LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

a ja oczywiscie zaczelam sobie cos na nowo wmawiac, bo zawsze musze czyms sie przejmowac;/

moja mala w poprzednim tygodniu bardzo intensywnie sie ruszala, a wtym jakby troche mniej..tlumacze sobie tym ze jestem 9h w pracy na nogach i ona wtedy spi..ale czasami nawet wieczorami te kopniaki nie sa tak intensywne jak wczesniej..jeszcze mam inna teorie ze moze sie obrucila w strone kregoslupa(tak byla na usg) i kopie w plecy i nie dotyka scianek brzucha...staram sie nie panikowac:D

a ja zakupiłam już śliczną pościel i kocyk dla małej. Kolejna wizyta 2 sierpnia i już odliczam dni.

Heja. my też wczoraj po USG połówkowym, potwierdziło się, że dziewczynka, waży już 500g. tylko mnie dużo więcej w brzuchu niż te 500g;). i już tylko tydzień do urlopu-już nie mogę się doczekać:).

a tam co tam no normalnie chyba jakiś pech
wizyta w poniedziałek jakieś złe wyniki mi powychodziły a tu gin dzwoni , że sam jest na zwolnieniu i przekłada wizytę o tydzień
tylko wywalczyłam tyle , że zwolnienie mi przedłuży
coś mnie chyba tknęło , bo jakieś dwa tygodnie temu zapisałam się na chybił trafił do pańswtwowego na przyszłą środę to pójdę niech obejrzy wyniki

3oko ja rodziłam Filipa 8 listopada i ubierałam w bodziaka z krótkim rękawkiem a na to pajaca. Jak wychodziłam na spacer to na pajaca naciągałam dresik cieplutki i w kombinezon ( zima 2009/2010 była bardzo sroga, dochodziło nawet do -30 st. w dzień i spacerowałam każdego dnia, w najzimniejsze dni po 10-15 min).

hej laski! bylam dzis na wizycie, o dziwo glukoza wyszła ok :) mam +3kg, jest dobrze bo z Piotrusiem w tym momencie miałam juz dyche!
Ja tez nie lubie i nie ubieram w kaftaniki, na poczatku body+pajacyk, kupie tez jakies małe dreski. Wg to nie wiem jak ubrac takie zimowe dzieciątko, wczesniej rodzilam w czerwcu wiec nieraz i w samym bodziaku leżał

Wojtkowa d- dimery ?????????? pierwsze słyszę
aż musze poszperac o tym w googlach

Kochane ja też dzisiaj taka spuchnięta wstałam, że szok normalnie! nogi i stopy aż mnie bolą od spuchnięcia.

Strasznie sennie dzisiaj i nie mam siły siedzieć już w pracy.

Jutro badania a w poniedziałek wizyta u gina i zobaczę moją kruszynkę na USG.

Buziakuję

Hej ja jestem spuchnięta, a dopiero wstałam, ściska coś tam w gardle, a tak to siedzę i odpoczywam, stres troszkę odszedł więc teraz czuję się dobrze:) Biorę tylko żelazo na daną chwilę;)

No ja już też chwila i 3 trymestr, bardzo się cieszę, bo już chcę listopad:) Ja z mamą będę pod koniec sierpnia szaleć z ubrankami, doczekać się nie mogę :)

no niestety ja podejrzewam ,że też dostanę jakiś antybiotyk - bo mam złe wyniki moczu ;(
no ale spróbuje urobić lekarza , że może bym pobrała jakąś żurawinę .
tak naprawde to już się boję odbierac wyniki bo co chwila coś się sypie
czy badałyście sobie może d- dimery ? mi wyszły podwyższone ( prawie o 100 % chociaż podobno u kobiet w ciąży to norma )i się boję że będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepow

MamoMikołaja, moja córa do 13 miesiąca była na moim mleku, a od kiedy ją odstawiłam to w zasadzie tego mleka niewiele, na oko kilka miarek do kaszy wieczorem, a tak to nabiał normalnie jej dajemy. a do 13 miesiąca ciągle sie w nocy budziła na cycka. Od kiedy odstawiłąm i śpi sama w pokoju-wyrzuciła nas z sypialni:( to przesypia całe noce, czasem tylko woda w nocy. więc może i u ciebie w końcu się zmieni
Fiffi - ja też kaftaników nie kupowałam i nie kupuje, dla mnie jakoś mało praktyczne. Body + śpioch są idealne. Ale ty to szybka jesteś z tymi ubrankami. ja w sieprniu wybieram się do rodziców, bo tam wuwiozłam wszystkie ciuszki i też zacznę przegląd i pranie. Dobrze, że 2 córeczka to będę miała okazję znowu nałożyć te słodki sukieneczki - niektóe córa miała może 1 góra 2 razy:)
Lysmonka - jak się czujesz? trzymaj sie tam dzielnie

Fiffi u mnie rewelacyjnie sprawdzały sie bawełniane pajace. kaftaniki zadzierały sie na pleckach pod spiochami i miałam wrażenie, że Filipa gniotą.

Boziu prawie 3 trymestr.... ale to leci :)))))

MamaMikołaja-moje córki oby dwie ciągle się budzą,na dzieci nie ma reguły.

Basieniak-jak się czujesz?Z tym baby shower to ja poważnie,szkoda,że Ciebie tutaj nie ma,ja urządzam takie imprezy.

Laysmonka-Co tam u Ciebie?Gdzie leżysz?Może podrzucic Ci coś słodkiego?

Pochwalę się Wam,pierwsza partia ubranek już w komodzie wyprana i wyprasowana.Chcialam jeszcze kupic pajace i śpiochy welurowe,ale moja mama ma chyba rację,że Mały będzie się gotował,bo u mnie w domu zimą bardzo ciepło.Kupię chyba więcej śpiochów i kaftaników oraz body z bawełny.

Moje drogie ja już jedną nogą zaczynam ostatni trymestr:)Szok

Dzięki za odpowiedz w sprawie mleka. No i przyznam szczerze , że sie pocieszyłam, że nie tylko mój synek wstaje w nocy do mleczka, bo już myślałam, że on jakiś dziwny heheh. Dzieci w jego wieku powinny juz przesypiac nocki, ale on niestety nie przespał jeszcze ani razu. Jak widać nie ma czegos takiego jak norma;)

MamoMikołaja moj pije przed snem od 150 do 210ml mleka NAN JUNIOR, w nocy 210ml, w dzien nie tknie mleka ani żadnej kaszki

Dzięki Aguś:)
Na daną chwilę wyluzowałam i cieszę się, że mam chwilę, aby odetchnąć od antybiotyku, zobaczymy, a może badanie moczu wyjdzie dobrze...heh myślę, że w Polsce nie jest tak źle ;)

Basieniak cyrk na kółkach dosłownie. Czyli w Polsce nie jest jeszcze tak źle ;p ale tak poważnie, to słuchaj swojej intuicji. Jeśli uważasz, że źle się czujesz to idz do lekarzy i to mów. Masz prawo sie martwić o swoje zdrowie, bo jesteś w ciązy. A psycholog to potrzebny tym lekarzom.... wariactwo. Trzymaj się dzielnie !!!

Jordan no dokładnie, ja też zaciskam zęby i kuśtykam. Filip nie rozumie, że mnie boli i ma siedzieć na pupie. Wczoraj wieczorem to wyłam z bólu.

Aga111 - mnie rwa męczy od wielkanocy. masakra. mam zaswiadczenie jak cos i planuje serie masazy. ale nawet nie mam kiedy. a najgorsze jest to ze ledwo już łażę, a niestety przy córce sporo do roboty. ale co zrobić. zacisnąć zeby i jakoś damy radę:)

Lysmonka Ty się trzymaj dzielnie i maluszek niech też siedzi w brzuszka, trzymam za Was kciuki:)

Fiffi jak będziesz mi takie propozycje podsyłała to idę szukać kajaku i poważnie do Was płynę :D:D:D

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, staram się myśleć pozytywnie i zacząć to olewać, teraz kolejna wizyta u GP za 3 tygodnie, a w szpitalu za 6 tygodni, no i mam nadzieję, że za 4 tygodnie moje zwolnienie lekarskie zostanie przedłużone, ale to zacznę się martwić za 3 tyg.

Wizyta w szpitalu: dziś wg olewającego sposobu sprawdzenia paseczkiem mojego moczu wyszło, że jest idealnie i nie mam już krwi w moczu hahahah, a wczoraj jeszcze miałam - bez komentarza

Lekarzowi dałam list od GP (czyli jakie badania powinni mi zrobić, jak się źle czuję i potrzebny mi psycholog - wczoraj Wam pisałam) lekarz rzucił ledwo okiem, powiedział, że jak się lepiej poczuję to mam iść do pracy, bo siedzenie samemu w domu to można ześwirować - no i się pytała z kim w tym domu siedzę, bo może się boi, że samobójstwo popełnię hahahaha wymiękam... mówię, że boli mnie gardło od dłuższego czasu, a ona jak dostaniesz gorączki to przyjdź do szpitala:/ Pytam się czy mam brać ten antybiotyk, bo wczoraj krew w moczu a dziś idealnie, a ona a czemu go nie brałam, a wynik może być raz taki a raz taki (tego nie wiedziałam), co ja jej na to, że każdy lekarz mówi co innego i ja nie wiem co mam robić więc z łaską wzięła mocz do laboratorium i jak wyjdzie coś nie tak to zadzwonią i wtedy powiedzą co mam robić. Wizyta trwała 5 min.

Ale jak widzicie jestem z Wami, a nie w wariatkowie hahaha chociaż zielonej wyspie bardzo blisko do tego:)

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Wasze ulubione zapachy (71 odpowiedzi)

Jak w tytule - jakie sa Wasze ulubione perfumy?