LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111- 1.12
19.kati:) - 2.12
20.gosia24 - 6.12
21.aniol184 - 11.12 - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.ania13 - 18.12 - SYNEK
24.zanetucha83 - 24.12
25.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 11

Co do sesji zdjęciowej,to mam znajomą fotografke i chcę zrobic sobie fotki na moim babyshower.
To jej strona jest z trójmiasta http://www.foto-misie.pl

Kasiaka-gratuluje córeczki,a to ty miałas ochotę na słodkie?Której się to sprawdziło?

Mrenda-teraz twoja kolej na piękną płec-trzymam kciuki :)))))

Ja właśnie muszę kupic feminatal-teraz inna nazwa.Cena chyba ok 40zł.jak kupię dam znac.Za tydzień mam znowu badania i test z glukozą fe i kolejną wizytę bo lekarz jedzie na urlop.

Dziewczyny gdzie w Gdyni robicie usg 4D i gdzie dobra cena?
Ja robiłam wcześniej w przychodni na żwirki i figury tam gdzie jest pogotowie.Cena nie była duża,ale ogromna kolejka.Teraz musze się troszkę pospieszyc bo już leci z górki:)

Witajcie,ja już po krótkim urlopie,mąż już w pracy resztę wolnego chce wykorzystac po urodzeniu synka.
Pogoda nam niestety nie dopisała,ale dużo zwiedzania i wrażeń.

Dużo się rospisałyście,ale nadrobię to :)
Powiem Wam,że jestem w szoku,cały czas noszę swoje spodnie,i brzuch mam nie duży,w dodatku ciągle we wszystkim kolejkach mówię,że jestem w ciąży.Wczoraj w mc donaldzie,stałam w kolejce i jakiś bezczelny facet próbował się wepchnąc bez kolejki,no to ja z taką babką siadłysmy na niego,a on na bezczelnego tylko po kawę.Oczywiście jak powiedziałam,że jestem w ciąży zero reakcji,stwiedziłam,że mam chyba pecha,to już kolejna taka sytuacja :(

Basieniak-ale się spieszysz,ja dopiero szukam łóżeczka.Z ikea chyba nie kupię bo ma tylko dwa poziomy,a ja wolę głębsze.Znalazłam na allegro firmę z wejherowa i cena od 100zł-a ja nie chcę drogiego,materac mam po córkach kokos-gryka,aha z ikea tyko ochraniacze na boki,bo dziecko potem nie zle gryzie łóżeczko.Kupię jeszcze nową nianię bo moja już wysłużona,myślę o fisher price.
Oczywiście jeszcze ciuszki,a to już powoli kupuje(w końcu nie różowe hi hi).

Aglow-doskonale Cię rozumiem,mój mąż pływał 8 lat,obecnie odkąd mamy dzieci-zakotwiczył na lądzie.Wiem jak jest ciężko,sama nie raz ciągle płakałam.Jak będziesz chciała się wyżalic lub pogadac pisz.

Basieniak to pochwal się tu jakimś zdjęciem łózeczka:)

Mamo Mikołajka to nie zazdroszczę takiej podróży. Ja jechałam wczoraj z Gdyni do Redy na grilla ok. godz. 14.00 i droga super.Jechałam ok.10 min bo mieszkam na końcu Gdyni blisko Rumii.

Aglow głowa do góry. Zaplanuj sobie ten czas. Może jakies odwiedziny u koleżanek, żeby czas mijał szybko.Są też uroki takiej rozłąki. Mąż taki stęskniony wróci:)

My w sobote jechaliśmy do znajomych na grilla , podróż z Gdyni do Redy trwała 1,40h a że nie mamy klimy w aucie ,t o sami się zgrilowalismy:) MASAKRA!

Jordan no to jest weekndowa zmora- korki :( rondo miało rozładować te zatwardzenie na ulicy, ale chyba nie za bardzo im to wyszlo ...

Aglow łączę się w bólu. Obecnie też jestem słomianą wdową :( mój mąż nie marynarz, ale pracuje za granicą i często wyjeżdza. Obecnie od tyg siedzi w Holandii.

Ale było czytania po weekendzie:)
Ja dzisiaj o 5 rano odstawiłam męża na lotnisko i teraz 2 miesiące samotności ...oczy mam opuchnięte bo przeryczałam wczoraj cały dzień przez ten wyjazd...ciężkie jest życie żony marynarza.
Czy któraś z Was też jest w takiej sytuacji?

Jeśli chodzi o wyprawkę, to ja jeszcze nic nie szykuję, będę się organizowała ze wszystkim w 8 ms.

Mecze wszystkie obejrzane i obkibicowane w TV.

Do szkoły rodzenia idę, bo koleżanka, która rodziła w zeszłym roku mówi, że super przydatna sprawa, zwłaszcza jak ktoś wcześniej nie miał dzieci. Ja będę chodziła we wrześniu.

AGA111, to może następnym razem:). Moja rodzinka co roku zatrzymuje się na wakacje w Krakusie i odwiedzamy ich, ale te korki wczoraj wieczorem przeraziły mnie-coś strasznego wyjechać stamtąd:)

Kati w Polsce robisz sesje? My w sumie mamy dobry sprzęt i statyw więc może by się nam udało samemu albo za pomocą kumpeli jakąś sesje zrobić choć bym wolała u profesjonalisty...a i w środę idę do fryzjera, jak ona zobaczy moje odrosty to chyba padnie hehehe ;) no, ale w końcu będę jak człowiek wyglądać i dam sobie zrobić zdjęcie brzuszka i głowy, bo tak tylko brzuszka jest hahahaha

Ja się cieszę, że wszystko mam już w sumie gotowe, a sprzątam na bieżąco więc też łóżeczko będzie odkurzane, materacyk w folii...no i wiemy, że wszystko nam się ładnie mieści w sypialni i nie jesteśmy zawaleni:) Każdy robi po swojemu, zapewne gdybym się czuła rewelacyjnie i chodziła do pracy to też później bym się tym zajmowała, a tak mam siłę, aby pomóc mężowi chociaż coś przytrzymać i wiem, że również mam w tym swój udział;) Ja Wam potem będę kibicować w składaniu leżąc i odpoczywając ;)

Co do szkoły rodzenia to nie wiem, ale z kumpelą ciężarówką jakoś na daną chwilę nie jesteśmy przekonane

Ja tez chodziłam w redłowie do Iwonki Guć. W sumie ostatecznie i tak skończyło sie CC , ale naprawdę polecam. Miła atmosfera i bardzo dużo praktycznych inf. Potem jeszcze była u mnie ze dwa razy prywatnie w domu. Za pierwszym razem pobierała Mikusiowi krew, bo nikt się nie chciał podjąc ( 6 doba życia i żyłki cieniutkie jak pergamin) zrobiła to fantastycznie , expresowo i profesjonalnie.Za drugim razem była z poradą, bo miałam problemy z laktacją.
A dziny jakieś fajne te za 40 dyszki? I w którym Auchanie? W Gdańsku czy Rumii?

Jodan ja mieszkam w Stegnie :) jaka szkoda, że nie miałysmy możliwości sie spotkać :(

witamy w nowym wątku:(
nam na meczach niestety nie udało sie być ze względu na córę i bardzo żałuję:(, ale za to spędziliśmy super dzień na plaży w Stegnie.
sesję zdjęciową w 1 ciaży robiłam sama-w zasadzie kilka sesji na różnym etapie-statyw, aparat + photoshop i wyszlo super.
a na szkołę rodzenia chodziliśmy w I ciąży do szpitala w redłowie, ale tylko na wybrane zajęcia

my bardziej na biezaco jestesmy z pilka nozna i zuzlem:)

ja bede chodzic na szkole rodzenia, bo mam ja za darmo w szpitalu..a na sesje zdjeciowa chcemy isc za miesiac, ale fotografa jeszcze nie mamy

A czy któraś z Was wybiera się do szkoły rodzenia? a dziewczyny zastanawiałyście się nad sesją ciążową ja zaczynam się rozglądać nad ofertą fotografów! A dziś święto Polskich siatkarzy mamy brąz udało mi się uczestniczyć we wszystkich meczach Polaków niestety tylko na finały nie mieliśmy biletów ale wrażenia niezapomniane ale czad była a maleństwo było aktywne jak nigdy chyba mały kibic za rodzicami będzie :-)

Ja również melduję się w nowym wątku ale pędzicie nie nadążam z czytaniem :-) Basiniek nieźle 23 tydz. a już prawie wszystko masz gotowe ja myśle, że po 30 tyg będę dopiero kompletowała wyprawkę bo jakbym miała 4 miesiące patrzeć na puste łóżeczko to bym chciała żeby dzidzia już była :-) Ja dalej pracująca ale za 2 tygodnie robię sobie odpoczynek bo w końcu skorzystać trzeba z ostatnich w dwójkę wakacji :-)no i rosnący bardzo brzuszek daję znać już coraz ciężej więc trzeba troszkę przystopować a w H&M na dziale ciążaróweczek też są przeceny spodnie jeans 40 zł ja już w nic nie wchodzę z przed ciąży ;-)

ja lozeczko bede skladac dopiero w ok. 35 tc..uwazam ze nie powinno sie spieszyc z takimi rzeczami, zwlaszcza ze maz moze to zrobic za mnie..a po co ma sie kurzyc

cześć dziewczynki!!!

jakoś szybko ten tydzień minął... mrenda, bardzo bym się chciała spotkać, choć w tym tyg nam się nie udało, może następnym razem jak będziesz u mamy na chelmie:) ja chyba też w przyszłym tyg pojadę do mamy, tyle ze 450 km stąd :) mężuś mi ucieka na delegację i podrzuci mnie po drodze.
Wiecie, ruchów dalej nie czuję :((( co mnie strasznie wkurza, bo już chciałabym żeby maleństwo nawiązało ze mną kontakt i dało znać, ze tam jest. Kolejne rozczarowanie to wizyta u gienka, po której spodziewałam się dowiedzieć, kto tam u mnie mieszka... A tu lipa, nic nie było widać. Oj moja cierlpliwosc jest coraz bardziej wystawiana na probe....
Kochane, dziś byłam u Auchanie, mają dziny dla ciężarówek w cenie 40 zl!!! Kupiłam sobie 2 pary, bo juz powoli nie mieszcze sie w stare spodnie.
Zycze wam milego, nowego tygodnia!
Do napisania

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0zavwmqidc.png

Zanetucha ja w ogóle nie czuję zapachu farby, chyba jakieś one bezzapachowe są, a jedne z tańszych - emulsje do ścian...jedynie jak malowaliśmy naszą sypialnię i łazienkę to wtedy na na dwie doby się przenieśliśmy do innego pokoju:)

ja chcę już mnie wszystko ułożone, złożone i czekać na rodziców a potem czekać na poród, mój też mówi, że z każdym tygodniem widzi, że jest mi ciężej się poruszać więc ja wiem, że za kilka tygodni to ja bym rady nie dała:/

spokojnie nie spiesz się tak jeszcze masz kupę czasu :)

a powiedz jak reagujesz na malowanie ?
Ja się chciałam zabrać za pomalowanie komórki i nie wiem czy mi to nie zaszkodzi takie siedzenie w komórce i jej malowanie. Już w zeszłym roku miałam to zrobić, ale nie zdążyłam bo jesień za szybko przyszła. No a w deszczu bez sensu ją malować bo by mi schła ruski rok.

Dziewczyny powiedzcie mi- te które biorą FEMIBION 2, po ile go kupujecie. Parę tygodni temu kupiłam go w Lęborku po 44 zł. Wczoraj natomiast doznałam szoku- w Kartuzach, w najtańszej aptece kupiłam go po 59,98 :/ masakra

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?