Re: LIDL - a jednak
~Mieszkaniec.
(9 lat temu)
Ktoś napisał, że z pewnością radni postarali się i będą się starać nadal aby dojazd do nowego Lidla następował z Lotniczej a nie z Klonowej. Ktos inny opdisał, że przecież pewien radny stara się o położenie płyt Yomb do wybudowanego dla córki domu przy Borowieckiej. Więc albo ktoś jest skrajnie naiwny albo ktoś sztucznie robi tłum.
A propos radnych z Banina, to rzeczywiście - garstka nieudaczników i zupełnie zagubionych duszyczek. Chyba że robią to umyślnie. Stara gwardia ze zrzeszenia się kłania, co widać po skutkach.
Żeby nie było, wiadomo, ja jestem za Lidlem. ale wyłącznie z połączeniem z Lotniczej. W ogóle, jestem za przebudową całego kompleksu wokół istniejącej pętli i ciutkę dalej też:
1. likwidacja pętli i zamiast tego:
a. budowa dużego (o dużej średnicy) ronda w tym miejscu, co zapewni wreszcie możliwość wyjazdu z Klonowej rano i wyjazdu z Pępowa w kierunku Miszewa, i uspokoi ruch, również po południu, gdyż jest coraz gorzej,
2. zrobienia przystanku w pobliżu ronda, dużego z dłuuuugą zatoczką i likwidacji przystanku na przeciwko kościoła bo te dwa przystanki przecież dublują się,
3. wykupienie tych baraków zwanych domami naprzeciwko aktualnej pętli i zburzenie ich i zbudowanie w tym miejscu centrum wyższego, z dużą ilością gastronomii na dole, miłą i nowoczesną kawiarnią, itp. + parkingi, może nawet jeden podziemny?
4. a przede wszystkim zastanowienie się z mieszkaańcami na jakimś zebraniu gdzie ma być centrum Banina i ewentualnie o odprowadzeniu głównej przelotówki zwanej Lotniczą od tego centrum + rezerwacja terenów w planie zagospodarowania. Ewentualnie odseparowanie Lotniczej od Banina w celach dalekosiężnych. W studium uwarunkowań ta ulica nazywajna jest (uwaga!) obwodnicą Banina ;))
Fajna obdownica przelatująca przez centrum. Rozumiem, że ci "zdolni" radni organizują nam drugie Żukowo, czyli wieczna przelotówka przez cenrum. Już niedługo, przy tym tempie rozwoju osiedli cała ta ulica od 7 rano będzie wyglądać jak Słowackiego w odcinku leśnym. Na pewno tego chcemy?
I jeszcze jedno - gmina Żukowo słynie już we wszsytkich urzędach w Gdańsku i w Gdyni jako zupełnie nieudaczna, zacofana, skolesiowana gmina w okolicy. Ale wstyd. Burmistrz - kim ty jesteś? Jakiego obciachu nam robisz?
21
3