Kwiat Paproci

Sue = Kwiat Paproci ???
Oj......................
Coz mozna rzec ?
SZKODA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Plagiat

Nigdy nie twierdzilem ze jestem nieomylny :) jednak to sa moje wnioski i chyba mam prawo do wyglaszania chociazby beznadziejnie glupich wnioskow na wlasny temat? Ale spokojnie! Wiem teraz 1no. Na pewno nie dojedziemy do porozumienia dlaczego ludzie sie zabijaja, gdyz ja uwazam ze gdyby ktos, komus kto chce sie zabic, pomogl, pokazal inna droge, poprowadzil za reke, okazal sie tym czego komus brakuje ta osoba nie zabila by sie! Takie jest moje, prywatne zdanie. A do tego chyba mam prawo?! Jednoczesnie nie twierdze ze nie chce poznac twego zdania na ten tema. toz wlasnie z checia sie dowiem co myslisz!! :) Wlaciwie to chcialem zawsze wiedziec co sie stalo ze ty przestales myslec o samobojstwie ?? Nie wiem dlaczego, ale zawsze chcialem.... wiedziec....
Otoz piszesz ze nie interesuja cie twoi znajomi, ze to ich sprawa!? Przeciez to jest zenujace! Ty Ja znales. Ja nie. A jednak mimo wszystko chcialbym aj poznac, dowiedziec sie jaka byla. I uwazam ze to nie jest tylko i wylacznie jej sprawa. Moze sie myle (a prawie na pewno sie myle ale mysle ze jestesmy spoleczenstwem dosyc zaawansowanym myslowo i kulturalnie i tekie sprawy jak chec zabicia sie powinny interesowac przyjaciol, znajomych, rodzine. Przeciez to na pewno ie bylo tak buh! "Dzis sie zabije". Ta mysl musiala kielkowac w Jej glowie, dorastac, nabierac ksztaltow, ktos musial to widziec!!! Nie wiem moze ja jestem idealista, a na pewno jestem glupcem. Sam jestem czesto samotny a wierze w szczera przyjazn, zyczliwosc i tym podobne rzeczy.
Widzisz jesli chodzi o przyjaciol to chodzi mi o kogos takiego:
Gdy mam dola wpadam do niego/niej niezaleznie od pory dnia i roku, pijemy sobie pifko/sok (niepotrzebne skreslic ;) gramy w jakas gre komputerowa/ukladamy puzzle, rozmawiamy, smiejemy sie, czuje sie lepiej.
Raczej wiec wykluczam sytuacje gdy:
Mam dola. Dzwonie do Plagiata mieszkajacego w Pruszczu i mowie :"Sluchaj mam dola, wpadnij". wyobrazasz to sobie ?? Bo ja raczej uwazam to za abstrakcje. Oczywiscie nie twierdze ze nie mam znajomych, ze sie nie spotykamy ale tak jak mowie potrzebny jest ktos, blisko, pod reka. Nie chcialbym sie rozwodzic nad moja sytuacja kolezenska w miejscu zamieszkania i opiniami o mnie ale to wszystko wyklucza taka sytuacje jakiej bym pragnal :(
A tak na marginesie chce ktos pogadac spotkac sie. Niech wpada! :)

to buka !!

DZIEKI JESZCZE RAZ "STARY" !!

Atma

Alez wydaje mi sie ze nikt z nas. Ani Plagiat ani ja nie wyslimy o samobojstwie.
Zastanawiam sie tylko DLACZEGO, i PO CO? lecz nikt mi nie chce udzielic odpowiedzi (i pewnie nigdy nie udzieli :( Nie chodzi o to ze mam z powodu Kwiatu Paproci dola, niestety jej nie znalem :( niestety nie wiem czy ja poznam na tym innym swiecie. I w sumie to mnie troche gryzie, a raczej to ze zastanawiam sie czy moglem jej pomoc. To wszystko jest dziwne. Poprostu mialem dola i o tym dyskutujemy, ale jak widze to deko ozywia 3miasto HP i jest fajnie, jak juz napisalem: lubie taki satan rozmyslania i pisania co mi do glowy wpadnie. To jest fajne :)

a w sumie zapowiadalo sie na oka!!!!!

ale ..................................................................................

7sk

moja mysl na temat samobojstwa nie wynikala z braku milosci rodziny, przyjaciol, ani nic innego, wynikala z braku perpektywy na przyszlosc, ja mimo iz uwazany jestem za intelignentnego czlowieka nim wcale nie jestem. uwazam siebie za totalnego debila ktory nie moze normalnie zrozumiec najprostszych rzeczy, jestem leniwy, jetem chamski, prosty i niekumaty. ale co z tego? kto sie tym przejmuje. wazne jest to zeby miec kase. a coraz mniej na tym swiecie ludzi ktorzy by docenili cieplo rodzinne, cueplo przyjazni, cieplo milosci. bo ci ludzie nie zauwazaja ze zyja. ale to juz inny szczegol. pamietasz jakie rzeczy pisalem? wiesz z jakiego powodu. ale to i tak uleglo zmianei.
mojsotsunek do swiata teraz jest wykreowany. nienawidze siebie, nienawidze jak inni moga niszczyc to co nie jest ich wlasne, jak moga niszczyc siebie innych i wsyzsytko co im wpadnie w rece. jak to jest mozliwe kto im na to pozwala?
wg ciebie istnieje bog, ja tego nie neguje, ale dlaczego na to pozwala? zaraz napiszesz ze to nie od niego zalezy tylko od czlowieka ktory ma wolna wole, wiec pytam dlaczego ? dlaczego niszczymy?
samych siebie chociazby? innych? po trochu
i co? nic.
swiat kreci sie dalej
ja jade swoim pociagiem
ty swoim
bum
nie ma swiata
mojego
twojego
na skutek beldu
motorniczego
jednego czy drugiego
a dlaczego?
bo tak chcial los
czlowiek czy bog?
nazwij to jak chcesz
wiara w czlowieka jest najwazniejsza
bez ludzi nie ma milosci nienawisci radosci szczescia
ale co to jest w porownaniu z czyjac po prostu obecnoscia?

zaczal mi dzialac w koncu internet hehe

no wlasnie . wiec przystepuje do dywersji

sejm RP - ku lepszej kondycji studenta

uwazam ze kazdy student legitymujacy sie dokumentem stwierdzajacym fakt bycia studentem na danej uczelni , na danym kierunku powinien otrzymac ustawową zniżkę na podręczniki które wymagane są przez belfrów tejże uczelni. skandalem jest placic po 100 za podrecznik kiedy to trzeba ich kupic parę na semestr !! do tego jeszcze dochodzą niektórym koszta czesnego , jezeli ktoś studiuje w innym trybie niż dzienny. pomine milczeniem fakt iż biblioteki wydziałowe niektorych pozycji wogole w swoim katalogu nie posiadaja , a niektore publikacje nadrukowany maja rok wydania sprzed paru dekad.

SOS

Ludzie czy chcecie podnieść sobie adrenalinę okołó 7 rano? Nic prostszego, wystarczy udać się do koleji SKM we Wrzeszczu . Ile tam jest tych obrzydliwych "nurów" całe mnóstwo, zaczepiają i odgrażąją sie. I tam nie ma straży miesjskiej. Straż miejska wyrzuca w tym czasie staruszki sprzedajce pietruszkę w niedozwolonym miejscu. Jest ekstra. I taki mamy piękny kraj!

Życzę wielu wrażeń ww. miejscu.

7sk

To sie bardzo ciesze :)))

Bakcylia

Przypomnialo mi sie cos nt. ochrony srodowiska. Otoz takie raporty o stanie srodowiska sa co roku sporzadzane w raporcie o nazwie "AGENDA 21". Mielismy o tym na wykladach z ochrony srodowiska :))

POMOZCIE PAWLOWI

Zapraszam na strone Pawla Wozniaka http://strony.wp.pl/wp/marsuk
Pawel tak jak i MY WSZYSCY CHCE ZYC!!!
Pomozmy mu!!!!!!

Jeszcze raz w sprawie Pawla Wozniaka

On jest NASZ tzn. z TROJMIASTA. Tym bardziej powinnismy byc z nim.
Pomozcie mi w rospropagowaniu apelu.
Szczegoly na stronie

Plagiat

ile potrzebujesz tych qp? moge ci odstapic killka(mam niewiele, ale na co mi one, mam dosyc gratki. przynajmniej na jakis czas) a co do twojej dyskusji z 7sk(przepraszam, ze sie wtracam, ale chyba mam prawo, skoro prowadzicie ja publicznie), dzieki za wyprowadzenie z bledu, juz nigdy nie pomysle o tobie jako o osobie inteligentnej, ale dalam sie nabrac. dlaczego tak o sobie piszesz? dlaczego masz tak niskie mniemanie o sobie? ah, zapomnialam, przeciez jestes debilem, ktory nie wie czego chce od zycia i, ktorego cala reszta odbiera blednie przypisujac mu niehanbiacy poziom iq.hmmm, jak to mozliwe, ze tak bardzo sie co do ciebie mylilysmy? zapomnialam takze, ze nie ma sensu zadawanie tobie pytan, bo odpowiadasz pytaniem lub zmieniasz temat, lub po prostu uzywasz pewnych slow, ktorych znaczenie mozna okreslic jako degradujace powage problemu i umieszczajace ow w pewnym glebokim miejscu.
co do boga- masz racje, albo powiedzmy inaczej- zgadzam sie. co za roznica jest czy nie? czy to cos zmienia? zbrodnie, cierpienia, samobojstwa... dlaczego swiat tak wyglada? bo tak ksztaltuje go czlowiek. tylko i wylacznie czlowiek odpowiada za piekno i szpetote naszej rzeczywistosci. bog... tak, moze byc dla wielu droga, moze nadac sens ich zyciu, przykazania podnosza moralnosc(czy mozna "podnosic" moralnosc? niewazne!), ale to kropla w morzu. punktem wyjscia dla kazdego z nas jest beznadziejna sytuacja, z ktora musimy sobie poradzic. ale to wbrew pozorom nie takie trudne, czasami mam wrazenie, ze uwielbiasz sie dolowac, z e sprawia ci to przyjemnosc, podobnie jak niepochlebne myslenie o sobie samym. jak bylam w twoim wieku, tez mialam strasznego dola, ale doszlam do wniosku, ze... niewazne do jakich doszlam wnioskow, faktem jest, ze , nie wazne, ty to wszystko wiesz, znasz wszystkie mozliwe argumenty. tak jak z tym samobojstwem, chciales je popelnic, ale wiesz, z e nie masz prawa krzywdzic tych, ktorym na tobie zalezy. nie cierpie niesprawiedliwosci, a ciebi e ona spotkala, tak, niestety tak. chcialam ci napisac cos cieplego, ale nie potarafie, bo mam wredna nature, w dodatku oceniam ludzi nie majac zbyt wielu informacji i najczesciej sie myle. ale ciesze sie, ze to z siebie wyrzucilam(egoistycznie oczywiscie, tylko i wylacznie z czysto egoistycznych i wrednych pobudek).
ah, jeszcze zapomnialam dodac, ze piekny i wielki bedzie dzien, kiedy powiesz sobie, ze jestes szczesliwy, i bedziesz usmiechal si e czesciej niz tylko przez kilka niedzielnych godzin i, ze obdarzysz nas tym usmiechem, i ze bedzie on szczery.

7sk

ja tez mam przyjaciol daleko od miejsca zamieszkania, ale jakos nigdy nie bylo to dla mnie problemem, wrecz przeciwnie! no coz, ale kazdy ma swoje zmartwienia...
i to co jednych cieszy, dla innych moze by c powodem do smutku. mieszkam w bloku, ale nie ma u nas sieci komp. gdzie mieszkasz?
przepraszam, ze spytam, ale jaka wg ciebie osobowoscia jest Kisczak? w czyms jest lepszy od ciebie? troche sie zapedzilam, nie mam prawa o nim pisac, bo zdaje sie on nas nie czyta, jeszcze napisze cos glupiego za jego plecami, a ja jednak, mimo calej swojej wredoty mam jakies tam zasady, ktorymi sie w zyciu kieruje.
zeby zrozumiec motywy ludzi, ktorzy wybieraja samobojstwo, trzeba przezyc prawdziwy dramat. to nie prawda, ze wystarczy wyciagnac do kogos reke i tym sie go ochroni. nie mozna przez 24 godziny na dobe czuwac nad zalamanymi ludzmi. moj przyjaciel popelnil samobojstwo, co ja mowie, on nie byl moim przyjacielem, ledwo go znalam, byl chlopakiem mojej przyjaciolki. dopoki ona z nim byla, wszystko sie ukladalo, kiedy go opuscila, a ojciec nie chcial go przyjac do domu, caly swiat z powrotem runal mu na glowe. chocby wtedy znalezli sie tacy, ktorzy pomogli by mu sie otrzasnac, kto wie, na jak dlugo umialby sobie poradzic z okropnymi myslami. jezeli komus brak milosci(milosci, ktora na pierwszym miejscu powinna obdarzac nas rodzina), taki czlowiek jest obciazony psychicznie, sklonny do zalaman i mysli samobojczych. nie pomoze wyciagniecie reki, nic ni e zastapi ciepla rodzinnego. nic! nie wiem jak mozna pomoc ludziom zalamanym, ktorym brakuje milosci, ktorzy przezywaja dramaty, o ktorych ja nie mam pojecia. nie wiem czy istnieje jakis sposob. jezeli istnieje, to na pewno nie jest on prosty i na pewno nie jest w 100 % skuteczny.

7sk

7sk co z tego ze uwzasz siebie za spasionego brzydala bez przyszlosci, jesli nie uwazaja tak twoi przyjaciele (znajomi). Wiadomo ze to nie ty tworzysz swoja historie, ale oni. To oni Cie zapamietaja i opisza. Ale mozesz odejsc w zapomnienie. Jesli tylko sie bedziesz o to staral. Nie porownuj ludzi. Ja chce zeby o mnie zapomniano, ale ty na pewno nie. Powinienes byc szczesliwy, ze odnalazles "swoja prawdziwa milosc". Mnie pewnie nie bedzie to pisane. Wiem jestem bardzo pesymistycznie nastawiony do zycia, ale usmiechnij sie moze byc gorzej. Moge stac sie calkowitym pesymista-dekadentem i zaczac narzekac z byle powodu jak to bylo keidys. Pamietasz moje smutne teksciki ktore kiedys pokazalem tobie Darii Kasce i tej dziewczynie ktorej imienia nie pamietam. Wiesz jaka byla ich reakcja. Teraz wiem ze te wierszyki nie powinny byc interoretowane tak jak wy to zrobiliscie. Powinny byc interpretowane z duza doza humoru. Bo budza we mnie teraz tylko smiech. Jak ja moglem to napisac. Nie rozumiem. Teraz wiem ze zycie nie polega na narzekaniu ale na dzialaniu. Nalezy zmieniac siebie, dostosowywac sie do sytuacji. Mozesz to nazwac falszem, ja to nazywam przetrwaniem. Ja wiem co uwazam, a to co uwazaja inni juz mnie przestalo obchodzic. Zreszta zauwazasz to. Ze jestem zimnym draniem coraz czesciej, coraz czesciej mi wszystko jedno, coraz czesciej juz nie mam ochoty wdawac sie w dyskusje, uciekam, jak ty to stwierdziles: boje sie odpowiedzialnosci. Jak kazdy brachu jak kazdy. W sumie to tez mi wisi. A moze ty powiesz mi dlaczego mi to jest wszystko obojetne? Moze ty wskazesz mi blad w moim rozumowaniu? ale czy sie zmienie to juz bedzie zalezalo ode mnie.
Probowano mnie nawrocic. Probowano mnie zabic. Probowano mnie wciagnac do sekty. Sam myslalem o samobojstwie. Ale czy tego nei robi kazdy nastolatek? czemu ja zyje a ona mnie nie chce? czemu ja zyje i wydaje pieniadze rodzicow a tyle ludzi cierpi? kazdy w pewnym okresie czasu w pewnym wieku doswiadcza tzw. dojrzewania. Czuje iz staje sie nadwrazliwy, iz swiat jest niesprawiedliwy. W tym okresie jego zycia maleje lub rosnie jego wiedza, inteligencja itd. itp. Mysle ze ja zmadrzalem, ale jednoczesnie zglupialem, poniewaz zaczalem wykorzystywac okazje, zaczalem wykorzystywac sytuacje.
mam nadzieje ze przeczytasz to jeszcze dzisiaj.

ELSE

Else a jesli to co pisesz to prawda? jesli niektorzy ludzie sa za bardzo egoistyczni zeby zauwazyc innych? a moze po prostu zle szukaja? a moze po prostu sa tacy jacy sa? moze jestem plagiatem. a mzoe po prostu kuba.
ja nie umiem sie usmiechac. bo nie mam powodu. z reguly. nie znalazlem zadnego powodu do smiechu, radosci, byl tylko raz, kiedy spieszylem sie zeby te osobe ujrzec. ale nie ma go teraz. nigdy nie bylo. else czyzbys naprawde dzialala z czystko egoistycznych pobudek? a moze to ja dzialam z czystko egoistycznych pobudek? moze jestem wampirem psychicznym? mozemy gdybac do konca do usr.. smierci.
wyglada na to ze prawde znam tylko ja
tylko ja
a moze ja jej tez nie znam?

czesc

Gdansk jest najcudowniejszym miejscem na ziemi swojego nieznacie cudze chwalicie tesknota mnie rozrywa niech zyje suchanino motlawa dluga sopot dotka

ELSE, PLAGIAT, INNI....

HEJ HEJ ELSE COZ TO ZA SMUTNY TEMAT WAM KAZE SIE TU WYPOWIADAC????? HIHIHIHI ZYCIE TO RADOSC A NIE SMUTKE, RADUJ SIE BO ZYCIE TETNI NAOKOLO PLAGIAT, POPATRZ NA TRAWKE I NA ROBACZKI JAK NA LUDZI NIE MOZESZ!!!!! ROZUMIEM ZE MOZNA CZUC SIE ROZGORYCZONYM PATRZAC NA LUDZKIE "ROZUMNE" POCZYNANIA ALE TAK OD RAZU PRZESTAC SIE USMIECHAC??? NIE NIE NIE NIE NIE NIE!!!!! USMIECHAC SIE WLASNIE NALEZY I Z RADOSCIA PODCHODZIC DO ZYCIA.... ZA DUZO W NAS PODEJRZLIWOSCI ZE INNI CHCA COS NAM WYKROIC JAKIS NUMEREK WREDNY I Z TEJ PODEJRZLIWOSCI UWAZAMY ZE LEPIEJ JAK SAMI IM WYKROIMY, TO CHYBA COS NIE TAK, JAK MYSLICIE???

dotka

trojmiasto jest najcudowniejszym miejscem,,, zgadzam sie calkowicie!!!!!!!!!!!!! caluski dotka :-)))))

hj tam

to sa moje pierwsze mazgroly tu jest 4 nad ranem a gdzie sie tulasz jak mozna wiedziec ?

Witajcie

Jestem od niedawna w Sopocie może ktoś szuka znajomych jak ja napiszcie do mnie. Może wyskoczymy gdzieś razem. Mam 33 lata.

Do poprzedników

Piszę to po porzednim wpisie.Widzę, ze ciężko jest komuś pozbierać sie po stracie jak rozumem bliskiego człowieka. Ja też to przeszedłem, dwa razy i straciłem naprawdę wiele....
Ale człowiek ma tę znolnoźć, że jeśli się sam nie nakręca to się pozbiera - najgorsze jest to co sami sobie wymyślimy.

"Męczą nas nie żeczy same w sobie,
ale wyobrażenia o tych żeczach.
Złe wyobrażenia można zniszczyć,
a to jest właśnie sens życia."

bieda !!

bieda!! szok jakiego kopniaka czasami daje zycie. wina - ................................................ !

SKULINKO!

Która moja wypowiedz wpadla ci w oko (tyle ich było...)

PLAGIAT

Ludzie są, jacy są, trzeba to zaakceptować. Tylko, czy naprawdę są tacy, jakimi Ty ich widzisz? Nawet najlepszego przyjaciela nie znasz tak naprawdę. Widzisz tylko część jego natury, reszta pozostanie na zawsze nie otwartą księgą. Na podstawie fragmentu osobowości oceniasz? Uważasz, że mamy prawo osądzać innych?
I dlaczego nie potrafisz się uśmiechać? To takie proste... a może po prostu nie chcesz?
A życie nie polega na ciągłym dostosowywaniu się do świata. To prawda, że trzeba iść na kompromis, ale lekko przesadzasz. W tym całym zamieszaniu zapomniałeś chyba, że najważniejsze, to pozostać dzieckiem.
Miłego dnia

ELSE

To nieprawda! Wiesz, skąd się biorą samobójstwa? Z naszej niewrażliwości, z naszego egoizmu. Spotkałam wczoraj kogoś. I wiesz, co stwierdził: co mnie, to obchodzi, niech ta osoba popełni samobójstwo, jest mi to obojętne. A przed miesiącem zapewniała, że zależy jej, aby pomóc tej osóbce. Ci, którzy myślą bądź popełniają samobójstwa nie czują serca drugiego człowieka. A może, to nieprawda, że ciągle jesteśmy zaganiani, nieustannie gdzieś spieszymy się? A dokąd? Na spotkanie z koleżanką, by obgadać drugą bądź na serial brazylijski, by mieć o czym jutro rozmawiać, przecież o tym mówią wszyscy. Nie mamy czasu, by uśmiechnąć się do przechodnia, by odwiedzić kogoś, kto ma kłopoty ( jeszcze poprosi nas o pomoc), a może kogoś samotnego ( ale nie, wolimy towarzystwo tych, co są w centrum uwagi i jesteśmy im bardzo wdzięczni, gdy zwrócą ją na nas). Człowiek żyje, jeżeli czuje, iż komuś zależy na jego obecności – taka to prawda o naszym istnieniu. Nie wiesz, jak pomóc? Wystarczy trochę prawdziwego ciepła. I nie musisz się martwić, gdyż na pewno wróci do Ciebie w podwojonej temperaturze.
Miłego dnia

Plagiat1

Ciekawą jest mysl iz jestes osoba nieinteligentną, szczerze mowiac powinienem ci za takie teksty przywalic. Wiem, ze czasem tez o sobie mowie ze jestem debilem i choc sa to nieodpowiednie i nie na miejscu zarty to jednak zarty. A skoro niby ty nie mozesz pojac najprostszych rzeczy to jestem ciekaw jak to robisz ze ciagle chodzisz do tej samej szkoly, w sumie dobrze sie uczysz, a zwlaszcza w jaki sposob byles jednym z najlepszych uczniow w calej szkole i najlepszym uczniem w klasie w 1szej i 2giej klasie??????!!!! Zastanawiam sie jakim cudem ???? A moze to ja jestem naiwny??!
Tak pamietam co pisales. Niestety nie wiem z jakiego powodu. A wlasciwie to nie wiedzialem do dzisiaj. A jezeli chodzi ci o kase to nie rozumiem. chyba rzeczywiscie jestem naiwny bo mysle ze bez kasy tez da sie zyc!!!?? Taaaaakkkkk naiwniak ze mnie. A moze powinieniem napisac: "debil"?
W sumie to widzisz musze ci sie przyznac ze znam twj stosunek do swiata, nawet to co skrzetnie ukrywales chyba nie umknelo mojej uwadze, widzialem twoja kreacje (nie kojazyc z sukienka, ani ubraniem na impreze :), wiem jaki jestes. Moze to dlatego ze sie otworzyles przedemna, ale jesli tak to sie ciesze. Bo milo znac kogos takiego jak ty a zwlaszcza z tego ze ewentualnie sie przedemna otworzyles :)
Dlaczego niszczymy?? Bo widzisz znajac samo zlo, otaczajace cie i innych samoczynnie idziesz w jego kierunku. Ja mam to samo, moze tego nie widac ale tak mam tak, ide czasem w kierunku zla, niestety, taki jest swiat, ale dlaczego obwiniac za wszystko Boga. Bog dal nam wolna wole. Dal nam wybor, jaka droga chcemy isc. Pokazal nam droge poprzez Chrystusa i Biblie. Ale to my wybieramy, czy chcemy isc ta droga, czy idziemy inna!!! Z reszta sam wiesz od jak niedawna wierze w Boga i wiesz jaki jestem i bylem. Moze nie zauwazyles zmian, ale Kasia zauwazyla, ja zauwazylem i to mi sie podoba :)
A ludzie. Ja nadal moze naiwnie ale wierze ze ludzie w srodku sa dobrzy. A dlaczego czynia zlo?! nie wiem!!! chcialbym aby bylo inaczej aby wszystcy byli normalni i dazyli droga jak najlepsza dla siebie i innych.....

Else1

Milo ze sie wtracasz. Wlasnie o to chodzi :)
Nietety zaluje ze popsulas sobie zdanie o Plagiacie. Wg mnie trzeba na to spojzec deko inaczej, ale nie chce mowic o Kubie w taki sposob jakbym go obgadywal. Najlepiej bedzie jak sami pogadacie. Wydaje mi sie ze znasz go chyba za malo ale to tylko wasza sprawa.
Co do Boga - uwazasz ze nic nie zmienia czy on jest czy nie. Otoz zmienia. Zmienia wiele dla ciebie i dla tych gnebionych, mordowanych, gwalconych !!! Niestety Bog nie ingeruje w nasze postepowania. pokazal nam Droge. Od nas zalezy czy nia pojdziemy!.

Else2

Hmmmmm. Otoz widzisz dla mnie nie jest problemem to ze mam przyjaciol poza miejscem zamieszkania. Najwazniejsze jest to ze wogole ich mam jednak chcialbym miec taka osobe jaka opisywalem (nie chcialbym sie powtarzac), to wszystko!.
Ja mieszkam w domku jednorodzinnym w Gdyni Redlowie. Fajne miejsce, masa zieleni, duzo miejsca, wzgeldny spokoj.....
Co do Kiszczaka to w sumie nie umiem ci odpowiedziec na twoje pytanie. Oczywiscie jest on postacia historyczna, osoba ktora cos zrobila dla Gratki (chciazby stworzenie spotkan) i nie chcialbym sie z nim porownywac. Kazdy ma swoje wady i zalety a to ze ja jestem zakompleksiony i mam niskie mniemanie o sobie wytwarza taka sytaucje, ze raczej wiekszosc osob oceniam wyzej od siebie samego! :(
Natomiast samobojsta. Wiem nie ma recepty na to aby im zapobiec. Jednak czy czasem nie odczuwasz czegos takiego, ze moglas komus jednak pomoc, ze moglas chciazby sprobowac pomoc. Otoz widzisz mi nie chodzi o samo wyciagniecie reki, chodzi o pokazanie drogi, prawdziwe wsparcie i pokierowanie ku drodze z dala od krawedzi. Szczerze mowiac sam sie staczalem. Dosc dawno temu mialem mysli o ucieczce z domu, o tym ze nikt mnie nie kocha ani nawet nie lubi. Wlasnie brakowalo mi przyjaciol, znajomych. Wydaje mi sie ze zmiana srodowiska, poznanie nowych ludzi porawilo moja sytuacje. Oni nawet o tym nie wiedza, bo jakbym im o tym powedzial to by nie uwierzyli. Ale sa takie chwile gdy wlasnie potrzbna jest zmiana, wyrwanie sie, poznanie nowych ludzi.
A co do samego aktu samobojostwa to w zaleznosci od przyczyn samej checi popelnienia go zastosowalbym rozne srodki pomocy. Widzisz nie bylbym w tej walce sam. Znam wielu ludzi, ktorzy by mi pomogli, wsparli mnie, gdy ja bym wspieral ta osobe!. Nie wiem czy cos z tego by sie udalo. Probowalem czegos takiego z Plagiatem. on sie zmienil. Nie wazne czy dzieki moim stawraniom czy nie ale wydaje mi sie ze jest lepiej niz bylo i to chyba jest najwazniejsze!

Plagiat2

Spasiony brzydal bez przyszlosci-dzieki to jest na 100% gorsze od: "wygladasz na przekarmionego" poprostu extra. Nie wiem co mam ci na to odpowiedziec. moze to samo co napisalem Else: wiem ze mam kompleksy ale nauczylem sie z nimi zyc. A tak do ciebie, wiesz ze czasem musze sobie ponazekac na to co powoduje ze mam te kompleksy a ty jestes chyba taka osoba ktorej nie boje sie tego wypowiedziec. Teraz nie wiem czy sie to nie zmieni. nie wiem czy tak uwazaja moi znajomi, czy nie (wiesz ze to cytat z ciebie tam u gory ?!) cokolwiek czlowiek, jakikolwiek by mi nie powiedzial mam swoje leki i moze glupie obawy, kompleksy itp. ale one we mnie wrastaly dluuugiiii czas podstawowki i przedszkola, dopiero w technikum to sie zmienilo. Nie do konca ale zawsze. Wiez mi i tak jest lepiej niz bylo !!!
Dlaczego chcesz aby o tobie zapomnianio ?? ja chcialbym cos zrobic aby mnie pamietano, choc to pewnie niemozliwe, ale coz takie jest zycie, mimo wszystko najbardziej bym chcial aby zapamietali mnie ludzie. A szczesliwy to jestem. Tylko nie wtedy gdy musze byc daleko od Niej!. Tak, ty jestes pesymistycznie nastawiony do zycia. Wiem. Coz zaufaj znajdziesz "ta jedyna" i jeszcze bedziesz szczesliwy i wiesz co. Chcialbym byc przy tobie gdy powiesz: "A wiesz Mirek w technikum jednak miales racje co do tej milosci" :)
Twoje txty. byly czytane z doza humory przez osoby postronne, ale osoby ktorym zalezalo na tobie przejmowaly sie nimi i braly je na serio. Taki byles i gdzies tam jeszcze jestes. Wiem, sam sie zmienialem i wiem ze to wsyztsko przez co przeszedlem siedzi gdzies we mnie. Czasem wylazi i jest wtedy nienajweselej.
Hmmmm..... pamietasz poezje dekadencka, pamietasz moja ostatnia notatke z Polaka z tamtego roku.? Nie. Wiec napisalem ze taka postawa do swiata napawa mnie obrzydzeniem i ze uwazam ja za niegodna czlowieka. Pamietasz. Siedziales obok mnie a ja to przeczytalem kobiecie od polaka z pelna swiadomoscia. I wiesz co!? Zauwazam taka postawe u ciebie i to coraz czesciej. Martwi mnie to i smuci. Nie tylko mnie, jest jeszcze MiB i pare innych osob. Nawet Plotka o ktorym muwisz ze ma kalse gleboko w d... zastanawia co sie z toba dzieje. Dlaczego? I nie robi tego zczystej ciekawosic anie nienawisci. Poprostu nawet osoby bardziej postronne widza ze jest zle. Lepiej niz bylo ale nadal zle. Niestety.
Mowisz ze ja mam niska samoocene. Ja. Wiem. Bo mam. Ale ja nie mam az tak niskiej samooceny jak ty. Ja zanizam wlasna wartosc do akceptowalnego poziomu i niejednokrotnie robie to swiadomie. Ty czesto z tym przesadzasz. I co najgorsze wmawiasz to w siebie, i nie intersuje mnie czy robisz tos wiadomie czy nie, poprostu niepodoba mi sie to i koniec.

Tułacz

Brawo. Postawa godna pochwaly. A tak chcialbym cie jednak zapytac czy uwazasz ze melanchilia w poloczeniu z pesymizmem to dobra para ?? Usmiechac sie. Tak czesto sa powody do usmiechania sie. Ale nie zawsze mozna, niestety.

Wicherek

Jak to milo przeczytac slowa wyrazajace to co mam w seru a nie umiem ich napisac tak jakbym chcial napisac. Hmmmm...... moze maly cytacik:
"Ach, gdybym umiał mówić tak, jak umiem myśleć!
ale było napisane na górze, iż będę miał różne
rzeczy w głowie, a nie bedę umiał znaleźć wyrazów." - Kubuś z "Kubusia Fatalisty i jego Pana"

Wicherku

jak nie zauwalzylas ja ciagle jestem dzieckiem skoro uwazam tak jak uwazam. poza tym skad ja mam wiedziec jacy sa moi "przyjaciele" skoro nie maja ochoty sie otworzyc?
ja to robie poprzez durne wpisy na jakas durna strone (bez obrazy) i nic z tego nie mam, oprocz paru nedznych slow krytyki.
ale coz jutro pogrzeb Sue Kwiata Paproci i nic tego nie zmieni. tak samo mnie nie wiem czy cos moze zmienic. a wiec nie wiem.
przykro mi nie znam samego siebie

usmiechnij sie !ludzie

ludzie !tak czytam i nie moge uwierzyc na poprawienie nastroju opowiem wam moja istorie,bo coz innego niz obca tragedia pozwala nam otworzyc oczy ipomyslec ze wcale nie jest tak zle jak to wyglada moj tato zgina gdy mialam 14lat zostalam sie z mama zostalysmy najlepszymi psiapsiolkami poznalam jego gdy mialam 18 lat on byl ten jedyny jeszcze tego nie wiedzialam wyjechalam za nim na koniec swiata po dwoch latach zostawiajac moj skarb Mame serce mi pekalo wiedzielismy jednak ze tak bedzie najlepiej troche lzej Tomasz rozpieszczal mnie jak ksiezniczke no to co jedlismy kawalek pizzy dziennie przez 7dni ?sielanka skonczyla sie gdy ktoregos dnia nie wrocil zpracy telefon szok luty jedyny sniezny dzien o ironio taksamo jak tato jedyne drzewo a ia sama poczekaj to nie koniec 3miesiace pijanstwa czerwiec telefon mama ma wrzody na drogi dzien w polsce 3miesiace umieralam z nia iwszyscy ludzie ktorych kocham odeszli ijuz nie pytam dlaczego tesknie minelo 5lat idalej boli ale gdy widze ludzi bez rak , nog slysze inne tragedie pomaga musze byc silna mam w swoim posiadaniu 4 koty doga gawrona i mankymeza jestem przetrwalam idalej probuje skladac zycie choc tak daleko od gdanska ktory sni mi sie po nocach cieszcie sie wszystkim bo nikt nie zna dnia ani godziny

dotka

nie ma zmiluj
nie ma usmiechnij sie
nie ma szczescia
nie ma radosci
w pojedynke

sama o tym wiesz
sama o ty piszesz
sama to zrozumialas
sama to doswiadczylas
wiec daj spokoj

ja zyje
ja zyc bede
ja sie nie zabije
ja nie zrobie ci krzywdy
ale sa inni oni moga

7sk

brawo widzisz jednak kontakty ze mna cos dobrego wniosly w twoje zycie
zaczales myslec.

a ja przestalem
milego tygodnia

Tulacz

szczerze?
mam to gdzies

DOTKA

TULAM SIE POMIEDZY GWIAZDAMI NA KTORE PATRZE Z DOMKU W SOPOCIE :-)))) CIESZE SIE ZE PO TYCH PRZEZYCIACH JESTES KIM JESTES, SWIADCZY TO O DUZEJ SILE CHARAKTERU, ALE I O DUZEJ WRAZLIWOSCI, CALUSKI DLA CIEBIE I SZEROKI USMIECH!!!!

Dotka

Thx, mocno i dobrze powiedziane, jednakze kazdy z nas mierzy tragedie swoja miarka, rzadko kto potrafi zrozumiec nie zaznawszy uprzednio. Przestroga i nauka dla tych, co potrafia, bez sensu dla tych, co nie rozumieja. W gruncie rzeczy jestesmy zapatrzeniwe wlasny pepek i tam nas najbardziej boli.
Zycze Ci duzo sily, jestes madra.

ATMA

skad mozesz wiedziec co jest po tej drugiej stronie???moze tam wlasnie nie ma juz zadnych problemów...?

Tułacz

Życie jest piękne, kiedy świeci słońce, ale ani lato, ani pogodny dzień nie trwają wiecznie. Wydarzyło się coś, o czym ciężko pisać, coś, co nie każe pozostawać obojętnym, co napełnia wodą oczy. To część życia, chwila zadumy, płacz i ból. To wydarzenie zmusiło mnie do refleksji, otworzyło oczy na pewne sprawy. A przecież nie dotknęło mnie bezpośrednio! A ci, których dotknęło? Co mają powiedzieć? Mają się uśmiechać? Tak, będą, ale nie dziś i nie za tydzień. Spieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą, powiedział ksiądz Twardowski. To zbyt oczywiste, by o tym pamiętać.

Mixer

ona była twoją przyjaciółką, ale choćbyś tym razem jej pomógł, nie wiadomo, czy byłbyś w stanie pomóc następnym. Nie możesz czuć się winny. Jedyne , co możesz zrobić, to rozejrzeć się dokoła i starać się wyciągnąć rękę do osób, które tego potrzebują. Smutek jest zrozumiały w twoim przypadku, pozostanie w tobie jego część n a zawsze, ale możesz go złagodzić.

!!!

JEST MI ZLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE QMAM O CO CHODZI NA SWIECIE!!!
W KONTAKTACH MESKO - DAMSKICH, a myslalem ze wszystko jest jasne(wiem). ale..............
dziewczyny. dziewczyny.
tak jak to kiedys kaziu napisal "ja wiem ze czasem sa upatki i wzloty dziewczyny to nic wiecej jak tylko ....................." coz................ wiem ze to zycie, a pewnie jeszcze bardziej bedzie dawalo w kosc !!!!!!

Plagiacie

Czemu nie zauważyłam? Na pewno nie mam prawa wydawać takich sądów. Ale skoro piszesz, że nim jesteś, to dlaczego nie cieszysz się? Nie tryskasz radością? Nie szukasz nowych dróg? Przepraszam, ale takie odnoszę wrażenie. Mogę się mylić i mam nadzieje, że właśnie to robię.
Dzisiaj był smutny dzień. Nie powinno go być, a przynajmniej nie taki, jakim stał się. Ale nie możemy zrobić jej tego. Przez swoją śmierć musiała coś zmienić... a Ty tego nie widzisz? Naprawdę?
Nie znasz samego siebie? Mogę spytać: kim jesteś Plagiacie?
Kolorowych snów

KOLES

przestan pieprzyc... jestes albo glupi albo nie wiem co... takie banialuki opowiadasz ze az szkoda ciebiiiiie sluchhac.....znajdz se kobite i nie zawracaj nam glowy...naprawde tocza sie tu dyskusje na bardziej wazne tematy niz przypuszczasz choc sam sie w nich nie udzielam...bo po co... niech ludziska naucza sie ze samemu trzeba sobie radzic w zyciu....

TAK OG,ÓŁEM

PANIE NIECH MNIE TERAZ POSŁUCHASJA.... WIELU MEZXCZYZN ZABIEGA O WASZE WZGLEDY...ALE WYY NIE CHCCECIE SLUCHAC.,..POPATRZCIE DOOKOLA...PANOWIE STARAJA SIE...ROBIA CO MOGA...WIEKRZOSC WYPOWIEDZI NA TYCH STRONACH TO PISMA TYCH ZROZPACZONYCH PANOW.....MOZE KTORAS Z WAS ZNAJDZIE SOBIE TU SWEGO JEDYNEGO...Z REWSZTA SZKODA GADAC...BO JESDZCZE UZNACIE MNIE ZA NAWIEDZONEGO... W KAZDYM RAZIE JA JUZ SWOJE PRZESZEDLEM... I JEDNA UWAGA ... MIEJCIE SIE NA UWADZE CO DO MILOSCI...

!!

dziwne, a moze i smieszne to wszystko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plagiat !!!

zupelnie mi sie popier.......... od tego ff8 przewalilem juz ponad 60 h !!!! i ciagle malo ???
moze masz cos tak zaje.....jeszcze????
A , tak po za tym to DZWIEEEEKI
poszukuje x-file , tez 4 plytki , tylko pamietaj , zadnych piratow ;)
to jeszcze raz dzwieki i mocy przybywaj a padzie trząchaj !!!!!

Dotko !!!

myslalem ze zycie w tym pokreconym swiecie , zrobilo ze mnie kawal nieczulego s*******a , ale po przeczytaniu twojego txtu, siedze sobie tu i wyje jak bobr !!!
wiedzialem ze , zycie to kupa g...., ale zeby do tego stopnia ???
tak bardzo Ci wspolczuje , choc mam nadzieje , ze teraz juz jest lepiej !
jednoczesnie dziekuje calemu swiatu , a najbardziej Tobie , za to ze znalazl sie Ktos kto potrafil zrobic zemnie znowu czlowieka !!!!

Holek

resident evil 3? :)
a miales juz FF7?
popytam sie kolesia co ma to dam ci znac

oczywiscie ze nie piraty
popieram tylko oryginalne plyty ;)

Holek

a ja myslalem ze to mnie sie udalo zrobic z ciebie czlowieka za pomoca ff8 ? :)
buee

7sk

... bo serca nie wyraża się słowami. Sens zawiera się w rzeczach, czynach i wydarzeniach, słowa nie tworzą świata. Dlaczego? Kiedy próbujesz ująć jakąś rzecz, słowo wprowadza fałsz, kiedy dajesz wskazówkę – słowem upraszczasz sens, by zrozumieć, a tym samym zabijasz całą „treść”.
One ulotne są jak wiatr i bardzo zdradliwe. Jeśli nie potrafisz ubrać czegoś w słowa, nie przejmuj się, znaczy to, że pełen sens tej rzeczy znajduje się w Tobie.
Miłego dnia.

Plagiacie

Czy to nie jest tak, że im mniej JESTEŚ, kiedy coraz mniej sensu dajesz swojemu życiu, tym więcej MASZ, tym bardziej żyjesz wyalienowany, tym większą posiadasz spiżarnię budowaną ze swojej egzystencji? Wyrzekając się siebie, dostajesz więcej: odpowiednich „przyjaciół”, znajomości, kontaktów i pieniędzy. Dzięki temu możesz wszystko: mieć sławę, uznanie, czujesz się potrzebny, lubiany. Tak wielka jest potrzeba akceptacji! Tylko, czy nie za dużą cenę chcesz za to zapłacić? To wszystko można mieć bez radykalnego przystosowywania się do modnego trendu wzorowego życia towarzyskiego. Nie możesz pozwolić, by zgubiła Cię chciwość kontaktów międzyludzkich. Czy to nie ona położyła klapki na Twoich oczkach? Za dużo wojennych bajek jawi się w Twoich snach. A może Twoje serce trafiła zatruta strzała, kawałek zwierciadła Królowej Śniegu wpadł do oka? Nie potrafisz zobaczyć niczego prócz zła, nikczemności i zepsucia? A może nienawidzisz siebie za zakucie w kajdany swojej wolnej woli? I teraz szukając wyjaśnienia całej zaistniałej sytuacji szukasz winnego całej zaistniałej sytuacji? I bardzo szybko znajdujesz... przecież to Bóg: On stworzył świat i teraz z kamiennym sercem przygląda się swojemu wielkiemu dziełu. Bez mrugnięcia okiem wyraża zgodę na ogarniające władzę nad ziemią zło.
Teraz zrozumiałam?
Miłego dnia.

wicherek

pewnie tak pewnie to pewna krolowa sniegu zbila w moje serce okruch lodu. ale to nie znaczy ze winie tzw boga za to co zrobil swiatu. co zrobil ludziom. on tego mnie nie zrobil. on to zrobil swiatu. jezeli istnieje. a jesli go nie ma? a jesli czlowiek jest wytworem czyjejs wyobrazni? albo losowym zdarzeniem? moze po prostu jest dowcipem? pewnie tak. a moze nie.
a ja za czesto popelniam bledy i za czesto ufam.

Wicherku

wiesz co jest najsmieszniejsze?
to ze im bardziej mam wsyzstkich gdzies oni chca byc blizej mnie.
tak jak to stwierdzila jedna bardzo madra kobieta. ale coz. ja za czesto ranie ludzi. i to jest przyczyna dla ktorej chce sie odsunac na drugi plan, za czesto ja sie wiaze, za czesto.
i moja postawa jest cholernie egoistyczna nie mysle o nich. jestem cholernym egoista.

TPSA

nie lubie niespodzianek , zwlaszcza związanych z łączem POLPAK-T . kurka , płacę za łącze stałe stały abonament za stały dostęp całomiesięczny, a wychodzi na to ze srednio 10 dni nie mam sieci !
wlaśnie zaczeło dzialac. zobaczymy na ile

Dotka

Gdzie mieszkasz? Szkoda, że tak daleko od nas, na szczęście mimo odległości możesz by c z nami dzięki tej stronie, dzięki internetowi. Napisz czym się teraz zajmujesz, jak sobie radzisz, czy masz kogoś. Jesteś wspaniała(mam prawo tak napisać, mimo, że cię nie znam), umiałaś przezwycieżyć zły los i nie poddajesz się. :)))))) Oby tak dalej! Skąd wzięła się twoja siła? Zdradzisz ten sekret?

Wicherku

Tak, ludzie są egoistami, pomóc komuś? Oczywiście! Ale wtedy, gdy możemy coś z tego mieć, i najlepiej by nie wymagało to od nas zbyt dużego wysiłku. Tak to wygląda, ale mylisz się- nie jest to przyczyną samobójstw. Nie chciałabym się powtarzać, moje zdanie wyraziłam już w wypowiedzi do 7sk. Każdy z nas ma swoje życie i nie zawsze jesteśmy w stanie być super wspaniali dla każdego, kto ma kłopoty. Przechodnie nie pomogą, najważniejsi są najbliżsi. Psychika człowieka kształtowana jest przede wszystkim w pierwszych latach życia, nie zmieni jej jeden uśmiech. A to, co powiedziała ta osoba, nie wynikało z jej braku wrażliwości, myślę, że tak nie uważała. We mnie również jest trochę potępienia dla samobójców, jak można być takim egoistą, by pogrążyć innych w bólu? Z drugiej strony myślę, że przed tak ostatecznym krokiem nikt osoby zdesperowanej nie powstrzyma, można pomóc jej oddalić ten moment, al. e nie powstrzymać. Czuję się okropnie pisząc to wszystko dzisiaj, wiesz, bardzo chciałam ją poznać. Pytałam o nią pod Bo, ale nie napisałam do Gratki, że mi na tym zależy. To by niczego nie zmieniło, być może wywołało by jeden uśmiech więcej na jej twarzy. Jest we mnie wiele sprzecznych uczuć, najbardziej przebija się jedno- nie mam prawa cierpieć, bo jej nie znałam, to tak jakbym w sobie sztucznie wywoływała łzy, ale one i tak cisną się do oczu... Dość! Tobie chyba nie brakuje tego ciepła, którego jak widać we mnie nie ma.

kwadrat ??

Nie ?? poco.

!!

a moze.

LUdziska

gdansk is the best

Dotka

Jestes silna osobka. Kazde trudne doswiadczenie czyni nas silniejszymi, podziwiam Cie :)

Buntowniczka

Faktem jest, ze niektore osoby wiedza, co tam jest. Wielu stamtad wrocilo.... wielu ma kontakty i przekazy. Buntowniczka, u mnie to juz nie jest wiara - to wiedza. Znam wiele osob, wielu moich przyjaciol widzi druga strone, ja odbieram te sygnaly inaczej - nie za pomoca wzroku, a czucia, ale to nie wazne w jaki sposob sie to odbywa, faktem jest, Ze mozna sie z nimi porozumiec i, uwierz mi - tamta strona nie jest pozbawiona problemow. Samobojstwo niczego nie zakancza. Nie jest rozwiazaniem doczesnych problemow.

Mixer

Nie wiesz może czemu kilka moich qp wydrukowano w tym numerze bez podpisu? Nawet wtedy kiedy podpisywałam się w środku qp, wycięli podpis, zmieniając całkowicie sens.
Aha, o mały włos nie zdązyłabym wtedy na autobus, musiałam wysiąść wcześniej i biec. Jakby mi zwiał, nie zawahałabym się wywołałać w Aspis i tobie poczucie winy. Ale wam się upiekło!

PIFFO

Mam ochote napic sie piffa. W dobrym towarzystwie, z pieknymi kobietami i kumatymi facetami. Przylacza sie ktos??? Wymagane wpisowe na co najmniej 6 flaszek (kobiety 8 hi,hii). Czekam, qrna, na sensowne oferty. Bedzie wesolo :)))

corrs

zbierz jeszcze pare osob ale od razu mowie ze ja juz nie pije
moge robic za kumatego faceta i na dodatek nie drogiego bo nic nie bedzie pil oprocz coli

ATMA

dla osoby ktora probuje popelnic samobojstwo jest rozwiazaniem doczesnych problemow, ktore dla niej sa zyciem

Ciri eee... Else

Nie mam nic wspólnego z wycinaniem numerów, ksyw, liter i innych takich. To był Hohlik Drókarski i do niego proszę z reklamacjami.
Ciesz się, że w ogóle coś się jeszcze ukaże.
..............
Następnym razem podłożę haka pod tramwaj i nie zdążysz.
Zakwitniesz we Wrzeszczu czekając na nocny, wrośniesz korzeniami i gdy rano przyjdę będziesz gotowa na zerwanie.
Zrywam Cię. Zrywam zTobą.
Cięte (rwane) kwiaty szybko więdną. I to będzie moja zasługa

Corrs

Na pyffo, tak? A przyniesiesz w końcu puchar przechodni im. Mansona? Puchar ma być młody i wysoki.
Rodzaj żeński. Język polski i ...ten tego.. francuski.

Jesień, jeśli tu jesteś---

Nie, przyjacielem nie mogę się nazwać.

Fajnie by bylo...

...gdyby w Trojmiescie kursowal nocny autobus z Gdanska do Sopotu (ew. Gdyni) ...eskaemki w nocy nie jezdza, w dodatku nie naleza do najbezpieczniejszych srodkow lokomocji o tej porze... dziwie sie, ze jak dotad nikt nie wpadl na pomysl takiego autobusu, podczas gdy organizuje sie np. rozne linie letnie ktorymi w sumie nie jezdzi zbyt wiele osob (np. dodatkowe linie do ZOO w Oliwie), a sa przeciez tak samo kosztowne jak taki nocny... jako studentka mieszkajaca w Sopocie czesto nie mam ja wrocic do domu z imprezy i zmuszona jestem brac taksowke... a w sumie tyle nocych jezdzi po Trojmiescie, ze jeden wiecej chyba nie zrobilby roznicy...

Marta

władzom miast Sopotu i Gdańska nie zależy na autobusie nocnym przez całe 3miasto. Jeśli pamiętasz kiedyś
był nocny z Sopotu do Gdyni, ale go znieśli gdy przedsiębiorstwa komunikacyjne się podzieliły na kilka mniejszych.
Rada Miasta Sopotu nie jest w tej chwili zainteresowana dopłacaniem do linii nocnych.
No a kolejki SKM.... przecież jeżdżą w nocy,
co nigdy przedtem nie miało miejsca.

Corrs

Plagiat się już nie napije, bo się boi że znów narobi siarkopolu i nic nie będzie pamiętał, że znowu obudzi sięnad ranem w taksówce pod domem

Wicherek (slowa)

Wlasnie zauwazylem ze nie potrafie wsyztskiego wyrazic tak jakbym chcial :( wszytscy w kolo mi mowia ze calkiem niezle potrafie nawijac (hue hue hue) jednak nie zawsze to potrafie przelac na papier (ekran?) tak juz jest. Co do niewystarczalnosci slow to masz zupelna racje. Slowa nie wystarczaja. Ale jednoczesnie nie wmowisz mi ze slowa w polaczeniu z gestami wystarcza. Nie wmowisz mi bo wiem jak to jest. Mnie zazwyczaj wogole nikt nie slucha. Z reszta widac to w DB HP i 3M HP ale to nie wazne. Wazne jest to ze plote bez sensu .... i co ja to mialem..... aha ... nie to ie to ........ aha tak jestes bardzo elokwentna i podabaja mi sie twoje poglady :)

7sk

może zacznę od tego, że żeby popsuć sobie o kimś zdanie, trzeba najpierw je mieć, ja Plagiata mało znam- prawda, dlatego też nie mam o nim zdania. Trochę się zastanawiałam jaki jest, ale czy można kogoś rozszyfrować? Oczywiście, że nie! A wiesz czemu się zastanawiałam? Bo akurat nic lepszego nie miałam do roboty. Uwielbiam ludzi klasyfikować, przyczepiać im naszywki, to moje hobby, świetna zabawa! No dobrze, a teraz poważnie- czy widzisz wokół siebie ludzi, którym można pomóc? Je śli tak, staraj się i życzę powodzenia! Tylko żebyś w pewnym momencie nie złapał się na tym, że żyjesz ich problemami i gdzieś po drodze zatraciłeś siebie. Moja mama kiedyś mnie spytała, co u mnie słychać. Rzadko się przed rodzicami otwieram, ale wtedy byłam bardzo przygnębiona, więc zaczęłam jej opowiadać o tym wszystkim, co mnie tak smuciło. A twoje życie- spytała. Jak to? Okazało się, ze opowiadałam jej o wszystkich, tylko nie o sobie. Martwiły mnie kłopoty innych. Zrozumiałam wtedy, że każdy powinien w pierwszej kolejności myśleć o sobie, dopiero potem można niesć pomoc innym, jeśli nie umiesz pomóc sobie, nie pomagaj innym, to może im zaszkodzić i tobie też. Samobójstwo to decyzja ostateczna, mnóstwo nastolatków mówi o tym, ale takie gadanie nie wynika z prawdziwych zmartwień. Takim ludziom pomóc to żadna sztuka, oni właśnie szukają prawdziwej przyjaźni . Ich nastroje szybko się zmieniają. Ale ci, którzy przeżywają niewyobra żalne dramaty, potrzebują fachowej pomocy psychologa. Przyjaciele nie są w stanie powstrzymać ich przed najgorszym. Bóg... Hmmm, nie mam siły by myśleć o kimś kogo nie widać i kto nie ingeruje w nasze życie. Jak tylko znajdę czas, to o nim pomyślę.

Plagiat

A mi sie wydaje ze sie odsuwasz od ludzi. Na wlasne zyczenie. Wmawiasz sobie rozne rzeczy a potem wbrew sobie dazysz do realizacji tych zamiezen. Nie wiem jak ty to robisz (bo jest to chyba juz niemozliwe) ale wymyslasz gorzej niz ja !!!

7sk

sluchaj mnie pacanie, jak napisalem ci takie komplementy jakich ode mnie w zyciu czlowiek zaden nie dostal a ty wygadujesz takie bzdury. nie umiesz sie wyslowic? to jak my sie dogadujemy? he? czasami nasze rozmowy sa takie zakrecone ze nawet pan michal b. wysiada. wiec siedz cicho i nic nie mow na temat swojej elokwencji. a poglady masz bardzo zdrowe, moze nawet zdrowsze od wicherka, chociaz jestescie po tym samym kursie. pozdrawiam oboje

else ciri

masz racje. ja wynajduje sobie problemy nie w sobie tylko w otaczajacym mnie swiecie. patrze na biedaka w kartonie i sciska mnie w zoladku. patzre na narkomana, i normalnie nie moge wytrzymac, patrze na pijaka i skreca mnie z bolu bo mialem w najblizszej rodzinie alkoholika i wiem jak to jest. no coz. jak ja sam sobie nie pomoge to nikt mi nie pomoze. i taka jest prawda. tylko ze teraz zaczynaja nastawac dlugie zimowe wieczory i naprawde nie mam co robic. oddaje sie tedy bezladnemu mysleniu, na teamt moj i mojej przyszlosci. i zauwazylem ze nie moge dluzej tego robic bo sam zgine w swoich myslach gdziesz tam gleboko zakopie sie sam w sobie co prawie mi si udalo.

7sk

byc moze wymyslam gorzej niz ty. ja mam bujna wyobraznie.

Mixer

tyle ze mnie zdarzylo sie to po raz pierwszy i ostatni a tobie pewnie przydarza sie to co tydzien. choc pewien nie jestem. bede musial sprawdzic kiedys sledzic cie przez miesiac i sie dowiem. jestem gorszy niz kgb

Najpierw Plagiat (o Else musze dluzej pomyslec)

Dziekuje. :)
jestes bardzo mily,
co do moich pogaldow to uwazam ze nie sa takie az znowuz zdrowe, choc przyznaje ze sa lepsze niz pare lata temu (a nawet rok) bo sobie wsyztsko poukaldalem opielem w jakies tam ramy.
elokwencja - hmmmmm nie ja i elokwencja to przeciwnosci. a to ze jestesmy zakreceni i nasze gadki nie maja sensu znaczy wlasnie ze pieprze jak potluczony. Choc czasem powiem cos z sensem.
Czekaj. Ja to skads znam. ty tez tak mowisz o sobie......

else ciri

nie nie jestem masochista
jestem soba.
mnie nie da sie wpisac w jakiekolwiek ramy
jestem nikim i wszystkimi za razem
niczym i wszystkim za jednym razem
to ja
ale nie ja
i co ty na to?

7sk

wiesz moze i to skads znasz
ale ja znowu ulegam zmianie.
zaczynam wierzyc w siebie
zaczynam sam sobie skladac obietnice
zaczynam sie zmieniac powtornie
i zobaczymy za miesiac co z tego bedzie
czy urodzi sie plagiat s*******

Plagiat

Przerwy w życiorysie tudzież urwane taśmy nie zdarzają mi się prawie wcale.
Jeżeli już, to raz na 0,5 roku

Popelniam swiadomie maly plagiat ale pomysl o tym co tu zawre

wiesz moze i to skads znasz
ale ja znowu ulegam plagiatowi.
zaczynam nie wierzyc w siebie
nie zaczynam sam sobie skladac obietnic
zaczynam sie zmieniac potwornie
i zobaczymy za miesiac co z tego nie bedzie
czy urodzi sie plagiat superskin

Posluchaj. ZAWSZE bedziesz soba. Nigdy nie bedziesz nikim innym. Zmieniasz sie. Ale zawsze w tobie cos zostanie z tego co przezyles, z tego kim byles. Wiesz mi. Znam to. nie dasz rady tego zniszczyc ani zagluszyc !!!!! Musisz nauczyc sie z tym zyc

superskin?

a to dlaczego? czyzby moje poglady/
az takie zle?

7sk

nikt nie kaze sluchac ci tego co mowie
nikt nie kaze ci wysluchiwac moich bredni
nic nie kaze ci mnie ratowac
pomysl lepiej o sobie

Plagiat

Poglady nie sa takie zle. Poglady stanowia o twoim aktualnym ja. Tylko ty mozesz je zmieniac. Pogaldy to pewne ramy w ktore sma sie wpisujesz. I masz mozliwosc je zmieniac. Jendak pod tym wszytskim pod gruposkorna warstwa pogladow i masek zawsze bedziesz taki sam. Jedyny i niepowtarzalnie wyjatowy Plagiat.

7sk

dziekuje ze jestem juz nie anonimowy.
co nie znaczy ze jest zle
po prostu, ciekawe co bedzie dalej
zapomniales tylko ze to publiczne miejsce

Plagiat2

Alez to co mowisz jest wyjatkowe, niesamowite i niepowtarzalne. Pod tym co mowisz odkrywam prawdizwego ciebie. I ten prawdziwy ty jest gsciem z kotrym lubie gadac i kumplowac sie. Nigdy nie mow ze jestes nrmalny, a zwlaszcza ze jestes nikim. Bo kazdy jest wyjatkowy, wszystcy sa inni.
Ratowac cie. JAkbym mogl zaprzestac probowac. Zaczelem i albo to skoncze albo bede za toba chodzil jak cien !!! Chcialbym doprowadzic do konca to co zaczelem. Cel byl przez moment blisko ale sie oddalil. Ale na wszystkich przyjdzie moment.
Zajac sie soba? Po co? Moje zycie jest poukladane. Mam wzgledny spokoj i sowbode sytuacji. Jest jaka jest i w sumie mi nie przeszkadza. A gdyby nie ty nigdy nie bylbym tym kim jestem. Mam nadzieje ze ty niebylbys tym kim jestes. A niebylybismy bo bylibysmy kims innym.

7sk

coz czytam to i nie moge uwierzyc wlasnym oczom, a wszyscy czytelnicy hp trojmiejskiego teraz beda walic drzwiami i oknami.
trzeba bylo dodac jeszcze gdzie mieszkam. chcoiaz to juz bylo gdzies tam. poza tym.
jak juz keidys stwierdzilem, ja to ja. nie mozna mnie zmienic na sile jesli mi sie to nie podoba. widocznie to co wprowadziles w moje zycie bylo pozytywne bo mnie zmienilo. dzieki. ale zdaje sie ze pora na zmiane tematu. przezimuje i zobaczymy na wiosne.

Publicznosc, anonimowosc

No coz przepraszam Palagiacie.
Czy jakis moderator moze wymazac tamto imie i nazwisko i wstawic: "Plagiatem"
A tak w ramach rewanzu. Jestem Miroslaw Zajac.
Mam nadzieje ze ci ulzylo

Plagiat

Nie kumam tego z przezimowaniem??
A co do pozytywow mojej osoby (a wlasciwie wplywy) na twoja.
To dziekuje.
Pamietasz mowilem kiedys ze jestesmy podobni.
Wiec teraz to potwierdzam i bede sie tego trzymal
A za personalia to przepraszam z calego serca.

p.s.
swoja droga do jakich rozwazan nas doprowadzila tamta moja chwila slabosci podczas przebywania na necie :)

DZIEKI

wszystkim ktorzy mnie zauwarzyli.Ktorzy,zatrzymali sie na chwile i pomysleli.Uruchomili wyobraznie, otworzyli serca.nigdy nie pomyslalabym ze cos takiego moze mnie spotkac , malo tego smialambym sie.Pomyslcie osobie z uczuciem, z miloscia.To nie egoizm , to nie jest wstyd ,zrobcie cos co lubicie i usmiechnijcie sie.Z mojego doswiadczenia nigdy sie nie dorosleje .Dochodza obowiazki odpowiedzialnosc za siebiei innych.Zrobicie ze swoim zyciem to co bedziecie chcieli WYBOR ale to nie jest slogan to fakt. oK mam 28 lat meza ktory prosi mnie nie kupuj wiecej zwierzat ,ide do sklepu i jezdze na wozku a kto powiedzial ze nie moge ze nie wypada .moj maz sie wscieka ze nie musze miec nawet jego zeby miec dobry czas ,gadam do siebie smieje sie do z siebie. jem wdobrej restauracji rekoma imam radoche jak ludzie patrza sie z oburzeniem.sami by chcieli ale ich na to nie stac .zpewnoscia zmienie sie gdy zaczne adekfatnie wygladac do swojego wieku. Nie kaze wam robic tego samego Nie mam dlakogo byc juz dzieckiem wiec jestem sama dla siebie,najwazniejsze jest zaakceptowac siebie.A pozniej gdy zaczniecie zarabiac na siebie nie bedziecie dbac o obca opinie.zacznijcie gadac do siebie glosno moze nie na ulicy,ale... dobra nie nudze

Bino ...

idziesz ?
bo ja nie wiem .

ATMO!

DZIĘKI ZA MIŁE SŁOWA. ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ ŻE OSOBA KTÓRA POPEŁNIA SAMOBÓJSTWO NIE UWALNIA SIĘ OD SWOICH PROBLEMÓW. CZŁOWIEK JAKO JEDNOSTKA JEST ZJEDNOCZONY Z LUDZKOŚCIĄ. UMIERAJĄC, ROZCHODZI SIĘ W INNY STAN MATERII ( POWIETRZE, ZIEMIA, WODA, itd.) BY NASTĘPNIE PONOWNIE SIĘ NARODZIĆ, OCZYWIŚCIE NIE JAKO TA SAMA OSOBA, TYLKO NOWY CZŁOWIEK ( Z tysiącami nowych problemów - Plagiacie!).NASTEPUJE TU "WIECZNY POWRÓT" O KTÓRYM MÓWIŁ JUŻ KIEDYŚ FRYDERYK NIETZCHE. TO MOJA, JAKBY NIE PATRZEĆ, LOGICZNA TEORIA. ZGADZASZ SIĘ? SERDECZNIE POZDROWIAM!

Re: Kwiat Paproci

a tak odkopalem to ...
tylko po co ...
moze ze minelo 10 lat...

Re: Kwiat Paproci

:,,,(

Inne tematy z forum

Przeprowadzka biura w Warszawie (3 odpowiedzi)

Hej, planujemy przeprowadzkę naszego biura w Warszawie i zastanawiamy się nad wyborem...

Grajdołki (105 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...