LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

a ja oczywiscie zaczelam sobie cos na nowo wmawiac, bo zawsze musze czyms sie przejmowac;/

moja mala w poprzednim tygodniu bardzo intensywnie sie ruszala, a wtym jakby troche mniej..tlumacze sobie tym ze jestem 9h w pracy na nogach i ona wtedy spi..ale czasami nawet wieczorami te kopniaki nie sa tak intensywne jak wczesniej..jeszcze mam inna teorie ze moze sie obrucila w strone kregoslupa(tak byla na usg) i kopie w plecy i nie dotyka scianek brzucha...staram sie nie panikowac:D

a ja zakupiłam już śliczną pościel i kocyk dla małej. Kolejna wizyta 2 sierpnia i już odliczam dni.

Heja. my też wczoraj po USG połówkowym, potwierdziło się, że dziewczynka, waży już 500g. tylko mnie dużo więcej w brzuchu niż te 500g;). i już tylko tydzień do urlopu-już nie mogę się doczekać:).

a tam co tam no normalnie chyba jakiś pech
wizyta w poniedziałek jakieś złe wyniki mi powychodziły a tu gin dzwoni , że sam jest na zwolnieniu i przekłada wizytę o tydzień
tylko wywalczyłam tyle , że zwolnienie mi przedłuży
coś mnie chyba tknęło , bo jakieś dwa tygodnie temu zapisałam się na chybił trafił do pańswtwowego na przyszłą środę to pójdę niech obejrzy wyniki

3oko ja rodziłam Filipa 8 listopada i ubierałam w bodziaka z krótkim rękawkiem a na to pajaca. Jak wychodziłam na spacer to na pajaca naciągałam dresik cieplutki i w kombinezon ( zima 2009/2010 była bardzo sroga, dochodziło nawet do -30 st. w dzień i spacerowałam każdego dnia, w najzimniejsze dni po 10-15 min).

hej laski! bylam dzis na wizycie, o dziwo glukoza wyszła ok :) mam +3kg, jest dobrze bo z Piotrusiem w tym momencie miałam juz dyche!
Ja tez nie lubie i nie ubieram w kaftaniki, na poczatku body+pajacyk, kupie tez jakies małe dreski. Wg to nie wiem jak ubrac takie zimowe dzieciątko, wczesniej rodzilam w czerwcu wiec nieraz i w samym bodziaku leżał

Wojtkowa d- dimery ?????????? pierwsze słyszę
aż musze poszperac o tym w googlach

Kochane ja też dzisiaj taka spuchnięta wstałam, że szok normalnie! nogi i stopy aż mnie bolą od spuchnięcia.

Strasznie sennie dzisiaj i nie mam siły siedzieć już w pracy.

Jutro badania a w poniedziałek wizyta u gina i zobaczę moją kruszynkę na USG.

Buziakuję

Hej ja jestem spuchnięta, a dopiero wstałam, ściska coś tam w gardle, a tak to siedzę i odpoczywam, stres troszkę odszedł więc teraz czuję się dobrze:) Biorę tylko żelazo na daną chwilę;)

No ja już też chwila i 3 trymestr, bardzo się cieszę, bo już chcę listopad:) Ja z mamą będę pod koniec sierpnia szaleć z ubrankami, doczekać się nie mogę :)

no niestety ja podejrzewam ,że też dostanę jakiś antybiotyk - bo mam złe wyniki moczu ;(
no ale spróbuje urobić lekarza , że może bym pobrała jakąś żurawinę .
tak naprawde to już się boję odbierac wyniki bo co chwila coś się sypie
czy badałyście sobie może d- dimery ? mi wyszły podwyższone ( prawie o 100 % chociaż podobno u kobiet w ciąży to norma )i się boję że będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepow

MamoMikołaja, moja córa do 13 miesiąca była na moim mleku, a od kiedy ją odstawiłam to w zasadzie tego mleka niewiele, na oko kilka miarek do kaszy wieczorem, a tak to nabiał normalnie jej dajemy. a do 13 miesiąca ciągle sie w nocy budziła na cycka. Od kiedy odstawiłąm i śpi sama w pokoju-wyrzuciła nas z sypialni:( to przesypia całe noce, czasem tylko woda w nocy. więc może i u ciebie w końcu się zmieni
Fiffi - ja też kaftaników nie kupowałam i nie kupuje, dla mnie jakoś mało praktyczne. Body + śpioch są idealne. Ale ty to szybka jesteś z tymi ubrankami. ja w sieprniu wybieram się do rodziców, bo tam wuwiozłam wszystkie ciuszki i też zacznę przegląd i pranie. Dobrze, że 2 córeczka to będę miała okazję znowu nałożyć te słodki sukieneczki - niektóe córa miała może 1 góra 2 razy:)
Lysmonka - jak się czujesz? trzymaj sie tam dzielnie

Fiffi u mnie rewelacyjnie sprawdzały sie bawełniane pajace. kaftaniki zadzierały sie na pleckach pod spiochami i miałam wrażenie, że Filipa gniotą.

Boziu prawie 3 trymestr.... ale to leci :)))))

MamaMikołaja-moje córki oby dwie ciągle się budzą,na dzieci nie ma reguły.

Basieniak-jak się czujesz?Z tym baby shower to ja poważnie,szkoda,że Ciebie tutaj nie ma,ja urządzam takie imprezy.

Laysmonka-Co tam u Ciebie?Gdzie leżysz?Może podrzucic Ci coś słodkiego?

Pochwalę się Wam,pierwsza partia ubranek już w komodzie wyprana i wyprasowana.Chcialam jeszcze kupic pajace i śpiochy welurowe,ale moja mama ma chyba rację,że Mały będzie się gotował,bo u mnie w domu zimą bardzo ciepło.Kupię chyba więcej śpiochów i kaftaników oraz body z bawełny.

Moje drogie ja już jedną nogą zaczynam ostatni trymestr:)Szok

Dzięki za odpowiedz w sprawie mleka. No i przyznam szczerze , że sie pocieszyłam, że nie tylko mój synek wstaje w nocy do mleczka, bo już myślałam, że on jakiś dziwny heheh. Dzieci w jego wieku powinny juz przesypiac nocki, ale on niestety nie przespał jeszcze ani razu. Jak widać nie ma czegos takiego jak norma;)

MamoMikołaja moj pije przed snem od 150 do 210ml mleka NAN JUNIOR, w nocy 210ml, w dzien nie tknie mleka ani żadnej kaszki

Dzięki Aguś:)
Na daną chwilę wyluzowałam i cieszę się, że mam chwilę, aby odetchnąć od antybiotyku, zobaczymy, a może badanie moczu wyjdzie dobrze...heh myślę, że w Polsce nie jest tak źle ;)

Basieniak cyrk na kółkach dosłownie. Czyli w Polsce nie jest jeszcze tak źle ;p ale tak poważnie, to słuchaj swojej intuicji. Jeśli uważasz, że źle się czujesz to idz do lekarzy i to mów. Masz prawo sie martwić o swoje zdrowie, bo jesteś w ciązy. A psycholog to potrzebny tym lekarzom.... wariactwo. Trzymaj się dzielnie !!!

Jordan no dokładnie, ja też zaciskam zęby i kuśtykam. Filip nie rozumie, że mnie boli i ma siedzieć na pupie. Wczoraj wieczorem to wyłam z bólu.

Aga111 - mnie rwa męczy od wielkanocy. masakra. mam zaswiadczenie jak cos i planuje serie masazy. ale nawet nie mam kiedy. a najgorsze jest to ze ledwo już łażę, a niestety przy córce sporo do roboty. ale co zrobić. zacisnąć zeby i jakoś damy radę:)

Lysmonka Ty się trzymaj dzielnie i maluszek niech też siedzi w brzuszka, trzymam za Was kciuki:)

Fiffi jak będziesz mi takie propozycje podsyłała to idę szukać kajaku i poważnie do Was płynę :D:D:D

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy, staram się myśleć pozytywnie i zacząć to olewać, teraz kolejna wizyta u GP za 3 tygodnie, a w szpitalu za 6 tygodni, no i mam nadzieję, że za 4 tygodnie moje zwolnienie lekarskie zostanie przedłużone, ale to zacznę się martwić za 3 tyg.

Wizyta w szpitalu: dziś wg olewającego sposobu sprawdzenia paseczkiem mojego moczu wyszło, że jest idealnie i nie mam już krwi w moczu hahahah, a wczoraj jeszcze miałam - bez komentarza

Lekarzowi dałam list od GP (czyli jakie badania powinni mi zrobić, jak się źle czuję i potrzebny mi psycholog - wczoraj Wam pisałam) lekarz rzucił ledwo okiem, powiedział, że jak się lepiej poczuję to mam iść do pracy, bo siedzenie samemu w domu to można ześwirować - no i się pytała z kim w tym domu siedzę, bo może się boi, że samobójstwo popełnię hahahaha wymiękam... mówię, że boli mnie gardło od dłuższego czasu, a ona jak dostaniesz gorączki to przyjdź do szpitala:/ Pytam się czy mam brać ten antybiotyk, bo wczoraj krew w moczu a dziś idealnie, a ona a czemu go nie brałam, a wynik może być raz taki a raz taki (tego nie wiedziałam), co ja jej na to, że każdy lekarz mówi co innego i ja nie wiem co mam robić więc z łaską wzięła mocz do laboratorium i jak wyjdzie coś nie tak to zadzwonią i wtedy powiedzą co mam robić. Wizyta trwała 5 min.

Ale jak widzicie jestem z Wami, a nie w wariatkowie hahaha chociaż zielonej wyspie bardzo blisko do tego:)

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

krzywe ząbki (27 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

lek med Joanna Linde ABC Family Med Sopot (7 odpowiedzi)

Witam, może któraś z was ma jakieś opinie na temat pani doktor. Dzisiaj idę do niej z synem 4...