LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111- 1.12
19.kati:) - 2.12
20.gosia24 - 6.12
21.aniol184 - 11.12 - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.ania13 - 18.12 - SYNEK
24.zanetucha83 - 24.12
25.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

Co do sesji zdjęciowej,to mam znajomą fotografke i chcę zrobic sobie fotki na moim babyshower.
To jej strona jest z trójmiasta http://www.foto-misie.pl

Kasiaka-gratuluje córeczki,a to ty miałas ochotę na słodkie?Której się to sprawdziło?

Mrenda-teraz twoja kolej na piękną płec-trzymam kciuki :)))))

Ja właśnie muszę kupic feminatal-teraz inna nazwa.Cena chyba ok 40zł.jak kupię dam znac.Za tydzień mam znowu badania i test z glukozą fe i kolejną wizytę bo lekarz jedzie na urlop.

Dziewczyny gdzie w Gdyni robicie usg 4D i gdzie dobra cena?
Ja robiłam wcześniej w przychodni na żwirki i figury tam gdzie jest pogotowie.Cena nie była duża,ale ogromna kolejka.Teraz musze się troszkę pospieszyc bo już leci z górki:)

Witajcie,ja już po krótkim urlopie,mąż już w pracy resztę wolnego chce wykorzystac po urodzeniu synka.
Pogoda nam niestety nie dopisała,ale dużo zwiedzania i wrażeń.

Dużo się rospisałyście,ale nadrobię to :)
Powiem Wam,że jestem w szoku,cały czas noszę swoje spodnie,i brzuch mam nie duży,w dodatku ciągle we wszystkim kolejkach mówię,że jestem w ciąży.Wczoraj w mc donaldzie,stałam w kolejce i jakiś bezczelny facet próbował się wepchnąc bez kolejki,no to ja z taką babką siadłysmy na niego,a on na bezczelnego tylko po kawę.Oczywiście jak powiedziałam,że jestem w ciąży zero reakcji,stwiedziłam,że mam chyba pecha,to już kolejna taka sytuacja :(

Basieniak-ale się spieszysz,ja dopiero szukam łóżeczka.Z ikea chyba nie kupię bo ma tylko dwa poziomy,a ja wolę głębsze.Znalazłam na allegro firmę z wejherowa i cena od 100zł-a ja nie chcę drogiego,materac mam po córkach kokos-gryka,aha z ikea tyko ochraniacze na boki,bo dziecko potem nie zle gryzie łóżeczko.Kupię jeszcze nową nianię bo moja już wysłużona,myślę o fisher price.
Oczywiście jeszcze ciuszki,a to już powoli kupuje(w końcu nie różowe hi hi).

Aglow-doskonale Cię rozumiem,mój mąż pływał 8 lat,obecnie odkąd mamy dzieci-zakotwiczył na lądzie.Wiem jak jest ciężko,sama nie raz ciągle płakałam.Jak będziesz chciała się wyżalic lub pogadac pisz.

Basieniak to pochwal się tu jakimś zdjęciem łózeczka:)

Mamo Mikołajka to nie zazdroszczę takiej podróży. Ja jechałam wczoraj z Gdyni do Redy na grilla ok. godz. 14.00 i droga super.Jechałam ok.10 min bo mieszkam na końcu Gdyni blisko Rumii.

Aglow głowa do góry. Zaplanuj sobie ten czas. Może jakies odwiedziny u koleżanek, żeby czas mijał szybko.Są też uroki takiej rozłąki. Mąż taki stęskniony wróci:)

My w sobote jechaliśmy do znajomych na grilla , podróż z Gdyni do Redy trwała 1,40h a że nie mamy klimy w aucie ,t o sami się zgrilowalismy:) MASAKRA!

Jordan no to jest weekndowa zmora- korki :( rondo miało rozładować te zatwardzenie na ulicy, ale chyba nie za bardzo im to wyszlo ...

Aglow łączę się w bólu. Obecnie też jestem słomianą wdową :( mój mąż nie marynarz, ale pracuje za granicą i często wyjeżdza. Obecnie od tyg siedzi w Holandii.

Ale było czytania po weekendzie:)
Ja dzisiaj o 5 rano odstawiłam męża na lotnisko i teraz 2 miesiące samotności ...oczy mam opuchnięte bo przeryczałam wczoraj cały dzień przez ten wyjazd...ciężkie jest życie żony marynarza.
Czy któraś z Was też jest w takiej sytuacji?

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja jeszcze nic nie szykuję, będę się organizowała ze wszystkim w 8 ms.

Mecze wszystkie obejrzane i obkibicowane w TV.

Do szkoły rodzenia idę, bo koleżanka, która rodziła w zeszłym roku mówi, że super przydatna sprawa, zwłaszcza jak ktoś wcześniej nie miał dzieci. Ja będę chodziła we wrześniu.

AGA111, to może następnym razem:). Moja rodzinka co roku zatrzymuje się na wakacje w Krakusie i odwiedzamy ich, ale te korki wczoraj wieczorem przeraziły mnie-coś strasznego wyjechać stamtąd:)

Kati w Polsce robisz sesje? My w sumie mamy dobry sprzęt i statyw więc może by się nam udało samemu albo za pomocą kumpeli jakąś sesje zrobić choć bym wolała u profesjonalisty...a i w środę idę do fryzjera, jak ona zobaczy moje odrosty to chyba padnie hehehe ;) no, ale w końcu będę jak człowiek wyglądać i dam sobie zrobić zdjęcie brzuszka i głowy, bo tak tylko brzuszka jest hahahaha

Ja się cieszę, że wszystko mam już w sumie gotowe, a sprzątam na bieżąco więc też łóżeczko będzie odkurzane, materacyk w folii...no i wiemy, że wszystko nam się ładnie mieści w sypialni i nie jesteśmy zawaleni:) Każdy robi po swojemu, zapewne gdybym się czuła rewelacyjnie i chodziła do pracy to też później bym się tym zajmowała, a tak mam siłę, aby pomóc mężowi chociaż coś przytrzymać i wiem, że również mam w tym swój udział;) Ja Wam potem będę kibicować w składaniu leżąc i odpoczywając ;)

Co do szkoły rodzenia to nie wiem, ale z kumpelą ciężarówką jakoś na daną chwilę nie jesteśmy przekonane

Ja tez chodziłam w redłowie do Iwonki Guć. W sumie ostatecznie i tak skończyło sie CC , ale naprawdę polecam. Miła atmosfera i bardzo dużo praktycznych inf. Potem jeszcze była u mnie ze dwa razy prywatnie w domu. Za pierwszym razem pobierała Mikusiowi krew, bo nikt się nie chciał podjąc ( 6 doba życia i żyłki cieniutkie jak pergamin) zrobiła to fantastycznie , expresowo i profesjonalnie.Za drugim razem była z poradą, bo miałam problemy z laktacją.
A dziny jakieś fajne te za 40 dyszki? I w którym Auchanie? W Gdańsku czy Rumii?

Jodan ja mieszkam w Stegnie :) jaka szkoda, że nie miałysmy możliwości sie spotkać :(

witamy w nowym wątku:(
nam na meczach niestety nie udało sie być ze względu na córę i bardzo żałuję:(, ale za to spędziliśmy super dzień na plaży w Stegnie.
sesję zdjęciową w 1 ciaży robiłam sama-w zasadzie kilka sesji na różnym etapie-statyw, aparat + photoshop i wyszlo super.
a na szkołę rodzenia chodziliśmy w I ciąży do szpitala w redłowie, ale tylko na wybrane zajęcia

my bardziej na biezaco jestesmy z pilka nozna i zuzlem:)

ja bede chodzic na szkole rodzenia, bo mam ja za darmo w szpitalu..a na sesje zdjeciowa chcemy isc za miesiac, ale fotografa jeszcze nie mamy

A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? a dziewczyny zastanawiałyście się nad sesją ciążową ja zaczynam się rozglądać nad ofertą fotografów! A dziś święto Polskich siatkarzy mamy brąz udało mi się uczestniczyć we wszystkich meczach Polaków niestety tylko na finały nie mieliśmy biletów ale wrażenia niezapomniane ale czad była a maleństwo było aktywne jak nigdy chyba mały kibic za rodzicami będzie :-)

Ja również melduję się w nowym wątku ale pędzicie nie nadążam z czytaniem :-) Basiniek nieźle 23 tydz. a już prawie wszystko masz gotowe ja myśle, że po 30 tyg będę dopiero kompletowała wyprawkę bo jakbym miała 4 miesiące patrzeć na puste łóżeczko to bym chciała żeby dzidzia już była :-) Ja dalej pracująca ale za 2 tygodnie robię sobie odpoczynek bo w końcu skorzystać trzeba z ostatnich w dwójkę wakacji :-)no i rosnący bardzo brzuszek daję znać już coraz ciężej więc trzeba troszkę przystopować a w H&M na dziale ciążaróweczek też są przeceny spodnie jeans 40 zł ja już w nic nie wchodzę z przed ciąży ;-)

ja lozeczko bede skladac dopiero w ok. 35 tc..uwazam ze nie powinno sie spieszyc z takimi rzeczami, zwlaszcza ze maz moze to zrobic za mnie..a po co ma sie kurzyc

cześć dziewczynki!!!

jakoś szybko ten tydzień minął... mrenda, bardzo bym się chciała spotkać, choć w tym tyg nam się nie udało, może następnym razem jak będziesz u mamy na chelmie:) ja chyba też w przyszłym tyg pojadę do mamy, tyle ze 450 km stąd :) mężuś mi ucieka na delegację i podrzuci mnie po drodze.
Wiecie, ruchów dalej nie czuję :((( co mnie strasznie wkurza, bo już chciałabym żeby maleństwo nawiązało ze mną kontakt i dało znać, ze tam jest. Kolejne rozczarowanie to wizyta u gienka, po której spodziewałam się dowiedzieć, kto tam u mnie mieszka... A tu lipa, nic nie było widać. Oj moja cierlpliwosc jest coraz bardziej wystawiana na probe....
Kochane, dziś byłam u Auchanie, mają dziny dla ciężarówek w cenie 40 zl!!! Kupiłam sobie 2 pary, bo juz powoli nie mieszcze sie w stare spodnie.
Zycze wam milego, nowego tygodnia!
Do napisania

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0zavwmqidc.png

Zanetucha ja w ogóle nie czuję zapachu farby, chyba jakieś one bezzapachowe są, a jedne z tańszych - emulsje do ścian...jedynie jak malowaliśmy naszą sypialnię i łazienkę to wtedy na na dwie doby się przenieśliśmy do innego pokoju:)

ja chcę już mnie wszystko ułożone, złożone i czekać na rodziców a potem czekać na poród, mój też mówi, że z każdym tygodniem widzi, że jest mi ciężej się poruszać więc ja wiem, że za kilka tygodni to ja bym rady nie dała:/

spokojnie nie spiesz się tak jeszcze masz kupę czasu :)

a powiedz jak reagujesz na malowanie ?
Ja się chciałam zabrać za pomalowanie komórki i nie wiem czy mi to nie zaszkodzi takie siedzenie w komórce i jej malowanie. Już w zeszłym roku miałam to zrobić, ale nie zdążyłam bo jesień za szybko przyszła. No a w deszczu bez sensu ją malować bo by mi schła ruski rok.

Dziewczyny powiedzcie mi- te które biorą FEMIBION 2, po ile go kupujecie. Parę tygodni temu kupiłam go w Lęborku po 44 zł. Wczoraj natomiast doznałam szoku- w Kartuzach, w najtańszej aptece kupiłam go po 59,98 :/ masakra

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...