LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

aaaaaaaaaaaa i zapomniałam dodać, ze koce mam 2 : cienki i gruby

Ja torby nie piorę, bo moja jest nowa. Ale może popakuj ubranka dla dzieciątka i dla siebie w reklamówki i dopiero wrzuć to do torby. Np. w jednej reklamówce ubrania dzidzi, w drugiej dla Ciebie, w trzeciej kosmetyki typu szampon itd oraz ręcznik.

Mi w ciązy też wiecznie gorąco :) bo tak poza tym to zmarźlak ze mnie straszny. A teraz całe dnie po domu biegam w japonkach, w koszulce na krótki rękawek. na spacery chodze w swetrze, bo w kurtce wychodzą ze mnie 7 poty. Na noc smaruję stopy żelem chłodzącym, bo mi gorąco :o i gdyby nie mąz to bym spała przy otwartym oknie :D

dziewczyny, a ja w końcu wzięłam się za pranie i prasowanie hehe
i pytanko czy macie i cienki kocyk i guby czy jeden ? ja dostałam gruby i nie wiem czy kupować cienki, i czy koc też prać ?
i czy pierzecie torby do szpitala? bo tak sobie pomyślałam że bez sensu jeśli ja wyprane i wyprasowane ciuszki do spzitala włożę do torby co już pare lat ma... ale do pralki moja torba sie nie nadaje, chyba jakoś musze tylko od wewnątrz ją wyczyścić..

Koleżanka dziś urodziła synka:)

Mam nadzieję, że już się rozgrzałyście. U mnie gorąco uff ale ja też zmarźlak.

Jodan gdzie kupujecie leżaczek? Daj znać jak wrażenia.

Jeśli chodzi o moje łożysko to mam zwapnienia ale jest iich niewiele. Łożysko w 3 stopniu dojrzałości. Przepływy ok, ale ostatnio gin się zaniepokoiła i wysłała na ktg. Mój lekarz prowadzący potwierdził i co tydzień mam mieć badane przepływy i chyba ktg też będą robić. Jak nie będę czuć ruchów to od razu mam gnać do szpitala. No ale mam nadzieję, że jeszcze trochę pociągniemy:)

heh fajnie, że już się nam wątek zaczyna na całego rozpakowywać :)

mrenda-net mialam w swojej kom! nic nie wiem o tym czy byl jakis gdzies dostep szpitalny do neta!

3oko to nam życzę, żebyśmy sie spotkały na porodówce w Redłowie. Zobaczymy?
Dzis gin mnie nie badał. Wypisał ostatnie L-4 aż do 14.11.
Zrobił USG i stwierdził, że te wody giną.Łożysko jeszcze ładne-jak to ujął. Dziecko ma ok. 3 kg. Ja na +13 kg.
Następna wizyta w dzień terminu 9.11 i wtedy sie okaże. Mam nadzieję, że do tego czasu urodzę:):):)

witajcie :D

Mojego Filipa 2 lata temu rodziłam 8 listopada (termin miałam na 9 listopada) :D a teraz mam w domu małego słodkiego terrorystę :p

Byłam dzis u gina. Wszystko jeszcze pozamykane, maluch wysoko. Robione miałam usg i.... mój okruszek wazy 3200 !!! małe słoniątko !!!! Mam 13 kg na plusie i tez uważam, że za dużo.

No i dopadło mnie jakies przeziębienie, bo smarkam sie od wczoraj :(

u nas za to dzis piekna pogoda:)

zostal mi jeszcze tydzien pracy a pozniej 6 miesiecy wolnego:) juz nie moge sie doczekac:)

Kasiaka a moze to rozwolnienie to wlasnie poczatek porodu, skurcze przyjdą pozniej..... No i moze spotkamy sie na porodówce jak nie dzis (marzenie!) to ok.8-9.11:)

Mi w trakcie porodu bylo ciepło, za to w nocy po porodzie strasznie marzłam, pamietam ze położna przyniosła mi dodatkowy koc i robiła pare razy w nocy herbatke

W sumie racja...:) Jednak ta pogoda zle na mnie dziala:)

Mnie dziś męczy biegunka. Skurczy brak więc nie jest pewnie związana, ze zbliżającym sie porodem.Mam coraz mniej wód płodowych więc gin powiedział, że mam przyjść 9.11 (mój termin) i będzie mnie kierował do szpitala na wywołanie. No i sie wystraszyłam.
Córcia jak nie wychodzi tak nie wychodzi. Muszę ją tu wykurzyc do 9.11.
Data 11.11.2011 bardzo mi sie podoba ale jak tu zrobić, żeby akurat tego dnia urodzić?

agusia z tego co widze to wlasnie skonczylas 38 tc a jutro zacznie ci leciec 39...:)

image

image
image

Co do samopoczucia to dzis faktycznie jest jakos slabo. To chyba przez pogode. Przez moment czulam sie jakby mnie goraczka brala ale zmierzylam temperature i jest ok. Dzis zaczelam 38 t.c. Ciekawe czy dam rade pojsc do fryzjera 9 listopada i do gina na ostatnia wizyte 12.11... Wolalabym dotrzec szczerze mowiac:)

Aglow, ja to bym pogonila meza z tym graniem!:) Tez sie strasznie wkurzam takimi rzeczami. Oni juz chyba tak maja.. Co do wagi to witam w klubie! Jeszcze niedawno myslalam, ze przytyje max 14 kg i to by bylo ok do mojego wzrostu a tak mam przekroczone 4 kg. Mam nadzieje, ze uda nam sie szybko zgubic. Ja nigdy nie mialam nawet 2 kg nadwagi wiec to co widze teraz troche mnie martwi:( Wiadomo ciaza itd ale ja sie naprawde staralam, zeby duzo nie przytyc... Ciekawe jak bedzie wygladal moj brzuch???

ja juz mam spakowane wlasnie takie grube milutkie skarpety do porodu, bo potem juz sie nie przydaja bo na oddziale strasznie goraco.

image

image
image

a ja zawsze bylam zmarzlakiem, stopy i rece lody,a teraz w ciazy jest inaczej, w ogole mi nie jest zimno, wciaz chodze w cienkiej kurteczce, kapcie mam co prawda goralskie, ale takie skorzane lacze z odkrytymi palcami. az sama nie moge wyjsc z podziwu, bo o tej porze zawsze w swetrach , grubych skarpetach i pod kocykiem siedzialam hehe.
co do kolek, to moi nie mieli, ale wiem ze wlasnie rozpoczynaja sie z reguly ok 3 tygodnia zycia dziecka i trwaja do 3-4 miecha i sa wieczorami.
dzis juz mi lepiej sie chodzi, jakos mniejszy mam ucisk na krocze, uff.
dzis wlasnie mi przywiezli bujaczek, zdecydowalam sie w koncu na taki najzwyklejszy, bez wibracji, bardzo podobny mialam w ie i sie jak najbardziej sprawdzil.wybralam ten z autem.
http://allegro.pl/lezaczek-welurowy-sun-baby-7-wzorow-najtaniej-i1896944164.html
zmykam do garow, dzis robie pulpety w sosie z marchewka i pietrucha.
kamilka, skad mialas neta w szpitalu? znalazlas tam jakas siec bezprzewodowa czy mialas swoja? to chyba bylo ostatnie pytanie hehe

image

image
image

swoją drogą, pewnie już to wiecie, koleżanki, które rodziły polecają zapakować do szpitala właśnie grube frotowe skarpetki. w czasie porodu może się tak zdarzyć, że właśnie krążenie obwodowe (czyli dłonie, stopy) tak marzną, że te skarpetki to jak zbawienie.

na zimne stopy (a także na zatkany/zakatarzony nos) moja mama zawsze mnie wywala do miski z b.b. ciepłą wodą na moczenie stópek. a potem grube skarpetki + ciepłe kapcie albo pod kołdrę.
mi pomaga, może Wam też ;)

Mamo Mikołaja ze stopami jak na razie wszystko u mnie ok też mam ciepłe kapcie i grubaśne skarpetki, ale mam niesamowicie zimne pośladki :/ jakbym je w lodówce trzymała hehe

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

Ostrogi piętowe - jakie zabiegi najskuteczniejsze? (77 odpowiedzi)

Czy ktoś się borykał z tym problemem? Jakie zabiegi najbardziej pomagają?

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......