LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 6.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 2

aga masz racje, teraz to fajnie sie tak o rok odmladzac :) no mnie juz 35 stuknelo, ale w ogole sie na tyle nie czuje, jakbym wciaz miala dwadziescia pare. na ostatniej wizycie w przychodni polozna jak uslyszala ze to moje trzecie, to spojrzala i stwierdzila ze nie wygladam na trzecie dziecko. nie wiem co miala na mysli. za mlodo wygladalam, za szczuplo, za dobrze ubrana? nie wiem...

ja starszego filipa urodzilam 1 stycznia, pamietam jak moja mama zawsze mowila zebym wytrzymala do stycznia no i jakos dalam rade, ale zaraz z ranca do szpitala...a drugie 22 marca, w swiecenie jaj, tez fajnie a moze i fajniej bo juz wiosne bylo czuc...

dlatego ja mam nadzieje ze moje malenstwo urodzi sie w listopadzie, znam kilka osob z okolic swiat i zawsze narzekali, wiec im dalej od swiat tym lepiej..zwlaszcza dla dziecka, wiecej prezentow:)

Ja jestem grudniowa (11.12) i nigdy nie czułam się źle wśród rówieśników. a teraz gdy juz 30 na karku to nawet się ciesze, że jestem z konca roku :D

ja mieszkalam 2 lata w Irlandii Północnej,wiem o czym mówisz :)
no ja sobie myślę, że w swięta będę siedziała jak na szpilkach i czekała :)
no a poza tym moje dziecko będzie zawsze najmłodsze w klasie,jeśli urodzi się w grudniu ( no chyba, że pojdzie rok wczesniej do szkoly) :)

lepiej rodzic na wiosne ale jak juz tak wyszlo...moje pierwsze urodzilam 4 dni przed terminem a drugie tydzien po. wszystko robilam zeby juz urodzic, sprzatalam, robilam rundki po schodach na klatce schodowej 10 razy z gory na dol, seksilam, w koncu nie wiem co zadzialalo, ale udalo sie :)

moja bratowa urodziła 3 stycznia, a cały grudzień mało co się ruszała, bo troszkę wyglądała i czuła się jak słonik :P
ja w sumie się cieszę, że termin mam na początek listopada i ominę śnieg i lód na drogach w Irlandii będąc w ciąży, bo bez zimówek w tym kraju to zawsze jakiś irol moje auto zahaczy - masakra z nimi w tym okresie

ja zawsze marzylam sobie maj na urodzenie :) a tu proszę NIESPODZIANKA :D .... ale z 2 strony akurat na wiosnę nasze maluchy będą idealne na spacerki :)

ja Filipa urodziłam 8 listopada i to fajny czas na rodzenie, poza tym miło wspominam czas ciąży w wakacje jeszcze z małym brzuszkiem, tyle owoców i warzyw :)
3 tyg po porodzie bylismy na pierwszym 15 min spacerze :)

no moze i nie najlepszy, ja tez zaluje ze moje dziecko nie przyjdzie na swiat kiedy jest lato, no ale coz juz tego nie zmienie

kati z tymi terminami to bywa roznie, rzadko ktora rodzi rzeczywiscie w terminie. ja pierwsze urodzilam 4 dni wczesniej, a drugie tydzien po, chociaz bylam pewna ze urodze wczesniej, a bo to drugie i szybciej idzie a tu prosze, synek sie zasiedzial, juz wszystko robilam zeby urodzic, sprzatalam, codziennie chodzilam na klatce schodowej 10 rundek z gory na dol po schodach, seksilam, potem juz na sile hehe zeby tylko, w koncu nie wiem co z tego zadzialalo ale wyszedl :)

basieniak na pierwszy a ja na ostatni :P zobaczycie mi się urodzi w wigilię :P w ogole nei wiem,mam mieszane uczucia, czy zima i ŚWIĘTA to fajny czas na rodznie dzieci :) z tym wieeeeeeeeeeeelkich brzuchem po sniegach i zaspach :P

no zapoczątkuję dobrą passę lekkich porodów :P

olenka to nigdy nic nie wiadomo kiedy dzidzia będzie chciała przyjść na świat :D

basieniak pojdzie na pierwszy ogien:)

olenka mozesz byc tu i tu:) tylko bedziesz miala ciezko pod koniec kiedy my juz bedziemy po a Ty dalej z brzuszkiem bedziesz chodzic

mi cały czas termin porodu wychodzi na koniec października, ale to może się wszystko jeszcze zmienić

Ty masz dobrze Kati... ja tu chyba będę ostatnia z Was....chyba się lepiej przeniosę do styczniowych 2012 :P

dlatego tez poszlam na te lekcje rodzenia do irlandki, by nauczyc sie specjalistycznych slowek i zwrotow, duzo tez czytalam czasopism o ciazy i porodzie

mrenda jestesmy na tym samym etapie ciazy z tym ze ja termin mam na 5 grudnia(ale po cichu marze ze bedzie to listopad)

Inne tematy z forum

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni