LAPAROSKOPIA

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Witam :) Niedługo czeka mnie laparoskopia. Zastanawiam się czy ten zabieg jest bolesny. Proszę o opinie dziewczyn, które miały laparoskopie i czy rzeczywiście zabieg ten "pomaga" przy zajściu w ciążę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LAPAROSKOPIA

ja miałam laparotomię ale na sali ze mną leżała dziewczyna po laparoskopii, zabieg miała w nocy a po południu wyszła do domu, zazdrościłam jej bo mogła się ruszać, miała tylko 3 małe dziurki i ogólnie czuła się całkiem dobrze, Jeżeli chodzi o zajście w ciążę to na pewno indywidulana sprawa, u mnie operacja nie pomogła ale ostatecznie się udało :) powodzenia :)

miałam laparoskopie 3 lata temu i najprawdopodobniej niedlugo czeka mnie druga :( sam zabieg nie boli bo jest w znieeczuleniu ogólnym, ale po nie bylo ciekawie. ja wyszlam ze szpitala po 3 dniach od operacji. przez 3 tyg bylam na zwolnieniu lekarskim. niestety u mnie wyszła endometrioza, 9 mies bylam na lekach, 4 mies po odstawieniu zaszlam w ciąze

To zależy co masz tą laparoskopią mieć robione.
Ja miałam 2 razy laparoskopowo usuwaną torbiel z jajnika. Zabieg nic nie boli bo jest się pod narkozą. Po zabiegu dają morfinę więc też nie boli:)
Ale 1 doba jest słaba. Potem każdego dnia jest lepiej. Wyszłam do domy 2 dni po zabiegu, miesiąc byłam na zwolnieniu.
Ran po zabiegach prawie nie widać.

A 3 miesiące po ostatniej laparoskopii zaszłam w ciąże więc szybko wraca się do formy:)

miałam laparoskopię która wykryła endometriozę i usunięcie mięśniaków,miałam ja o 8 rano trwała krótko około godziny, miałam założony cewnik do pęcherza ale po zabiegu poprosiłam o usuniecie,miałam tez jeden dren,po południu spacerowałam z mężem po korytarzu,na drugi dzień usunięcie drenu i wyszłam do domu przed południem z powodu endometriozy byłam na lekach przez 6 miesięcy 4 miesiące później zaszłam w ciąże.w trakcie zabiegu sprawdzana jest tez drożność jajowodów,i przy policystycznych jajnikach nakłuwane są jajniki z tego co wiem z forum http://www.nasz-bocian.pl w przypadku policystycznych jajników jak i udrażniania oraz samej diagnostyki bardzo pomocna w leczeniu niepłodności.

Dziękuję Wam za informację :) Już się tak bardzo nie boję, ale znając życie jak przyjdzie dzień zabiegu to będę miała pełne majtki ;P Ja mam PCOS ( policystyczn jajniki ) - z tego co mi lekarz mówił to mam mieć nakłuwane jajniki. Jestem ciekawa czy ten zabieg się powiedzie i czy po tym zajdę w ciążę . Jak narazie jestem dobrej myśli :)

Inne tematy z forum

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

pilnie prawnik (23 odpowiedzi)

Witam...mam pytanie czy wiecie może gdzie jest dobry prawnik w Gdńsku od spraw rodzinnych(a...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...