Kurs egazminacyjny CEA jest tylko z nazwy "egzaminacyjny"
Nie polecam zajęć egzaminacyjnych CEA w Gdyni w soboty od 11:30. Dziś, zapisałem się na zajęcia przed zajęciami, dopiero po zajęciach zobaczyłem jaki błąd zrobiłem. Lektor - native speaker - realizuje co prawda podręcznik od deski do deski, i nic poza tym, o innych materiałach można zapomnieć, o egzaminie CEA lektor nie wspomina, reguł i zadań na egzamin CEA grupa (6 osób) nie zna, gramatyka nie jest warta przypomnienia i lektor teorii nie powtarza, speaking'i są o wszystkim z książki ale nie w formule egzaminu CEA - zajęcia na pewno nie przygotują nikogo do egzaminu Cambridge CEA. Ja po tych zajęciach podjąłem decyzje o rezygnacji, pomimo iż będę musiał zapłacić karę w wysokości 500 zł. Jest to jednak warte tego, abym spokojnie mógł przygotować się gdzie indziej do tego egzaminu. Inne osoby w grupie mają nadzieję ze ten lektor się "otrząśnie" ale jak dla mnie nic na to nie wskazuje. Poza tym od osoby z sekretariatu (już niestety po zajęciach i po podpisaniu umowy) dowiedziałem się, że pomimo, iż zapłaciłem za kurs egzaminacyjny wyższą kwotę (+100zł) to te zajęcia są tylko z nazwy "egzaminacyjne" a realizowane są w formule ogólnej. Tragedia!