Kup sobie dom "Nikosia"

Opinie do artykułu: Kup sobie dom \"Nikosia\".

1,8 miliona złotych - za tyle można kupić niepozorną, białą willę, stojącą przy ulicy Jelitkowskiej 21 w Gdańsku. Kto zdecyduje się na nieruchomość, dostanie za darmo w pakiecie największą mafijną legendę trójmiasta. Budowniczym i właścicielem domu był przez lata sam "Nikoś", czyli słynny gangster Nikodem Skotarczak.Kiedy Nikodem Skotarczak, legendarny trójmiejski gangster, bramkarz i waluciarz, król złodziei samochodowych, przyjaciel polityków i artystów, budował na początku lat 80. XX ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

a pamiętacie jak pan Rysio K z Gdyni sądził się z dziennikarką, która w swoim

reportażu zbyt mocno interesowala się powiązaniami pana Rysia z Nikosiem z czasów kiedy ten jelitkowski bunkier wystawiony dziś na sprzedaż był szczytem luksusu? Nie wiem jak sprawa się zakończyła, ale niewinnego pana Rysia bronił mściwy Romek Koń Giertych, którego z kolei deczko wcześniej Kaczor wywalił z rządu.
Pan Rysio przysięgał, że nie znał Nikosia,potwierdził to również rzecznik jego imperium pan Krzysio Król(zięć Moczulskiego-TW) że to wszystko pomówienia oszołomstwa pisowskiego.
Wszystkie Ryśki to fajne chłopaki
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 5

No cóż normalni ludzie nie muszą wiedzieć kim był Nikoś. Ja akurat wiem, bo mam 34 lata i zabili go na mojej dzielnicy. Nie jest to jednak żadna figura do nadmiernego rozpamiętywania. Pomyślcie lepiej, że nie wszyscy przeżyli cały swój żywot w Trójmieście.
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 5

najpierw naucz sie pisac '' trójmiasto'' chyba ze jestes z wolki dolnej :)

ale wólka tez przez Ó
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

pajace

widze ze w trujmiescie nie ma o czym pisac
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 12

dokładnie won z nim!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

i wigry3
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie był nigdy dom Nikodema, Pan redaktor przed napisaniem artykułu powinien poszukać prawidłowych informacji, a nie pisać bzdury, gdzieś dzwonią ale nie w tym kościele
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 20

osa uhahahahaha

chyba usa behehehehehe
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zapomnieliście napisać

kto po Nikosiu nosił jego garnitury...
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 0

mam 24 lata i mam prawo o nim nie słyszeć

czy to takie dziwne
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 9

Pośredniak zafundował sobie artykuł, dorobił historię i czeka na łosia co wyłoży prawie 2 bańki.

hahahaha.............
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kaźmierz

Bo pewnie urodziłeś/aś się w 2000 roku albo wcześniej ... ! To były kiedyś czasy Nikoś, Rybak :D ehh ... to se nevrati ;]
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 21

Cymbaluk vel "Cymbał" ma ponoć chyba prawdopodobnie przejąć tą chatę.....

tez confi.....
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 8

PRL I SB sztucznie z niego zrobila ''gangstera ''! chyba ?

Ani sie nigdzie nie ukrywal .Ani nie latal po ulicy z bronia .Ani do nikogo nie strzelal . Nikomu nie szkodzil. Jak mial sprawy w sadzie to normalnie chodzil bo nawet z mediami chyba wtedy rozmawial jak to kiedys opisywano wiec stawial sie do sadu na kazda sprawe. Wiec to sztucznie PRL z niego zrobila niby '' gangstera''. Byl rodzinny ! lubiany przez sasiadow . W jelitkowie byl spokoj i ludzie tam sobie spokojnie spacerowali czy szli na plaze .Dom tez zwykly bez zadnego przepychu a nawet skromny . Wielu ludzi w tamtych latach tzw. nowobogackich '' stawialo jakies wille gargamele z wiezyczkami i bajerami a ten dom jest wrecz skromny . Przeciez w zadne super samochody tez sie nie obkupowal tylko mial normalnego mercedesa wiec to zaden luksus . Robil swoje ale nie zyl na pokaz a moze zycie mu sie tak ulozylo bo PRL wyolbrzymial zawsze wiele spraw .
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 8

Wielki mi gangus

Jeszcze pamiętam go z czasów jak w Lucynce był szatniarzem :) On "papę" podawał czasem tipa zaliczył. Wtedy dość niepozorne wrażenie robił.
popieram tę opinię 36 nie zgadzam się z tą opinią 1