Kwiatuszki

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
witam babeczki, marzy mi sie bukiet z konwalii i frezji , troszke zielonego i wiszace trawki!! czy któraś miala taki bukiet? czy mozliwy jest do wykonania, bo te konwalijki takie delikutkie? nie wiecie gdzie jest kwiaciarnia ktora mi zrobi taki bukiecik i za ile oczywiście:))) dziekuję mocno z góry i pozdrawiam ciepluchno:))))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Kwiatuszki

Hej, też chciałam konwalie, ślub mam za 2 dni, pani w kwiaciarni powiedziała, że to juz późno na konwalie i nie wiadomo czy wogóle jeszcze będzie miała. Poza tym odradzała, że krótko się trzymają.

ja robie caly zestaw kwiatowy w "Ladnych Kwiatkach" w Gdyni. Pani powiedziala, ze wszystkie kwiaty sa do zdobycia, nawet konwalie w czerwcu, tylko oczywiscie za odpowiednia cene :o)

Ja mogę Ci polecic pewną kawiaciarnie która specjalizuje sie w takich nietypowych kwaitkach ale pewnie za chwile skasowali by mój watek dlatego prosze podaj swoj mail

No to jak juz elajza napisała to ja sie dołącze, ja też robiłam swój bukiet w Ładnych kwiatkach, panie są tam bardzo twórcze i jeśli chodzi o kwiatki to podejrzewam ze są w stanie każdą odmainę zdobyć, jedyny warunek to zamówić minimum tydzien przed ślubem. A poza tym warto tam wpaść na pogaduchy bo panie podchodza bardzo indywidualnie do klienta

marTUSIA, a powiedz, trwale sa te ich bukiety? my zamowilismy wszystko co sie da, poza dekoracja kosciola i sali ;-P i troche sie obawiamy o trwalosc :o)

Ja też, ja też tam zamawiam!!! Panie są badzo miłe i faktycznie twórcze, a trafiłam tam dzięki wam !!!!

Elajza szczegóły podeśle Ci na maila, bo to troszkę długie moze być

To i ja się przyłączę do prośby :-)) Dzięki z góry za info.

ja również się przyłaczam do prosby as_ik_16@yahoo.com

I ja też, ja też, poproszę o szczegóły na maila ;)

Scully

Hej Dziewczyny!!

Tak zachwalacie kwiaciarnię "Ładne kwiatki", a ja ostatnio na slubie u mojej Koleżanki (która właśnie zamawiała wiązanke swoja i wiązankę dla Świadkowej) byłam świadkiem, jak tuz po wyjściu z Kościoła od bukieciku Panny Młodej odczepiła się najpierw wstążeczka, a po dotarciu na salę bukiecik niestety sie rozpadł...Więc raczej powstrzymywałabym się od "achów" i "ochów" na temat tych Pań z kwiaciarni Ładne Kwiatki - może i bardzo symapatyczne, ale czy profesjonalistki?
Pozdrawiam!!

Ja bylam w ładnych kwaitkach w sobote i akurat mialam okazje obejrzec sobie jedna wiązankę slubną. Wiazanka sama w sobie bardzo ładna...ale użyte w niej kwiatki - fioletowe ueustomy - wygladały niezbyt swiezo... mimo iż wiązanka jeszcze nawet nie zdażyła opuścić kwiaciarni

Dziewczyny, to polećcie inną, sprawdzoną kwiaciarnię w Gdyni, najlepiej w centrum, co do której nie byłoby takich zastrzeżeń, bo nie uśmiecha mi się mieć jakichś "złamasów" w wiązance......

Ja zamawiam bukiet z kwiaciarni na ul. Krasickiego koło dawnej Baltony (chyba Maja się nazywa) Koleżanka mnie tam zaprowadziła, oglądałam też kilka bukietów robionych przez panie kwiaciarki. Osobiście zamówiłam z białych kwiatów, a że nie byłam zdecydowana jakie kwiaty bym chciała, Pani powiedziala, ze sama coś wymysli i że będzie ładnie. Na pewno będzie, bo pokazywała mi kwiaty, które kupiła na różową wiązankę, sliczne. Nawet nie wiem jak się nazywają, bo nietypowe dość.Jutro odbieram, po ślubie Wam powiem czy warto było :)

Napisz koniecznie!!!

pisałaś o kwiaciarni nietypowej a ja 23 XII maś slub a moja ukochana życzy sobie konwalie, prosze podaj mi adres tej kwiaciarni i nr tel jak zansz. Pozdrawiam

Najlepsze kwiaty są u Zdrojewskich w Sopocie. Spora część tego co jest w kwiaciarni wyrosło w ich własnym ogrodnictwie. Są w Sopocie na ul Jana z Kolna koło przystanku Sopot Wyścigi.

Wlasnie,tez mam pytanko...Jakie kwiatki sa do zdobycia na grudzien na slub? Mi tez sie podobaja konwalie i frezje i storczyki... Myslalam wlasnie o storczykach ale zima pewnie ich cena jak sa to kwiatkiw koncu szklarniowe bedzie szokujaca co? Nie chce wlasnie róż,tylko jakies inne piekne kwiatki ktore daloby sie ulozyc w lezke...Poradzi mi ktos cos?:-( I przy okazji gdzie :-)

Propozycje bukietów:
image - tu w środku gipsówka ale mogą być konwalie
image konwalie i calle
image konwalie i 1 róża