LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

Gosiu gratuluję synka :)))

Lysmonka na pewno będzie dobrze, trzymaj się i odzywaj do nas

Mrenda mam nadzieję, że w najbliższym czasie nastrój się Tobie poprawi, ściskam Cię:*

Mrenda-głowa do góry,będzie ok.Zobaczysz,że to będzie Twoje najkochańsze dziecko:)
Jutro mam znowu lekarza.Chcę także odwiedzic parę lumpków i dokupic kilka ciuszków.
Czas leci jeszcze 3 mies. i 2-3 tyg.i rodzę.Zaczyna mnie to przerażac,boje się,że nie zdąże,a trzeba jeszcze dzieci zostawic z babcią.
Miłego dnia :)))

Witajcie-gratuluje kolejnym mamom poznania kto mieszka w brzuszku:)
Ja dzisiaj korzystam ze słonka,w sensie prania.Zabralam się za małe ciuszki i już piorą się z pościelą dla Małego.
Mrenda-ja w drugiej ciąży nastawiłam się na chłopca,tak bardzo ,że jak na usg powiedział,że to kolejna dziewczynka,wyszłam z gabinetu załamana.Ale teraz to moja najsłodsza przytulanka,starsza jest tatusia.Dziewczynki chciały miec siostrę,ale pocieszyłam je,że braciszek będzie miał swój niebieski pokoik i swoje zabawki.
Myślę,że jakbym miała miec kolejną córkę,też byłoby fajnie.
Ciesz się,że synek jest zdrowy.
Mnie też jeszcze jest dziwnie się przyzwyczaic znowu do pieluszek,słoiczków itd.Najmniejszy problem to chyba nocne wstawanie bo moje córki to każdej nocy robią sobie wędrówki:)

lysmonka trzymaj się, to napewno nic poważnego i wszystko będzie dobrze.
moja mała jakaś leniwa jest (chyba po mamusi) nie chce dać znać o sobie.

Gratulacje wszystkim mamusiom, które się dowiedziały co noszą w brzuszkach :)
Ja niestety od wczoraj leżę w szpitalu. Trafiłam do niego, bo zaczęłam krwawić... Nikt nie wie skąd, więc zatrzymali mnie na obserwacji. Nie wiem jak długo mnie tu będą trzymać i się trochę denerwuję... Na szczęście z małym jest wszystko w porządku, a to jest najważniejsze!!
Życzę wszystkim miłego i słonecznego dnia :)

Mrenda, rozumiem, że możesz czuć się zawiedziona. ale myśle, że czas pozwoli ci się z tym oswoić. Mój mąż ma 3 braci i nigdy nie narzekał na brak siostry, a z braćmi miał super kontakt. myślę, ze i ty kiedyś docenisz tą sytuację. Ja mam już 1 córkę, teraz 2 w drodze. i chyba za 3 też bym się nie obraziła;). ale nie jestem w twojej sytuacji, więc ciężko coś radzić. Póki co musisz dbać o siebie i o synka, więc za dużo się nie dołuj. Zostaw chłopaków jak masz komu i wyskocz na zakupy, albo na lody z przyjaciółkami. na pewno humor ci się poprawi. albo jakaś wizyta w spa:)

Witam dziewczyny ja pierwszy dzień na zwolnieniu pierwszy raz od dłuższego czasu wyspałam się w tygodniu! dziwne uczucie, że już do końca mam wolne od zawsze byłam pracusiem haha ciekawe jak to będzie. Wczoraj byliśmy u lekarza i poznaliśmy płeć :-) nie wiedziałam, że to będzie tak piękna i wzruszająca chwila ja ryczałam jak bóbr oczywiście ze szczęścia cała ciąża to cudowny stan już teraz ;-) a ta chwila magiczna i będziemy mieli pierwszego synusia! więc dołączam się do listy jako mamusia synusia! jesteśmy z mężem mega szczęśliwi i wciąż nie możemy uwierzyć, że to malutkie będące niedawno fasolką mój mąż mówił, że przypominało mu konika morskiego haha teraz jest naszym synusiem cudownie tryskam radością! pozdrawiam i gratuluję mamusią poznania płci dzieciaczków!

jodan, pewnie sie ciesza, ale ja powiem szczerze ze dzisiaj mam takiego dola i caly czas rycze, bo dotarlo wlasnie do mnie, ze moja ostatnia szansa przepadla na coreczke. nie dosc ze ciaza nie byla chciana to jeszcze los znow mi zrobil na zlosc. moze to strasznie brzmi, ale tak wlasnie sie teraz czuje. a czwartego nie bedzie i koniec.
sorki dziewczyny, ale musze sie oswoic z ta sytuacja.

image

image

image

Witajcie w nowym słonecznym dniu!

Pewien mam niepokój, bo często budzę się na brzuchu!
Kładę się spać na boku, ale przyzwyczajenie silniejsze, bo zawsze spałam na brzuchu.
Martwię się, czy małemu nic się nie stało? Wiecie coś na ten temat?

Mrenda, no to nieźle - gratuluję 3 synka. pewnie chłopaki szczęśliwe:)

asiuniab nie przepraszaj, zapewne każde opinia się dziewczynom przyda, no i gratulacje - 4 razy :)))))))

Witam.Sorki,że Wam się "wbijam" w wątek,ale nie demonizujcie Wojewódzkiego,rodziłam tam 4 razy,ostatnio w styczniu i naprawdę opieka jest pierwsza klasa,co prawda ja akurat nie miałam problemu z porodem naturalnym,ale trafiłam tam już po odejściu wód za to bez akcji i bez rozwarcia.Za to moja kumpelka rodziłą w marcu na Klinicznej i żeby nie to,że nasz lekarz prowadzący był z Klinicznej to nie wiadomo kiedy by urodziła.Póki nasz lekarz nie miał dyżuru,nic jej praktycznie nie robili,ale trzymali na patologii i codziennie oxy.Dopiero jak wypadł samodzielny dyżur naszego lekarza to "pomógł" kumpeli urodzić-mimo wszystko źle wspomina ten szpital.Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam za "wbicie" się w Wasz wątek.

Mrenda gratuluje kolejnego chłopaczka. Ale teraz będziesz miała fiutków w domu hehe ;)

Lewcia ja położną "dostałam" (bo nie wiedziałam wtedy jeszcze że trzeba ją wybrać) od razu przy pierwszej wizycie gdy dowiedziałam się że jestem w ciąży, a dowiedziałam się będąc bodajże w 6-8 tc.

Moja położna ma gabinet obok mojej ginki więc jak ginka ja zawołała żeby powiedzieć że ma kolejną ciężarną to ona przyszła z pytaniem do jakiego lekarza rodzinnego należę. Powiedziałam jej że do dr K. no więc mówiła że w takim razie mnie zapisze bo ona od tego lekarza ciężarne bierze.
Wtedy jeszcze nie wiedziałam że trzeba tą położną wybierać hehe więc wypaliłam z tekstem "nie niech mnie pani nie zapisuje bo może ja sobie inną chcę wybrać'. Na to ona że proszę bardzo mogę wybrać inną (taką która będzie się mną opiekowała w szpitalu i na porodówce- koszt ok 200 zł- znajoma taką miała fajna sprawa gdy masz wrażenie że lakarz za mało Ci czasu poświęca) ale ona i tak musi być jako ta "dochodząca do domu" od lekarza rodzinnego.

To tyle :) co wiem na temat położnych

Jak znajdziecie już te najtańsze 4D to mi też dajcie znać gdzie i za ile. To jeszcze przede mną ale lepiej już wiedzieć za wczasu.

aga111 dzieki, zdrowko sie przyda przy takiej ilosci facetow w domu hehe.
ja chodze do przychodni kolobrzeskiej do dr bledzkiej. fajna babka, dobry z niej lekarz, ale jeden minus, ze strasznie duzo przez to do niej kobiet chodzi i terminy sa dalekie.

image

image

image

witam

Mrenda gratuluje chłopca :) zdrówka dla Was !!!!

Ja ciążę, którą straciłam miałam prowadzona przez wybitna Pania dr, ordynator szpitala i co???? jak trafilam do szpitala załamana, z dzieciatkiem, które urodziłam w samochodzie, to przyjeła mnie z takim tekstem, że az sie dziwię, że nie nastrzelalam jej po twarzy :( a kasowała za każdą wizyte 200zł, nie zakładała pacjentkom kart, masakra. Brak słów. Teraz chodzę na NFZ i tez może zachwycona lekarzem nie jestem, ale nic nie płace za badania, wizyty... jestem zadowolona

Mrenda gratuluję synka:) no i uśmiałam się na maksa odnośnie ziemniaków i chlebów hahahaha dobre :)

Co do lekarzy to ja i prywatnie trafiałam na takich debili, że raz opuściłam gabinet z płaczem i wizją raka, a było to 4 dni przed ślubem...a miał zrobić mi tylko usg i pobrać wymaz na cytologię...MAKABRA nigdy więcej do tego konowała

Lewcia z tą położną co przychodzi do domu to różnie bywa, ja chcialam zeby przyszła, zadzwonilam do przychodni w ktorej mam wybraną położną i powiedzieli mi ze w Sopocie położne nie chodzą.
Ja kiedys chcialam w wojewodzkim rodzic ale nasłuchałam sie opinii ze tam z cesarką czekają na ostatnią chwile i zawsze jest "PRÓBUJEMY", np. mojej koleżance z pracy nie chcieli zrobic cesarki chociaz dziecko ważyło 4700, po godzinach dr Fiutowski położył jej sie na brzuchu (nie pamietam jak to sie fachowo nazywa ale od lat 80-tych jest zakazane) i wypchnął dzidzie; poza tym jeszcze rok temu przeciw ordynatorowi ginekologii toczyło sie 7 spraw z powództwa cywilnego wlasnie za te jego upieranie sie co do rodzenia SN (niedotlenienia etc).
Na klinicznej tez bym nie chciala: za duzo porodów i jak dla mnie taśmociąg, a co za tym idzie zmeczony personel no i oczywiscie studenciaki.
O zaspie od 2 lat zlego słowa powiedziec nie mogę. Poza tym jest tam najlepszy oddział neonatologii w 3miescie.
Sama bede rodzic w Redlowie bo mam najblizej i miło wspominam pierwszy poród (milo w sensie personelu), chociaz tam wypisuja po 48h i wiekszosc noworodkow po paru dniach wraca z żółtaczką.

Mrenda ale sie usmiałam, wyobraziłam sobie Ciebie siedzącą w kuchni a obok wielkie gary z ziemniakami i mięsem a za plecami 10 chlebów :) no nic kochana - za rok musicie zaryzykować i zrobic kolejną dzidzie :D:D

Hehe Mrenda, faktycznie z tym miechem i ziemniakami bedziemy mialy przechlapane :).

A chcialam sie pochwalic, ze kupilismy juz wozek, ten podwojny co chcielismy. Maly teraz sobie siedzi w nim jak na tronie :).

lewcia, spoko, mozemy sie zamienic :) bo moj maz tez niebieskooki blondyn, a ja szatynka niebieskooka, takze podobnie. takze nikt nic nie powinien zauwazyc ;) a z tym odklonowaniem to mnie pocieszylas hehe:)
a z chlopakami jest o tyle latwiej, bo nie beda mi podbierac kosmetykow, bizuterii, czy ciuszkow i nie przebieraja i marudza przy ubieraniu. to co im przygotuje to zaloza, a dziewczynki potrafia miec fochy i wybrzydzac, ze tego nie tamtego tez nie...tak ma pare moich kumpel, wtedy mi zazdroszcza hehe. ale pomyslcie sobie ile ja potem bede musiala miecha na obiad robic, albo chlebow kupowac na 1 dzien, albo kartofli obierac...i kto tu zbankrutuje i zarobi sie przy garach???

image

image

image

Lewcia pani do której mam namiary w szkole rodzenia powiedziała ,że jak się jest zameldowanym w Gdańsku to szkoła jest bezpłatna, ale nie wiem jak to jest na 100 %, bo ja jestem spoza i będę płaciła 150 zł.
co do znieczulenia na Klinicznej to mój gin powiedział mi , że tam też już nie dają znieczulenia ;-(
no oprócz cesarek .

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??