LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa
16.Modzelka - 28.11
17.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

18.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
19.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
20.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo
21.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
22.agusia85 - 12.12
23.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
24.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
25.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
26.Olcia529 - 26.12 - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 12

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
12.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
13.Estopka - 22.11
14.aglow - 22.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck albo Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
27.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK

kati nie wpisuję u Ciebie córeczki, bo rozumiem, że czekasz na usg 4d, aby się upewnić?

Niestety, ale wcześniejszy mój wpis to był tylko początek złego dnia...ja mam dość!

Pojechaliśmy do GP, aby wypisała mi zwolnienie do socjala tak jak się umówiłyśmy tydzień temu a oni do mnie, że szefowa zrobiła tydzień temu spotkanie i jako pracownikowi swojemu nie mogą dawać zwolnień, jej nowa zasada (przed ciążą pracowałam w tej klinice) ...szkoda, że mnie nikt o tym nie powiadomił po tym spotkaniu i na wariata musieliśmy jechać i szukać nowego GP...przedstawiliśmy jak wygląda sytuacja w moim przypadku, a nowa GP, że w ciąży w Irlandii powinno się korzystać tylko z GP i szpitala, a nie chodzić prywatnie po ginekologach, bo robienie usg częstego nie wyklucza poronienia itp. Kolejna sprawa to powiedziała, że nie wie czemu poprzednia GP kazała mi brać antybiotyk na infekcje bakteryjną, bo ona w wynikach morfologii nie widzi nic niepokojącego i jak lekarz mówi, że infekcja bakteryjna to mam się pytać CZEGO, bo teraz nie wiadomo na co antybiotyk dostałam, a żelazo jest niskie, ale nie bardzo niskie - czyli wychodzi na to, że antybiotyk przez tydzień brałam bezsensu. Zbadała mi mocz paseczkiem i wyszło jej, że mam znikome ślady krwi w moczu i wg niej mam brać inny antybiotyk na to znów przez 7 dni i żelazo łykać w tabletkach jak będę się czuła dobrze, aby nie wymiotować. Dała mi też list do lekarza do szpitala, do którego idziemy jutro i chce, aby on sprawdził moja wątrobę, bo coś na skórze jej się nie podoba, no i wg niej nie jestem zbyt optymistycznie do życia nastawiona, czasami płaczliwa i miałam smutną minę u niej i wg niej spotkanie z psychologiem by mi się przydało...no i się jeszcze pytała czy ciąża była planowana więc chyba uważa patrząc tylko na mnie pierwszy raz w życiu, że wyglądam jakbym tego dziecka nie chciała:((((:/ gdzie to nieprawda, ale ja już nie mam sił się źle czuć i słuchać od każdego lekarza innej opinii albo to w ciąży normalne jest:( dla mnie potraktowanie mnie dziś w taki sposób przez pracodawcę, który do tego jest lekarzem oraz wymiotowanie od samego rano nie był powodem do uśmiechu

Dała mi zwolnienie na miesiąc, bo wg niej też nie nadaję się do pracy.

Na ulotce antybiotyku wyczytałam, że jeżeli mają mi robić próby wątrobowe albo badanie moczu to ten antybiotyk może zafałszować wyniki - i co??? Chyba wstrzymam się z antybiotykiem do jutra? Ja już sama nie wiem co mam robić

Wojtkowa ja nic nie kumam z wyników morfologii więc nie chcę Ciebie w błąd wprowadzić, nie wiem już jaki poziom żelaza mam, oni mają tu jakieś dziwne nazwy:/

jak rodziłam w wojewódzkim w gdańsku do pępuszka używali gazika i spirytus w spray

w każdym szpitalu brudzą tym fioletem,może tez wezmę spirytus.Ja i tak z dwójką jechałam do chirurga bo pępowina była tak gruba,a oni słabo wiążą i chirurg jak podwiązuje to potem sam odpada.

jeśli chodzi o redłowo - to rok temu gancjana do pępka - ale tym razem wezmę ze sobą waciki ze spirytusem. Bo po tej gancjanie 3 razy byliśmy z Mała u chirurga i dopiero po 2 miesiącach pozbyliśmy się kikuta - a i tak trzeba było przypalać. więc gancjanie dziękuję:). i faktycznie-strasznie brudzi ubrania

Kati-super właśnie tak myślałam.Gratulacje:)
Aha w redłowie porodówka po remoncie,co do nacinania przeważnie robią,i dziewczyny mówiły bardzo pozytywnie.

witajcie.
Na początek aglow-sto lat i wszystkiego naj naj:)
Basieniak-dostajesz tabletki czy zastrzyki?Ja dzisiaj dostałam inne żelazo,bo tamto się nie wchłaniało.Mam nadzieje,że teraz podejdzie bo spadło mi do 10,6.
A tak własciwie to wyszłam z domu po11tej,a u lekarza siedziałam 3 godz.Maskra,same ciężarne,a lekarz idzie jurto na urlop.Poczekałam,ale było warto oprócz badania na fotelu miałam także usg(chociaż sie niespodziewałam:)dostałam też całą torbe próbek i książeczek,najbardziej cieszę się z z dwóch butelek,zresztą wszystko się przyda:)
Do tych co miały glukozę jaki macie wynik?
Bo ja mam 111 według ,mnie dużo ale dzień wcześniej piłam colę i jadłam ciasto.
O szlag,właśnie wpadła mi karta ciązy do sosu pomidorowego,nie ma to jak roztrzepanie w ciąży

my juz po usg i po zakupach. w sumie nic nie kupilismy ale sie rozejrzelismy w roznych sklepach zeby sie zorientowac co mi sie podoba..jestem padnieta..

a co do usg..polozna nie byla na 100% pewna ale mowi ze chyba dziewczynka bedzie..jakos ciezko mi w to uwierzyc bo myslalam ze chlopak, no, ale ona chyba wie co mowi:p ale tak jak pisalam nie jest to pewne na stowe, tyle ze miedzy nozkami nic nie widziala..

za miesiac ide na usg 4d, tam na pewno bedzie dobrze widac

Aglow najlepsze życzenia:):)

Basianiak cos nie w formie jesteś?Ale brzusio prześliczny.Ja mam ciut mniejszy ale i ciąża mniejsza. Postaram sie wkleić ale zawsze cos i jakos sie zebrac nie mogę.

Mam pytanie do mam, które chcą rodzić w Redłowie. Napiszcie jak tam jest z pielegnacja pępka gencjana czy spirytus. Tak pytam bo nie wiem czy jest sens zabierać nowe ubranka, bo jeśli gencjana to nie ma sensu, zabiorę jakieś, które dostałam w spadku bo i tak sie zaplamią tym fioletowym paskudztwem, które podobno sie nie spiera.

Dziękuję dziewczęta za życzenia!
Ja jeszcze nie wiem jak moje badania będą wyglądały bo robię dopiero w sobotę łącznie z glukozą.

Muszę też zrobić PTA, bo ja mam krew RH- a mój mąż RH+

Basieniak bądź dzielna!

Carlar witamy w naszym wątku!

Biedronka - fajny ten Twoj wózek, tez bym taki chciala jednak cena mi sie nie podoba :(

hehe czekolada na receptę :)

sorry, że się wtrącam, ale `carlar cóż za pozytywna informacja! :D

Witam wszystkie przyszłe Mamusie!

Czytam Wasz wątek od dłuższego czasu i w końcu chciałam się dołączyć:) jeśli można oczywiście.

Termin mam na 28.11 - będzie SYNEK (może Jaś :)
Szkoła rodzenia BOBAS w Chyloni, szpital chyba PUCK albo Wejherowo.

Mi lekarz profilaktycznie zalecił Biofer (bez recepty w aptece). Teraz wyniki mam dobre. Czasem łapią mnie skurcze i bolą łydki więc zalecił 1/3 gorzkiej czekolady (pow. 70%) dziennie. Był na konferencji na której przedstawiono badania na ten temat. Podobno bardzo pomaga i "niby" nie zauważono żeby kobiety tyły:) Jeśli ktoś lubi to nie powinna zaszkodzić!

Pozdrawiam ciepło!
K.

Basieniak a wiesz może ile masz czerwonych krwinek ?

pytam bo jak byłam ostatnio u lekarza to mój wynik wskazywał na anemie ale on powiedział ze w ciazy to normalne i nie dal mi zadnego zelaza dodatkowo tyle ze ja po trzech tygodniach od tej wizyty nie mam na nic sily a jak mam isc na zakupy to raczej sila woli niz sila ciała

jutro zrobie sobie jeszcze raz morfologie i porównam wyniki
ps zalezalo mi by wlasnie zeby tez porownac z Twoimi
a dziewczyny nie wiem co mam myslec o swoim lekarzu czy Wam też coś takiego może któryś powiedział ? tj ma pani anemie ale w ciazy to norma i nic zadnego zelaza ?

Basieniak jestes biedna :(

aglow wszystkiego najlepszego.

Aglow wszystkiego najlepszego:)

Ja dziś po pierwszej dawce żelaza i po godzinie wymioty, czuję się masakrycznie:( Zobaczymy jak jutro będzie, bo ja muszę to żelazo przyjmować, normalnie brak mi sił i znów jestem cała spuchnięta:(

Aglow 100 lat ! :*

MamoMikolaja my kupilismy Phil&teds explorer. Jest fajny, bo nie zajmuje tyle miejsca, co wozki podwojne jeden obok drugiego, a my mamy male mieszkanie. Ogolnie tesknie za moim starym Mclaren, ale mam nadzieje, ze sie przyzwyczaje do tego nowego i dzieciom bedzie wygodnie.

Inne tematy z forum

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...