Kwaśne wędzonki
Witam
Mam taki problem mianowicie wedzilem w niedziele mięso serki oraz polędwiczki i trochę tego było i musiałem to wziąć na dwa razy pierwsze wędzenie wszystko Ok ale drogie już wsad 9 polędwiczek i 7 serków po trzech godzinach wyjmuje i wszystko wyszło kwaśne nie mam pojęcia czemu serki były robione w zalewie ze zwykłej soli a polędwiczki w peklosoli na początku pomyślałem ze to drzewo Wedze olcha sucha okorowana ale napisałem do gościa od którego biorę i przywiózł mi rano dziś świeży worek suche drzewko piękne pachnące i wedzilem dziś znów żeby poprawić błąd ten sam wsad i wyszło to samo. Wędzarnie mam kupiona z Allegro robię na niej już trzeci sezon bardzo często i pierwszy raz takie coś się stało. Daszek po rozgrzaniu w środku jest suchy wiec nic się nie skrapla jedynie po trzech latach użytkowania zgnił mi piecyk ale szwagier stworzył nowy piecyk z metalowej rury jeżeli ktoś miał podobny przypadek proszę nakierujcie gdzie szukać błędu bo już 250 zł straciłem na mięso które wyrzuciłem
Mam taki problem mianowicie wedzilem w niedziele mięso serki oraz polędwiczki i trochę tego było i musiałem to wziąć na dwa razy pierwsze wędzenie wszystko Ok ale drogie już wsad 9 polędwiczek i 7 serków po trzech godzinach wyjmuje i wszystko wyszło kwaśne nie mam pojęcia czemu serki były robione w zalewie ze zwykłej soli a polędwiczki w peklosoli na początku pomyślałem ze to drzewo Wedze olcha sucha okorowana ale napisałem do gościa od którego biorę i przywiózł mi rano dziś świeży worek suche drzewko piękne pachnące i wedzilem dziś znów żeby poprawić błąd ten sam wsad i wyszło to samo. Wędzarnie mam kupiona z Allegro robię na niej już trzeci sezon bardzo często i pierwszy raz takie coś się stało. Daszek po rozgrzaniu w środku jest suchy wiec nic się nie skrapla jedynie po trzech latach użytkowania zgnił mi piecyk ale szwagier stworzył nowy piecyk z metalowej rury jeżeli ktoś miał podobny przypadek proszę nakierujcie gdzie szukać błędu bo już 250 zł straciłem na mięso które wyrzuciłem