LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 6.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

:)))))))))) ale fajnie, że dzidzia zdrowa i wszystko jest OK :D

kasiaka super!
juz niedlugo wszystkie bedziemy sie dowiadywac kto mieszka w naszym brzuszku..:)

Ja juz po USG. Serduszko zdrowo bije, przezierność karkowa też dobra. Tyle cudownych wieśći, że aż pozbierać sie nie mogę po tym całodziennym stresie.

Witamy
Wszystkie przyszłe Mamy zapraszamy wraz ze swoimi Maleństwami w brzuszkach na skorzystanie z sesji w w studio fotograficznym. SESJA OD 99 zł. Szczegółów udzielamy e-mailowo biuro@2style.pl

Zapraszamy: http://www.2style.pl
Przykładowe zdjęcia: http://2style.pl/galeria_foto/prywatne/fotografia_ciaza_rodzinne/ciaza/index.html

Jako, że mamy przepiękną wiosnę zachęcamy również do wykonania zdjęć w plenerze.

Szczegółów dotyczących sesji udzielamy e-mailowo: biuro@2style.pl

ja dwa lata temu mialam termin na 26 październik a urodzilam 2 listopada :)

Fiffi jednak na daną chwilę ja na pierwszy ogień, bo wg USG termin to 26 październik, ale zobaczymy jak będzie dalej :D

Na temat wózka nie mam pojęcia, ale dla mnie to za wcześnie jeszcze, ale jak trzeba będzie to doświadczone mamusie na pewno sypną radami, no nie :)))

Kati wiem, że to normalka, ale od wczoraj tak na maksa, jeszcze tak nie miałam, jak się poruszam to wtedy, ale da się przeżyć:)

Kurcze mam nadzieję, że do 20 tc nie będę musiała czekać na ruchy :D heh pożyjemy i zobaczymy

bauaganiarka ja latem 26 :) męczę się z dusznościami od wczoraj :( nie wiem co mam na nie wziąć, 10 maja zapytam gina bo inaczej to się chyba uduszę..dzisiaj w pracy to dzieciaki poprosilam, żeby sie zachowywaly po ludzku bo się źle czuję :(

Olenka21 no to mamy podobnie :) wiekowo też - ja latem skończę 25lat:)

http://www.gdansk.pl/nasze-miasto,512,17428.html tu jest info o Karcie Dużej Rodziny - to już działa i żadna to ściema, korzystają już np moi Rodzice i rodzeństwo, bo ich akurat 3 w domu została :)

a co do wózka to my mamy Mikado City Car (mamy komplet:gondola, spacerówka i fotelik z adapterem) i jesteśmy bardzo zadowoleni - zwłaszcza z ceny, skrętnych kółek i wspaniałej amortyzacji, bo spacerujemy po lasach :)

fiffi, mysle ze tymi kluciami nie masz sie co martwic. ja co prawda nie mam nic takiego ale wazne ze jest brak plamien i krwawien bo to zawsze jest niepokojace i trzeba konsultacji z lekarzem. to na pewno powiekszajaca sie macica wywoluje te klucia.
co do ubranek to kombinezony mam co prawda biale i niebieskie ale jakby byla dziewczynka to co tam, bedzie ok. musze tylko dokupic pare czapeczek, body i spiochow. juz bym chetnie kupowala! ale jeszcze troche poczekam. no i najwiekszy zakup to wozek. mnie podobaja sie x-landery xa. a jakie sa wasze typy?

image

image

image

bauaganiarka ja jak byłam na 1 USG to lekarka powiedziała, że obstawia 3-4 tydzień..z niecierpliwością czekam na kolejne USG, żeby zobaczyć czy na pewno nadal wszystko tam jest i jest ok ..

jak sie czuje ruchy dziecka to dopiero tak naprawde czuje sie ze jest sie w ciazy i nosi w sobie nowe zycie, super uczucie! przy pierwszej ciazy zazwyczaj odczuwa sie to ok 20 tyg, ale my wielodzietne;) potrafimy wyczuc je wczesniej...ale sa oczywiscie wyjatki od reguly.
co do plci to ja sie nie moge doczekac by podgladnac i czy to kolejny facet rosnie czy moze wymarzona dziewczynka.

image

image

image

Z wrażenia zapomniałam się zapytac o te kłucia,ale pewnie to noramalne w końcu tam się wszystko powiększa.
Jak narazie imię mam tylko dla chłopca.Dzisiaj oglądałam małe ciuszki,muszę wszystko kupic od nowa bo wszystkiego się pozbyłam.Potrzebne będą głównie ciepłe ubranka.

Dzięki Dziewczyny.
Basieniak,według usg 30 pazdziernik,a z wyliczeń 2/3 listopad.
Znizki i przejazdy byłyby fajne muszę się dowiedziec.
Około 16 tyg.pewnie będę czuc juz ruchy.
Fajnie jak już będziemy znaly płec:)

ooo, nie wiedzialam ze komunikacja za free, fajnie :) a gdzie o tym moge poczytac i sie upewnic?
bauaganiarka, to rzeczywiscie ciezko okreslic skoro to byl pierwszy cykl po porodzie, ale warto poczekac ten tydzien, dwa by uslyszec serduszko. :)

image

image

image

ja z poczatku tez bylam wiecznie senna i posypialam sobie w dzien, teraz juz mi przeszlo. dla mnie z doswiadczenia najlepszy jest 2 trymestr, spac sie juz tak nie chce, brzuch jeszcze nie przeszkadza, chec na seks powraca i w ogole energia do wszystkiego, normalnie zyc nie umierac, ale za to w ostatnim trymestrze, a szczegolnie w 8 i 9 miechu znow sie nic nie chce, przychodzi zgaga i bezsennosc, bo maluch juz ma malo miejsca i nie kopie a sie strasznie rozpycha, u mnie zwlaszcza poznym wieczorem a nawet w nocy, no i krzyz zaczyna dawac o sobie znac, a poza tym to ciagle siusianie...eh, kochane, wszystko przed nami! ;)

image

image

image

Mrenda, Fifii - no Wy już wielodzietne będziecie ;)
nie wiem, czy Was to pocieszy, ale rodziny z 3 dzieci mają za free przejazdy komunikacją (rodzice też, przynajmniej w Gdańsku) i różne zniżki :)

ej wiecie co, byłam dziś u gina, pierwsze usg a gin mi mówi, że... tak na 4-5tydzień obstawia!
bo to w sumie pierwszy cykl po porodzie był i nie wiadomo, kiedy owulacja a tym bardziej kiedy się dzidziuś zainstalował i się zastanawiam, czy się jeszcze w grudniu mieszczę ;) no i po weekendzie, za tydzień-półtora dopiero coś zobaczę/usłyszę ewentualnie :]

fiffi super wiadomosc! ja juz nie moge sie doczekac mojego usg

basieniak to ze ciagnie to normalne ja tez tak mam..

Fiffi a wg USG na kiedy masz termin? Bo może Ty pójdziesz na pierwszy ogień :))))))

Inne tematy z forum

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...