LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Oscar kiedy skonczyl 6 miesiecy, zaczal spac w swoim pokoju. Jak maly sie urodzi, to tak jak Oscar...na poczatku bedzie spac u nas w koszyku, a jak skonczy 6m, to przeniesiemy Go do pokoju Oscara.
A z kapaniem...to planujemy tak, ze ja bede kapac dzidzie, a maz Oscara, albo najpierw Oscara, a potem dzidzie razem.

Rozmawialam dzis z kolezanka u ktorej rózniac miedzy jedym a drugim dzieckiem wynosila rok i 3 miesiace i ona tez na poczatku wyprowadzila sie do drugiego pokoju z maleństwem ale po paru dniach wrocili do starszego bo widać bylo ze jest mu przykro ze rodzice spa z maluchem a on sam i zawsze nad ranem przyłaził do ich wyra. Na początku jedno dziecko budziło drugie ale po jakims czasie sie przyzwyczaili. Ja chyba zaryzykuje i sie wyprowadze do 2

SPOTKANIE W GDAŃSKU - 1WSZY TYDZIEŃ SIERPNIA

Cześć dziewczyny! Widzę, że Gdynianki szykują się na spotkanie, więc proponuję, żeby i mamuśki z Gdańska się spotkały. Dokładny termin i miejsce do ustalenia.
Dziś przeżyłam szok, kiedy po tygodniu spędzonym w lesie (bez dużego lustra) zobaczyłam swój brzuch. Zrobił się ogromny, hi hi hi. To oznacza, że wielka stopa rośnie :)
A propos wspólnego mieszkania dzieci: koleżanka zaraz po porodzie drugiego dziecka urządziła małej kącik u jej starszej siostry 4-latki. I bardzo sobie chwali to rozwiązanie. Co do mnie, nie mam jeszcze doświadczenia w tych sprawach, bo to moje pierwsze :)

Pozdrawiam i czekam na odzew w sprawie spotkania

Nasza córa od 3 miesięcy śpi sama w pokoju, a my w dużym - bo mamy tylko 2. I póki co planujemy wstawić do dużego pokoju łożeczko dla Maluszka, tak by mieć bliżej z karmieniem i by zapewnić spokojny sen starszemu dziecku. a jeśli chodzi o kąpiel to znając życie i tak pewnie będą dzieci o różnych porach chodzi spać, więc najpierw jedno a potem 2. u nas i tak kąpielą zajmuje się tylko mąż, a ja karmię, więc pewnie się jakoś podzielimy. czas pokaże
a my właśnie wróciłyśmy z córą ze spaceru po bulwarze-o matko, ile ludzi. No i cała masa ciężarówek:)

U nas tak jak u AGI111 .Miki jeszcze śpi z nami w sypialni, ale po wakacjach chcę wykorzystać moment (wrócimy po 2 tyg nieobecności i spania w różnych obcych miejscach)i już go kłaść w jego pokoiku.Na tę chwilę śpi tam w ciagu dnia i bez problemu zasypia. W nocy mam go przy sonbie, bo niestety jeszcze raz , a czasem nawet dwa razy nad ranem pije mleko i wole podac butle przez szczebelki;) i spimy dalej.Nie chce mi się biegac do innego pokoju.Helenka zajmie jego miejsce po prostu, ale wczesniej Miki będzie miał 2 miesiące na przestawienie i przyzwyczajenie się do sojego pokoiku. Nie wiem jak to przebiegnie. Troche się martwie, że nam tak gładko nie pójdzie hi hi, zobaczymy.
Moja przyjaciółka ma maluchy 1, 1m różnicy i śpia razem wszyscy w jednej sypialni.Dzieci się nie budzą , bo sa przyzwyczajone do hałasu.Z kąpaniem i jedzeniem to pewnie w praniu wyjdzie, trudno zaplanowac.Wszystko zależy od tego jaki będzie ten nowonarodzony:) ale też sobie nie wyobrażam jak będziemy kąpac mała , kiedy Miki obok ciekawski musi wsadzic te swoje łapki wszędzie, a najlepiej cały się wepchnąc.Poza tym maluszki strasznie na poczatku krzyczą podczas kąpieli, pewnie będzie akcja, że mała będzie się darła , a Miki razem z nią ze strachu ,że coś się złego dzieje hahahah. Pociesza mnie tylko fakt, że nie ja pierwsza ...:)

no dokładnie, początki nie będą łatwe...
pocieszam się, że noworodek na początku dużo spi :)

Moja siostra ma obecnie 3 letnia córkę i 5 miesięcznego synka. U niej wygląda to tak, że jedna ręka karmiła starsza a drugą trzymała przy cycu malego. Najpierw kapała starsza i sadzała ja przez bajkami, dopiero potem zabierała się za kąpiel małego i od razu po kąpieli był oczywiście cyc. maly przy cycu zasypiał, więc dawała kolacje córce i kładla ją spać.

Co do osobnego/wspólnego spania czytałam różne opinie. zapewne u każdego co innego się sprawdziło. jedna koleżanka twierdzi, że dobrze, by dzieci od początku razem spały, bo przyzwyczajają się do siebie i hałasu a inni wręcz przeciwnie. Nie wiem co u mnie się sprawdzi, ale Filip obecnie spi jeszcze z nami w pokoju. Po wakacjach przenosimy, go z lóżeczka do dużego łózka i drugiego pokoju a planowałam, by maluszek spał z nami, bo nocne karmienie itd.... pozyjemy zobaczymy. tez mam malego pietra :D

witam niedzielnie
mam pytanie do mamus ktore tak jak ja beda mialy drugie bejbi a pierwsze jeszcze jest małe:
myslalyscie juz jak zaplanowac kwestie kąpieli i spania? my mamy 2 pokoje, na razie spimy w 3 na kupie ale od wrzesnia wyprowadzamy sie od młodego i bedziemy z maleństwem w drugim pokoju z kołyską, bo chyba inaczej jeden drugiego w nocy bedzie budził...wogole nie wyobrazam sobie jak bedzie wygladało sniadanie: jeden kanapeczke, obok ja z cyckiem karmie drugiego, starszak rzuca jedzeniem etc, istny armagedon sie zapowiada!

ufffffffffffff ja zgagi Bogu dzięki nie mam :p

hej, ja zgage mam od poczatku ciazy, jak juz nie moge wytrzymac biore Reni

Cześć dziewczynki !

Ja również się pisze na sierpniowe spotkanie :) oczywiście to zależy kiedy bo mąż planuje w sierpniu urlop, ale to się jeszcze zobaczy kiedy...

Te ruchy co czułam w 16 tc to faktycznie były już ruchy malucha. Tylko jeszcze takie delikatne. Od paru dni natomiast maluch naprawdę mocno mnie kopie, aż się boje pomyśleć co to będzie w wyższym stadium ciąży.

Wczoraj pospacerowałam z mężem po Monciaku, a tam same laski w miniówach tyłek odsłaniających, szpile na 15 cm, wymalowane jakby szły na ulice pod latarnię ;) więc palnęłam do męża bo chciałam sprawdzić reakcje "zobacz Misiu jakie tu laski a ja taki brzuchol wystający, w japonkach, wyglądam jak świnka"
Po słowie świnka maluch sprezentował mi takiego kopniaka że aż się zgięłam ! Poważnie ! Nie sądziłam że w takim tygodniu może mnie szkrab tak mocno walnąć hehehe
Dziś natomiast jest nadaktywny, ciągle się wierci, kopie tak że mi ciężko wstać z kanapy. Z pozycji leżącej jak chcę wstać to muszę dłuższą chwilę posiedzieć bo inaczej mi się dostanie w środku ;)

A tak się cieszyłam na początku że ktokolwiek tam siedzi to będzie mały i cichy leniuszek :) po Mamusi, a jak na razie wszystko wskazuje że będzie miał po Tatusiu ADHD (Mąż nie ma ale zachowuje się jakby miał hehehe)

Pogoda dzisiaj u mnie beznadziejna cały dzień jestem śpiąca.
Pozatym o 3 w nocy dzwonił do mnie kolega męża hmmm żeby porozmawiać o tym jak się odżywiam i jak się czuje w ciąży hahaha czaicie ??? co za typ, znalazł sobie porę na dyskusje z ciężarną.
Przez niego nie mogłam zasnąć, malucha też mi zdenerwował bo od razu zaczął kopać

Fiffi, masz rację - ciąża to piękny okres. Ja mam w tej ciąży dużo większy brzuszek - taka spora piłeczka już przede mną - ale najważniejsze, że ta Gwiazdka w brzuchu tak cudnie kopie:).
A spotkanie koniecznie. My chodzimy często z koleżankami do galerii Malucha w Gdyni na spotkania mamusiek z małymi dziećmi i jest baaardzo fajnie. Więc spotkanie ciężarówek - my piszemy się od razu.
a zgagi też nie miewam. rwa kulszowa mi wystarczy:)

To ja na chwilę-zgagę mam na szczęscie rzadko,ale mozna wziąsc rennie,albo migdały nie obrane.

Dziewczyny z mojej obserwacji i doświadczenia wynika,że dziewczynki niestety to większy brzuszek i pod koniec ciąży byłym okrągła na buzi,a chłopiec miej się tyje u mnie jak narazie tylko 3kg.Ostatnio rozmawiałam z dziewczynami w ciąży u lekarza i rzeczywiście która czekała na chłopca mały brzuszek,a dziewczynka duży.Może się mylę,ale jak narazie się sprawdza.

Nie należy się martwic,ciąża to najpiękniejszy czas dla kobiety.Czy brzuszek mały czy duży każdy piękny:))))

A w sierpniu spotkajmy się na kawie,byłoby wesoło w jednym miejscu same ciężarne :))

My po usg prenatalnym już ostatnim na szczęście wszystko dobrze synuś potwierdzony! na początku odwrócił się do nas plecami ale później był łaskawy i pokazał się w całej okazałości najśmieszniejsze było jak bawił się języczkiem wytykał do nas i chował haha aż ginekolog się śmiała zrobiła nam przy okazji usg 4D ale ślicznie wszystko widać uszka oczka nosek buźkę i serduszko 4 komory przepływ krwi szok cudo normalnie śliczny ten nasz synuś chyba będzie Sebastianek :-) ps jakie macie sposoby na zgagę bo męczy ostatnio okropnie :-(

MamoMikolaja nie martw sie - ja na pewno jestem cięższa od Ciebie mimo ze przytyłam 3kg, to przed ciaza 20 :D:D:D. ale mam to w dupie

Mamo Mikołaja nie przesadzaj :D widocznie Helenka potrzebuje smakołyków i super, że wszystko jest dobrze:)

Fiffi no tak wyszło, ale teraz mamy gości i synek znajomych jest super, a ile gada WOW ;)

Słoneczngo weekendu Kochane ;)

Aga ślicznie wyglądasz i zazdroszczę bycia na naszej polskiej plaży :)

No to ja w sumie mam dobrze, bo mój mąż w sumie robi wszystko sam i jeszcze na mnie krzyczy jak chcę mu pomagać...dziś była jazda o obcinanie paznokci u stóp, bo ja chcę robić to sama gdyż mam takie łaskotki, że nie dam sobie stóp dotknąć, a on mówi, że uciskam maluszka wtedy i on mi to zrobi i dyskusja hahahah:) ale postawiłam na swoim, bo jeszcze sięgam do stóp:D

Ja standardowo zgaga, zgaga i zgaga, dziś o 4.30 nawet mnie obudziła:/

no i pochwalę się moim brzuchem
oto i on

image

Uploaded with ImageShack.us

a ja dziś zdycham :( maluszek uciska mi na narwy krzyżowe i chodzę jak połamana :(((( do tego przez pogodę jestem senna i czuje się fatalnie... a mój synek dzis jak nakręcony :o

Ja właśnie wróciłam z połówkowego, szystko dobrze i potwierdzona w 100% Helenka:)
Przytyłam 11kg MASAKRA! Jestem chyba najgrubsza na forum hehehhe .Ale powiem Wam szczerze, że sobie nie żałuję, lodziki , casteczka, czekoladki itd., to pewnie dlatego...

3oko-to super,że glukoza wyszła ok.

Basieniak-będzie dobrze,szkoda,ze mieszkasz tak daleko.Ja wiem co to znaczy siedziec w domku sama,w pierwszej ciąży musiałam isc na zwolnienie,bo dzieci w przedszkolu ciągle kichały i byłam wiecznie chora.

Kati:)-więcej pozytywnego nastawienia:)z maluszkiem wszystko ok.

Ja wczoraj miałam ostre starcie z mężem(niestety mężczyzni mają gdzieś,że kobieta w ciązy i trzeba ją denerwowac),a ja wszystko w domu robię aż siły brakuje.Kobiety to mają w życiu ciężko:/

Troszkę się śpieszę z praniem ubranek itd.bo moja córka idzie do zerówki,więc chcę potem tylko jej poświęcic czas dlatego będę miała już wszystko gotowe.Myślę,ze teraz w sierpniu kupię jeszcze dla siebie parę rzeczy do szpitala.

Kochane miłego słonecznego weekendu :)))

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...