Kurs tańca..?!

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Co powiecie na kurs tańca przed tym wielkim dniem?
Moj ukochany niewiele sie w tańcu rusza ;)
i poważnie myślimy o paru lekcjach, żeby nam chociaż ten pierwszy taniec łanie wyszedł.. a nie takie z nóżki na nóżke.. ;)

Może znacie jakieś szkoły tańca?
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kurs tańca..?!

No wlasnie ja tez bylabym zainteresowana, najlepiej zeby bylo to w Gdyni i, zeby byla mozliwosc nauki indywidualnej, a nie w grupie. No i, zeby sprawdzony byl to ktos :). Pozdrawiam. Jagusia

Ja też robiłam ostatnio sondę na temat takich kursów w Gdyni:) Trzeba zwrócić uwagę na to ile razy w tygodniu odbywają się zajęcia i jak długo trwają. Niestety jedyną szkoła, w której zajęcia się jeszcze nie rozpoczeły była Salsa i mimo że słyszałam dobre opinie na jej temet to jest dla nas za droga. Zdecydowaliśmy, że pójdziemy od stycznia do innej (na Morskiej) bo wtedy zaczną kurs prowadzony w tygodniu (w tej chwili zaczynali taki w weekendy), więc będę coś mogła o niej napisać dopiero wtedy.. .
Pozdrawiam:))

witam.
A czy moglabys podzielic sie informacja co to za szkola tanca? ile trwa taki kurs i jakich tancow ucza, jak czesto i jaka cena - moj mail elajza@wp.pl.
dzieki z gory.

Ja też bardzo proszę o namiary na tą szkołę :)
A tak z ciekawości, ile zażyczyli sobie w Salsie za indywidualne lekcje?
Pozdrawiam..

Wysłałam maile:)

A ma ktoś moze namiary na jakąs szkołe lub prywatne lekcje w gdańsku? Podobno na politechnice w kwadratowej byly kiedyś jakies kursy. Wie ktos coś moze bliżej.???

Od dwóch lat chodzę do tej szkoły tańca na ul.Morskiej w Gdyni i polecam bardzo bardzo. Muszę wam powiedzieć że do tej pory na stronach weselnika odradzałam naukę walca wiedeńskiego na chwilę przed weselem ale po ostatniej rozmowie z trenerem okazało się że nie mam racji. Powiedział że podstawowego kroku bardzo łatwo jest nauczyć ludzi. Jest to taniec w którym para potrafi się poruszać razem jako para. Więc cofam co wcześniej mówiłam. I oczywiście wszystkich zachęcam by uczyli się tańczyć. Szkoła jest cudowna a trenerzy rewelacyjni. Polecam gorąco!!!
www.tango.com.pl
A nawet jak się zajęcia niedawno zaczęły to nie czekajcie tylko dołączcie do grupy, trenerzy poświęcą wam więcej czasu i w chwile to nadrobicie, ponieważ to dopiero podstawy :)SZYBKO NA TAŃCE :))

O super maja nawet lekcje indywidualne :). Dzieki za namiary. Pozdrawiam. Jagusia

Jeśli chodzi o szkołe tanca przy politechnice to wszystkie informacje uzyskacie na stronie poltechniki gdanskiej, kólka studenckie "Pod kwadratem".Ja osobiście chodze do szkoły tanca Gabi na Chełmie i bardzo polecam ta szkólke. 8 zajęc koszt 80zł
(4xw m-cu po 1,5h)

Nauka tańca dla młodych par to nowa oferta, skierowana do wszystkich, bez względu na wiek, wygląd i poczucie rytmu. Często spotykamy się z niezręczną sytuacją, kiedy to musimy zaprezentować swoje, często wątpliwe, umiejętności taneczne. Pierwszy taniec weselny, sylwester, bankiety i inne tego typu wydarzenia, prędzej czy później dotyczą każdego z nas. Po co stresować się tak banalną sprawą, jaką jest poruszanie się w rytm muzyki? Tańczyć każdy może!!! Decydując się na lekcje tańca inwestujemy w siebie, w swój rozwój i umiejętności. Otwieramy kolejne drzwi, za którymi czekają nas nowe, nieznane dotąd przeżycia. Wiele osób, które pobrało choćby kilka lekcji tańca twierdzi, że dopiero teraz zdało sobie sprawę z ubogości swoich przeżyć na imprezach tanecznych. Z niemożności przełamania niepotrzebnego wstydu, bierności i braku chęci do zabawy z jakże prozaicznej przyczyny - braku podstawowych umiejętności tanecznych, a co za tym idzie - obawy przed tańcem. Naprawdę łatwo można to zmienić. Dobry instruktor "ożywi" nawet największy antytalent taneczny. Przeciętnym osobom wystarczy już kilka lekcji, aby swobodnie poczuć się na parkiecie. Można wziąć udział w kursie lub skorzystać z coraz popularniejszych zajęć indywidualnych, dopasowanych do naszych potrzeb i umiejętności. Takie bezstresowe i komfortowe spotkania, również w domu u klienta, są szczególnie godne polecenia. Średnia cena za godzinę to około 50 zł od pary. Żaden wydatek w porównaniu z większością kosztów weselnych, a przy tym w jakże ważnym celu! Tych umiejętności raczej się nie zapomina... Walc angielski, wiedeński, tango, samba, rumba czy jive - to tylko kilka tańców, które będziemy mogli wykorzystać w nowym życiu. Oby każdy wkraczał w nie tanecznym krokiem!