L4 w ciąży
Dziewczyny mam pytanie, jak w temacie. Jestem w 9 tc. Pracuje w Centrum Handlowym, czasami i po 12h bez dostępu do łazienki bezpośrednio w moim salonie- w nagłych sytuacjach...musze biegać do ogólno dostępnej toalety znajdującej się po przeciwnej stronie. Lekarz wystawił mi L4 chodzące bo wymiotuje czasem rano, czasem popołudniu czasem wieczorem- nie ma reguły:/ tak więc stwierdzenie poranne dolegliwości niestety mnie nie dotyczą bo odczuwam je cały dzień, jest lepiej gdy się wysypiam, wypoczywam, nie forsuje...nie wiem o co chodzi ale spokojniejszy tryb i nie martwienie się zdarzeniami typu "muszę udać się do wc bo mnie mdli, ale jestem sama na stanowisku a w biurze klienci, których głupio wyprosić z salonu" powoduje że mniej wymiotuje. Ale o co chodzi:) Pytanie mam, do wyjścia z domu na ok 1h. Mój mąż długo pracuje do 18:00, a mamy przedszkolną córę, i przedszkole do 17:00, czy mająć l4 chodzące mogę odebrać córe z przedszkola i czy w razie kontroli z zusu jest to dla nich podstawa uzasadniona? jeśli nie to mąż będzie musiał stanąć na uszach i znów przeorganizować swoją prace tak aby odbierać małą punkt 17:00. Będe wdzięczna za info. z Domu i tak nie mam siły się ruszać przez te wymioty nudności, nawet zwykły spacer powoduje że jestem wykończona i w efekcie wymiotuje, ale córe bądż co bądź nie chciałabym skazywać na siedzenie do 17:00 i odbieranie jej jako ostatniej z grupy.