LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Aglow buziaki na urodziny!
no pogoda barowa, dodatkowo mąż wrocil z nocki i spi wiec sama walcze z Małoletnim, czekam az wreszcie zasnie, no ale to moze potrwac jeszcze z 2h....

Aglow-wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Kati - powodzenia na USG, mnie jutro czeka to samo
a moja też niesamowicie żywa w brzuchu. Córa też taka żywa była i po urodzeniu nic się nie zmieniło - więc spodziewam się 2 mega aktywnego dziecka:)

Aglow wszystkiego najlepszego! STO LAT :)

Kati:) czekamy więc na wieści

a u mnie leje :( i tyle w temacie ...

w brzuchu natomiast mam małe ADHD :D niesamowite jak ta kruszyna buszuje, chyba fikołki robi :)

aglow wszystkiego najlepszego!

dziewczyny lece na usg, odezwe sie pozniej:) milego dnia:)

Co to ja chciałam napisać? :)
Dzisiaj mam urodziny a chodzę zakręcona od rana, jakoś na niczym się skupić nie mogę.
Przyniosłam do pracy sernik na zimno pyyycha.
Oby dzisiaj dzień szybko mi zleciał.
Malutki po tych wczorajszych nerwach mocno się wieczorem wiercił, jak tylko się uspokoiłam.
Po dzisiejszych szaleństwach obiecałam sobie nie jeść już słodyczy i jakiś niezdrowych rzeczy, bo już 6 kg na plusie a nie mogę przytyć więcej niż 10 łącznie.
Buziaki

Basieniak, a jeśłi chodzi o kanowałów, to jeden taki "geniusz" z redłowa powiedział mi na pierwszej wizycie, że to najprawdopodobniej ciaża pozamaciczna.Zostawił mnie z tą informacją na 5 dni.Nie musze Wam chyba opisywac przez co przeszliśmy( po wcześniejszej stracie dwóch maluszków).Na szczęście po 5 dniach poszłam do innego lekarza.Dzis ta ciaza pozamaciczna ma 1, 6 miesięcy i właśnie słodko śpi w łóżeczku;)

Aga, wspóczuję, straszna historia. My też stracilismy dwoje Maluszków, więc wiem co czujesz.Może w nie tak dramatycznych okolicznościach, ale ... Też się leczyłam długo, byłam w depresji, posypało się kilka spraw przez to w życiu, ale w końcu po 1,5 roku jakoś się otrząsnęłam. Nigdy nie pogodze się z ta okropną strata, ale z pewnością mój synek dał mi wiele , wiel miłości, która w znacznym stopniu wypełnia pustkę po moich utraconych dzieciach.Teraz staram się myśłec już tylko pozytywnie;)

Biedronka, jaki wózek kupiłaś.zastanawiamy się z mężem nad takim rozwiazaniem, ale jakoś nie mam do końca przekonania.

Aga bylam w Invikcie u Marka Puzio, koszt 200zł, a jak chcesz z płytka to 280

Lysmonka leżcie sobie i odpoczywajcie. Najważniejsze, że dzidzia zdrowa !!!

3oko a u kogo byłas i jaki koszt ?????

wszystkie musimy byc pozytywnie nastawione i wszystko wtedy bedzie dobrze!

Fiffi -usg to normalne bylo super, wszystko dokladnie sprawdził i wytłumaczył, jednak jak przełączył na 4d to przez wiekszosc czasu bylo to dla mnie jak rozmazane mazidła, pod koniec tylko dokladnie widać było buzke, nóżki i rączki. Jednak jak pierwszemu dziecku robilismy nagranie to i to musialo miec, smieje sie ze dam im te płytki na osiemnastke i prezent z głowy :)

Dziękuję Wam dziewczyny za ciepłe słowa. Jest to dla mnie nadal trudny temat i bardzo bolesny- 20 go mija 10 miesięcy od śmierci naszego synka. Adasia pochowaliśmy na cmentarzu, mamy swoja mała mogiłkę. Była to trudna decyzja, ale cieszę się, że pochowalismy naszego Aniołka. leczyłam się po stracie przez 2 miesiące i to psychiatra i psycholog radzili jak najszybciej zajśc w kolejna ciążę, bym się nie zablokowała. Boję sie strasznie, każdy ból brzucha wywołuje stres, ale jestem dobrej mysli. Wierzę, że Bóg nie zabierze mi drugiego dziecka.

Kochane najważniejsze to wiara i pozytywne nastawienie. Nasze maluszki to czują. ja 2 dni przed poronieniem załowałam, że jestem w ciąży. Powiedziałam , że nie chce tego dziecka... oczywiście tak nie myslałam, ąle pod wpływem stresu, żalu mówi się durne rzeczy. gdybym mogła cofnąć czas... ale nie gdybym nie straciła Adasia nie było by Tej Kruszynki.
Tak musiało być- dzis to wiem, ale ze stratą nigdy się nie pogodze :(

3oko-moje córki mają Starsza we wrześniu skończy 5,5lat,a młodsza 2,5lat skończy także we wrześniu.Tak zle było na tym usg?Ja dzisiaj znalazłam za 200zł a płytka +20.Zastanawiam się czy isc,ma jeszcze czas tylko 2tyg.bo tam robią do 28tyg.
Aga-bardzo mi przykro,to straszne.Moja koleżanka urodziła w łazience,strasznie ją potraktowali jak pojechała do szpitala.Teraz ma synka i straszą córkę.Bardzo zle to przeszła.Współczuje Ci,teraz myśl tylko pozytywnie:)

Lysmonka trzymam kciuki za zdrówko Twoje i dziecka i żeby się nikt do Twojego laptopa w szpitalu zanadto nie przywiązał... :)

Dziewczyny, dziękuję za info o lekarzach i połoznych. Dziś na pobraniu krwi zapytałam pielęgniarkę o ten temat. Powiedziała, że w szpitalu na Zaspie była jakać afera z połoznymi kt przychodziły poza dyzurem do "swoich" pacjentek i tego już nie ma. Doradziła żeby skorzystac ze szkoły rodzenia w danym szpitalu i wtedy człowiek wszystkiego się dowie. Byłam ciekawa bo moja jedna koleżanka, kt już rodziła kilka lat temu za kazdym (kolejnym) razem miała umówioną i opłaconą połozną - no cóż,wiadomo - i bardzo sobie to chwaliła, bo opieka w porównaniu do pierwszego porodu to było niebo a ziemia.

Dzięki radom z forum poszłam na badania glukozy z sokiem z jednej cytryny, kt mi wlano do glukozy i powiem szczerze, że to było nawet niezłe. Nie czułam żadnego paskudnego smaku - tylko smaczek cytryny, żadnych odruchów wymiotnych zatem. Nie mam porównania, ale polecam :)

Aga, nawet nie pytam o szczegóły, ale twarda z Ciebie laska i cieszę się, że się udało i jesteś na tym forum :)

Wojtkowa dziękuję za namiary odnośnie szkoły, jakoś tak miałam pewność, że jej cena to znowu kilkaset złoty, jakoś ostatnio wszystko się u mnie rozrasta - oprócz brzucha, to ceny jakoś okrągłe i brzuchate - wyjaśniam, że kończę poważny remont mieszkania. Nieruszony jest tylko pokój dla dziecka, ale różowemu mówimy NIE!
Czytam wasze posty z ciekawością, ostatnio znowu jakoś się osłabiłam, może zrobienie pokoju i skompletowanie wyprawki zanim brzuch mnie przytłoczy to nie taki zly pomysł? Zazdroszczę tym, które mają to z głowy....

Mrenda, nikt nie wie co czuje druga osoba, ale ja chyba jestem najbliżej... Z wielu względów może to być moje jedyne dziecko. Nie miałam za dużo wyobrażeń o przyszłości, ale widziałam w myślach kilka sytuacji, jak się wspólnie bawimy czy tłumaczę coś SYNKOWI. A tu dziewczynka. Poczułam sie jakby mi ktos przyłożył. Nie chciałam o tym nikomu mówić, bo ludzie potem różne takie rzeczy wypominają w najmniej stosownych momentach. Ale napisałam na forum i ... powietrze ze mnie trochę zeszło. Już mi lżej, najgorsze były pierwsze dwa dni. Cieszę się, że mogłam to z siebie wyrzucić i dałam sobie prawo do złości. Ważne żeby zdrowe, ale jakies inne oczekiwania też mamy nie oszukujmy się.
Dobrze jest się wybronchać żeby potem swobodniej złapać oddech w płuca.

I widzisz, my kobiety zawsze się dogadamy, a mój mężczyzna przeczytał mi przez ramię moją propozycję "wymiany" i warknął "nie oodam mojej małej księżniczki!"
Widzisz, juz się zaczyna...
Ty będziesz wspaniałą królową domu, a ja, od listopada "tą drugą"... :)
Eh, życie

Fiffi a Twoje dziewczynki w jakim wieku sa?

Aga, urodziłas w samochodzie??? Jezu myslalam ze takie rzeczy sa tylko w filmach!

Ja dzis bylam w invikcie na usg prenatalnym i 4d, uwazam ze 4d to strata kasy, lepiej zaplacic za dokladne usg na dobrym sprzecie i tyle.
Dzidzia miala nóżke na nóżke (jak to dziewczynka) i waży 700g, poza tym z serduszkiem i z resztą narządów wszystko ok.

Ja pisalam zle o wojewódzkim ale tak jak kazdy szpital - wszedzie sa ludzie i ludziska!

Lysmonka-będzie dobrze,głowa do góry:)odpoczywaj
aglow-mój synek porusza się troszkę jak coś zjem w ciągu dnia,a tak to pewnie śpi,najbardziej aktywny jest w nocy tak po 12tej,czasami oglądam sex w wielkim miescie i on pewnie też chce poogladac hi hi

aglow nie denerwuj sie bo pewnie przez to maluch sie nie rusza..zjedz cos dobrego i usiadz wygodnie a malucha na pewno zacznie sie ruszac..ja codziennie jak tylko wstane to czekam az zacznie kopac..i czasem musze troche poczekac:)

jutro mam usg..mam nadzieje ze juz poznam plec, bo chyba ja jedyna jeszcze nie znam:/

A ja dzisiaj mam coś zły nastrój.

Trochę nerwów w pracy było, jeszcze tydzień do kolejnej wizyty i USG i się jakoś martwię, czy wszystko jest w porządku z maleńkim.
Chyba te nerwy przez spanie na brzuchu no i dzisiaj nie czułam jeszcze ruchów :(

Inne tematy z forum

poszukiwany dobry ortopeda (21 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...