LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 15

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-14-t258617,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-13-t256561,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-12-t253989,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-11-t252662,1,16.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-10-t250050,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-9-t246683,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11 - SYNEK Bartek
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - Royal Sussex Hospital - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
12.paola89 - 21.11 - CÓRECZKA Lena
13.Lewcia - 21.11 - CÓRECZKA
14.Estopka - 22.11 - CÓRECZKA
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck albo Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork
27.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 15

hej! ja tez dzis po glukozie i wyszla ok. pani wcisnela mi pol cytryny, wiec spoko dalam rade duszkiem. czerwone krwinki i hemoglobina wciaz spadaja ale powolutku, zobaczymy czy pani gin w koncu cos mi da, bo tylko biore falvit mama. no i te ketony zniknely z moczu, bo staralam sie wiecej pic, ale za to pojawily sie leukocyty 25 czegos tam. a w osadzie moczu tez leukocyty, erytrocyty swieze i pojed. nablonki plaskie, cokolwiek to znaczy. no i znow musze w necie poczytac. a moze ktoras z was wie co to oznacza?
basieniak, rzeczywiscie teraz pochlonieta rodzinka i ogladaniem ciuszkow dla malej :) szybko do nas nie zajrzy hehe.
estopka, jak tam dietka?;)oprocz slodyczy cos jeszcze masz ograniczyc?
wojtkowa, ja kapalam jednego w emolium, a drugiego w nivea sensitive. a na odparzenia jak dla mnie tylko bepanthen masc, bo jest jeszcze krem, ale jest beznadziejny.
zanetucha. ja tez bylam dwa razy na usg w invikcie ale raz u gniadka a raz u brzoski, na nfz. ale powiedziano mi ze juz po 30 tyg tylko platnie robia, ze nfz tego juz nie obejmuje, wiec chyba dam sobie spokoj. a tobie co powiedzieli? jak juz nie wytrzymam to pojde do doeringa, bo taniej i czeka sie gora 2 tyg.
fiffi, wlasnie, przyznaj sie co ty w tej wawie porabiasz. normalnie podrozniczka z ciebie, zaraz kolobrzeg, potem znow wawa...ja tam zazdroszcze.
aglow, zanim sie obejrzysz to przyjdzie kolej na nasze rozpakowanie:) ciekawe ktora wyjdzie na prowadzenie :)
jodan, przygotuj sie na ok 3 godz. spacerowania, bo troche tego jest, i jeszcze plac zabaw, raj dla dzieci. anyway, bawcie sie dobrze:)

image

image

image

co do mojej wagi to się nie waże.... nie chce się dołować
zobaczę w poniedziałek ile na plusie

hejka
ja dziś po glukozie - no tak mi sie po tym pić chciało że myślałam że z tego badania będą nici - ale dałam radę ;-)
teraz czekam sobie na wizytę w poniedziałek u gina
w szkole rodzenia wczoraj była kąpielka - której sobie nie wyobrażam w moim wykonaniu - na szczescie pani położna mówiła ze po porodzie będziemy rozchwiane ( ? ) że najlepiej jak nasz męzczyzna bedzie kapał Małego ;-)
no i mam zagwostki w czym kąpac , co przeciw odparzeniom itd itd itd

Fifi a co Ty robisz, że tak po tej Warszewce jeździsz ??

Kamilka u nas też nasz maluch będzie dzieckiem "eksperymentalnym" hehe Bylebyśmy za dużo na maluchach nie eksperymentowały ;)

3oko ja na szczęście miałam skierowanie na NFZ do Puzia, jak załatwię sobie na ten 32 tydzień to z wielką chęcią się do niego wybiorę. Ale prywatnie to też mi się nie uśmiecha żeby do niego chodzić.

Basieniak teraz długo się nie odezwie :) Teraz mama ją tuczy :)) nie ma czasu na siedzenie przed kompem hehehe

Hej.
a my już w domu, jeszcze jutro park dinozaurów w Łebie i koniec urlopu męża:(
dziewczyny, ja nie wiem jak to jest, że wy tak mało na plusie macie. Ja w I ciąży tyłam bardzo wolno, a teraz masakra. Nie wiem gdzie są te kilogramy:(, bo wygladam tak samo jak w poprzedniej tylko ta waga...
a Tobie Fiffi udanego wypadu do warszawy. my mieliśmy już nigdzie nie jeździć, ale jeszcze za 3 tygodnie czeka nas wyjazd do olsztyna na weekend.
miłego dnia wam życzę

Witojcie! :)
Ja koczuję jak zawsze w pracy..ehh jeszcze miesiąc z hakiem i idę odpoczywać.

Widziałyście wątek mam wrześniowo-październikowych?
Tam już pierwsza kobitka rozpakowana hihi... dla mnie to czarna magia a jak sobie pomyślę, że zostało jakieś 2,5 miesiąca i mały będzie na świecie to nie mogę w to uwierzyć:)

Idę zjeść śniadanko na to konto.

Fiffi ostatnio liczyłam i jest remis :) :)

czesc,
Żanetucha, ja tez bylam w Invikcie u Puzio, tak w pierwszej jak i w tej ciazy, niestety chodze tylko raz na połówkowe do niego, bo inaczej bym zbankrutowała

Witam dziewczyny! Kolejny pochmurny dzien ! u mnie zdnia na dzien corazmniejsze checi do pracy , jutro biore urlopik i ju zczekam na 3-dniowy weekend! :D Od wrzesniaplanujemy isc do szkoły rodzenia , co do porodu chyba zdecydujemy sie na kliniczną ( choc to nie jest jednoznaczne z tym ze nas tam przyjmą )
Fiffi a Ty gdzie planujesz rodzic? mamy prawie ten sam termin wiec być moze sie gdzies spotkamy :) coraz czesciej mysle o porodzie i o tym jak to bedzie gdy maleństwo bedzie juz z nami! to jest nasze 1 maleństwo, wszystko jest dla nas nowe , Zuzanna bedzie dzieckiem eksperymentów :D

Zanetucha83-gratulacje,witamy kolejnego chłopczyka.Nawet nie liczyłam jest u nas więcej dziewczyn czy chłopaków?Welurki nowe kupiłam w lumpku-za 10-12zł,bo w sklepach masakra cenowa,a co będzie w przyszłym roku jak wzrośnie vat na ubranka dziecięce.

Ja przytyłam tylko 4kg,zastanawiam się jak się ma mój synek,ostatnio miałam wizytę mies.temu,teraz idę dopiero we wtorek,pewnie będzie usg,no i wydaje mi się,że już jest głową w dół-strasznie mnie kopie:)
Pogoda niestety marna tego lata,dowiedziałam się,ze za tydzień jadę znowu do Warszawy.Mój synek zostanie podróżnikiem,ale moje córki trochę smutne bo znowu z babcią na noc.Jednym slowem zapowiada mi się cały wrzesień wyjazdów,jak ja to zniosę:)

Basieniak-pewnie masz już towarzystwo swojej mamy?Odpoczywaj i korzystaj z opieki.Nie ma to jak mama.

Cześć dziewczyny

Byłam dziś w invikcie na badaniu u dr Puzio. Bardzo fajny i przyjemny lekarz, gaduła i mówi konkrety. Odpowiedział mi też z rozbrajającą szczerością czy powinnam robić 4D :) i nawet dał mi jakieś artykuły naukowe na ten temat...
Fajny facet, jak któraś potrzebuje kogoś w Invikcie to polecam Puzia.
Ja na pewno się jeszcze u niego zjawię w 32 tc

Dowiedziałam się też płci... to znaczy nie powiedział mi konkretnie że to to albo tamto tylko tak owijał hehe "proszę się przyjrzeć tu coś wystaje" ;)
Także mam w brzuchu łobuza. Można było się spodziewać po kopniakach jakie mi serwuje.
Mąż zachwycony. Ja mniej. Pewnie mi to minie, ale muszę się oswoić.

Niby było mi wsio ryba co tam siedzi, ale wicie co ? Od jakiegoś czasu tak skrycie marzyłam o tym że to jednak dziewuszka będzie.
Już mojemu lubemu zapowiedziałam że za karę że zmajstrował mi chłopaka będą oboje jeździć różowym wózkiem hahahahaha

Tak poza tym byliśmy w Mama i Ja zobaczyć jakie mają wózki i oprócz moich już dwóch upatrzonych Jedo 4DS i Marita innych nie znalazłam.
Strasznie drogo tam mają... nawet powiem że potwornie drogo w porównianiu do sklepów z Lęborka. Nawet wózki średnio ok 200 zł droższe (te same), nie mówiąc już o innych rzeczach...
Śpioszki które tu kupiłam (tzn. w Lęborku) za 36 zł- welurowe z kaftanikiem, tam dokładnie te same (BEZ KAFTANIKA, TEJ SAMEJ FIRMY) ZA 89 zł. Wyobrażacie sobie, taka różnica ???? Mało mi oczy nie wyszły.

Pozdrawiam mamuśki. Lecę spać, zmęczyły mnie te dzisiejsze wojaże i wiadomości ;)

Aaaa zapomniałam lekarz jeszcze powiedział że mój urwis jest ciężki jak na swoje 22 tygodnie- 600 gram. Mówi że to podobno dobrze. Zdziwiło mnie to bo prawdę powiedziawszy spodziewałam się jakiegoś maleństwa skoro przytyłam od początku 3 kg

Hejka. Jestem po wizycie u gin. Jednak malutka nadal jest do tyłu 3 tygodnie waży 1 kg. Mam się pojawić na kolejnej wizycie za dwa tygodnie bo lekarz chce sprawdzić czy przybiera i rośnie czy nie. Choć według mnie przybiera bo misiąc temu ważyła 600 g. Ja mam 3 kg do przodu, łacznie w całej ciąży przybrałam 6,5 kg.
image

Witam dziewczyny!

Pogoda dzis mało zachęcająca, zaraz zmykam z pracy ,ale troche sie boje wyjsc na te burze......maleństwo dzis strasznie kopie, moze tez sie boi burzy ,nie wiem :) co jakis czasmam takie dziwne skorcze raz po lewej na dole raz po prawej!
USG dopiero 6 wrzesnia! ciekawa jestem ile u mnie bedzie na plusie i u maleństwa :D

czesc, ja po wizycie u ginki, nie mialam usg, ale słyszałam serduszko, poza tym szyjka zamknieta :) mam +4kg na plusie wiec sie ciesze ze nie przytyłam wiecej, 15 wrzesnia mam dopiero usg.

Elusia napisz pozniej co u Twojej dzidzi!

Witam.
3oko- napoczątku rozbieżność wedługo OM a usg była tylko tydzień, ale trzy razy byłam w szpitalu podczas tej ciąży no i ostatni raz przez 5 dni leżałam na głodówce bo podejrzewali u mnie zapalenie wyrostka, lekarz powiedział, że prawdopodobnie przez ten mój ostatni pobyt dzidzia zwolniła bo było dużo stresu, brak jedzenia, no i straszny ból. Dzisiaj się dowiem czy choć trochę odrobiła straty.
image

Ja jestem po drugiej lekcji w szkole rodzenia! pierwsza faktycznie spotęgowała strach widok położnictwa dziewczyny którą wieźli na porodówkę troszkę mnie wystraszył i miałam mieszane uczucia ale po dzisiejszych zajęciach jestem bardzo zadowolona! cześć ćwiczeniowa super myślałam, że zupełnie to inaczej będzie wyglądać a tu taki wycisk ćwiczenia na wszystkie partie ciała wszystkie mięśnie pracowały no i mężowie musieli tak jak my robić wszystkie ćwiczenia haha kobiety w ciąży mają nieraz lepszą kondycję od facetów widok bezcenny :-) jestem bardzo zadowolona z wyboru szkoły przynajmniej jakoś ciało przygotuję to czekającego wielkiego wysiłku za 15 tyg. ;-)

czesc,
ja wczoraj bylam w akpolu ale po rzeczy dla Starszaka, oczywiscie te wszystkie gadżety dla malutkiej tez chciałam kupić, jednak do wypłaty mam zakaz!

Elusia a moze termin z OM jakos błędnie wyliczony, tzn. moze i okres był a zapłodnienie później niz te 2 tyg od okresu jak liczy gin? U mnie wlasnie tak było, dlatego termin podaje tylko i wyłącznie wg wskazania usg

hej dziewczyny !
no ja chodzę ze swoim na szkołę rodzenia - ciekawa jestem jak u Was ?
no ja w sumie jestem raczej zadowolona choć myślałam tak szczerze że ta szkoła zmniejszy mój strach przed porodem - ale chyba go trochę nawet potęguje .

Witam i ja w ten piękny dzionek.

Witam nowa forumowiczkę:)
U mnie nic ciekawego. Siedzę w domku i prowadzę oszczędny tryb życia jak mi kazał gin.
Na początku września się dowiem jak duże jest to moje dziecię.

Dziś byłam w Akpolu i oczopląsu można dostać. Tyle smoków, butelek, ze człowiek nie wie co wybrać. W rezultacie to nic nie kupiłam ale pooglądałam i nacieszyłam oczy:):)

Podziwiam, ze niektóre mamusie jeszcze pracują. Mnie cały czas coś boli, jak nie kręgosłup to żebra a jak nie to, to mam kolkę albo brzuch boli. Masakra.
Już nie wspomnę, że szyjka u mnie miękka ale naszczęście sie nie skraca. UFFFFF.....
No to prowadze oszczędzający tryb życia. Małe zakupy w osiedlowym sklepiku, później robię obiadek i leżę cały dzień.

Hej dziewczyny.
My już w nowym mieszkanku. Jeszcze dzisiaj idziemy w starym troszke sprzątnąć i koniec. Potem już tylko zajmę się moim nawym królestwem :).

Aga gratuluję synka :).

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...