klucze w maju i wlasnie korzystam z kuchni Ikeowskiej i jestem bardzo zadowolona, wybralam kuchnie drewnianią w kolorze dębu, wszytskie sprzety równez zakupiłam w ikea, montaż kuchni był wtedy gratis nie wiem jak teraz ale ja bardzo polecam ze względu na jakość i niską cene :)

Meble Ikea- to godne polecenia produkty:

1)Duża część materiałów dostępna od ręki, z półki lub z magazynu
2)Niezły design za przystępną cenę za 5- 6 tysięcy można zrobić naprawdę fajną kuchnie średniej wielkości
3)Dodatki i akcesoria niespotykane nigdzie indziej ( np. po relingi odsyłam klientów zawsze do Ikei- pozostała oferta na ryku to w zasadzie akcesoria rejs- drogie i brzydkie )
4)Niezłej jakości ( i tanie ½ ceny Bluma) akcesoria Rationel
5)Możliwość samodzielnej aranżacji w dość prymitywnym, ale darmowym programie komputerowym

Polecam:
Oświetlenie szuflad, Półi dolne szafek szklone i podświetlane (także 1/2ceny konkurencji)
Organizaery szuflad- jak wyżej…Agd: okapy słabe – piekarniki na pewno te szklane za 800zł…Mercedesy za 1900 z systemem pirolitycznym i funkcją gotowania na parze…
Tania kawiarka do zabudowy, niezła mikrofala …i szuflada trzymająca ciepło!
Tyle plusów- teraz minusy:
1)czasem dziwne wymiary szafek
2)ponawiercane od góry do dołu korpusy szafek ( rzędy dziurek- niepotrzebnych)
3)kłopot z szafkami niestandardowymi
4)obsługa- jednak „marketowa” wsparcie projektowe „średnie w porównaniu z np. dobrymi salonami HTH, ATLAS itp.
5)Montaż – tez pozostawiam do opinii forumowiczów.

Tyle naszej opinii jako projektantów. Ze swojej strony oferujemy:
a)kompleksową aranżacje kuchni (całego wnętrza) wraz w wysokiej jakości wizualizacją uwzględniającą wszystkie elementy proj. (konkretne kafle, oświetlenie itp.) z użyciem mebli Ikea, oraz montażem w cenie ok. 1000zł
b)taka samą aranżacje z pełnym doradztwem- wykonaniem i montażem mebli w systemie bez zaliczkowym z dowolnych materiałów ( szkło, akryl, forniry, drewno, folia …ect…) w porównywalnej cenie z Ikea.

Zapraszamy do odwiedzenia strony: http://iq-design.firmeo.biz
kom. 0 794 63 55 33
W tym tygodniu promocja: Oświetlenie szuflad gratis !

moja koleżanka ma i raczej jest zadowolona, też brałam pod uwagę, ale to kompletnie nie nasz styl :)

Witam,
Ja również zdecydowałam się na kuchnię z IKEA. Przechodziłam z projektem kuchni chyba wszystkie możliwe miejsca,a wszędzie ceny były po prostu kosmiczne często za zwykłą tandetę. Za ok. 6000 w IKEA można naprawdę znaleźć coś dla siebie. Ja wybrałam brązowoczarne fronty. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawować-koleżanka ma już 3 rok kuchnię z IKEA i jest bardzo zadowolona. Jedyne co, to poleca od razu zrezygnować ze zwykłych odbijaczy i zamontować te lepsze samodomykacze.

kuchnie ikea montowaliśy sami w domku 6 lat temu- i to nie prawda, że zawiasy się urywają, blednie, widać plamy...nadal wygląda super!!
mamy drewniane fronty i stalowy blat- ale już go nie ma.

jeszcze jeden plus- jeżeli znudzi ci się kuchnia- fronty można wymienić !!!! prawie każde pasują do modułów

Najlepiej zamowic meble na zamowienie i nie ma problemu ja tez mialam klopot z meblami i zamowilam jestem zadowolona
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Też zastanawialiśmy się nad zakupem kuchni w ikea ale:
-trzeba samodzielnie je składać
-co jest problemem docinać blaty,
-wspomniane już otwory w szafkach
-wszystkie korpusy szafek są białe
-problem z nietypowymi szafkami
W tym czasie znajomym robił zabudowę stolarz,dogadaliśmy się, i zrobił nam kuchnie.Ceny porównywalne co w ikea,ale bez problemów i takie jak chcieliśmy.

ja sama kuchni nie musialm skaldac, przyjechala ekipa z ikea i sama wszytko zamontowala i podocinala za darmo!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

zapraszam do zapoznania sią z nasza ofertą na www. meblegdansk.pl
nasze atuty w porównaniu do ikea to
brak problemów z niestandartowymi wymiarami
korpusy w dowolnym kolorze
blaty dłuższe niż 3 metry
fachowe doradztwo

did ,była jakaś promocja że montarz był gratis ?

Moge polecic firme ktora wykonala mi zabudowe mebli kuchennych i dwie szafy. Marzylam o ladnej ,nie drogiej kuchni.Dzieki poleceniu znajomych dostalam namiar na te firme.Co najwazniejsze ten facet ma niesamowity gust,umie super doradzic.Z poczatku mielismy swoje plany,ale po rozmowie z tym panem nasze plany ulegly zmianie.Jesli ktos szuka super fachowca to ze szczerego serca polecam.Ja juz mam swoja wymarzona kuchnie i jestem szczesliwa. Mialam tez zrobiony projekt komputerowy.Bylam tez po wycene w studiu kuchennym i okazalo sie,ze Pan Janusz zrobil mi o 30% taniej. Zainteresowanym moge wyslac moje zdjecia . Zycze Wam wszystkim powodzenia. beatakozlowskaa@tlen.pl
lub mail do Pana Janusz wlasciciela stolarni meblenazamowienie5@ tlen.pl

Inne tematy z forum

Transport, przeprowadzki (38 odpowiedzi)

https://ogloszenia.trojmiasto.pl/transport-przeprowadzki/transport-przeprowadzki-ogl62931286.html

deska kompozytowa co sądzicie (4 odpowiedzi)

Witam muszę wykończyć taras i zastanawiam się nad taką opcją deska kompozytowa http://dryten.pl...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (61 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...