LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - 3.11 - Szpital Puck lub Redłowo - SYNEK Bartek
3.kaasiak - 7.11
4.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
5.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
6.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
7.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
8.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
9.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
10.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
11.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
12.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
13.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
14.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
15.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
16.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
17.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
18.Modzelka - 28.11
19.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
20.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

21.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
22.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
23.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
24.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
25.agusia85 - 12.12
26.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
27.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
28.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
29.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
30.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
31.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 26

ja mam kreske i wystajacy pepek:p

kejtig nie przejmuj sie ta szkola rodzenia, ja chodzilam przez 5 tygodni i strasznie sie wynudzilam..nie dowiedzialam sie nic nowego, zreszta wszystko jest w necie

Aż strach pomyślec jakby to wyglądało w Ryanair ;):)

Ja byłam 3-cim rocznikiem tej szkoły, zaliczyłam czasy nauki w wynajętym lokalu w bloku nr 25, w harcówce,a potem w pawilonach koło sklepu. Udało nam się załapać na mury nowej szkoły w klasie maturalnej. Jak widzisz, jestem dinozaurem;) 1993r.-1997r.

hehe, tez sie własnie zastanawialam jak piloci tanich linii lotniczych by sobie z tym poradzili, pewnie lądowali by na Wiśle :)

Gratulacje dla tego pilota, on wylądował lepiej bez podwozia niż piloci tanich linii lotniczych z wysuniętym podwoziem!!!

MamoMikołaja w jakich latach chodzilas do Slo??

hheh dałam radę ale nie powiem, że padam teraz! Nogi bolą bo w kozakach obcasy! Crazy kobita! Wczoraj Łostowice a dziś Witomino, Oksywie i Janowo! No ale mówię dzidzi żeby na moje urodziny mi prezent zrobiła i wyszła ok. 17.11:)

jejku jakie to dziwne uczucie jak zobaczyliśmy tę parę z SR i oni już z kruszynką swoją!! Niedługo każda z nas będzie już z maluszkiem:))

Jak Wy dziewczyny dalyscie rade tak wysoko w ciazy chodzic po tych grobach?? Ja sobie odpuscilam w tym roku. Dziadek lezy na witominie, i zawsze trzeba isc kawal drogi od samochodu a babcia w Redzie, gdzie co roku jest ponad godzinna msza na stojaco... Moja mama byla z bratem i postawili od nas swieczki. Trudno, mam nadzieje, ze dziadek z babcia mi wybacza tam na gorze:) Lepiej niech mi jeszcze troche czasu w dwupaku tam wyprosza!:P

Jeny, my dopiero w domu.Uffff...męczyłam się, byliśy na obiedzie u moich rodziców, a potem u teścia na cieście i tak nam zeszło. Ja już ledwo zipię i czekam , czekam i nic;)
Widziałyście to lądowanie samolotu bez podwozia.Szok! Co musieli czuc Ci ludzie w środku...

carlar ty dałaś rade?
ja niestety w tym roku odpuściłam, w sobote byliśmy z mężem na 2 dla nas najważniejszych cmentarzach a i tak wróciłam wykończona, moze też dlatego że mężulek nie ma prawa jazdy i ja za kółkiem :( m.in. też dlatego stwierdziłam że dziś się nigdzie nie ruszam, za duży ruch na drodze, i za duże korki dla takiego roztrzepanego kierowcy jak ja :(

Witam w kolejnym wątku!!

Weszłam z ciekawością zobaczyć czy któraś już rozpakowana a tu spokój:)
Dziś maraton po cmentarzach i teraz odpoczywamy!!

Gosiu fajny brzusiek. Ja nie mam ani tej linii ani wypukłego pępka ani siary... może jeszcze to wszystko przede mną.

W końcu zamówiliśmy wózek! Będzie w piątek:))
Dziewczyny, które swego czasu oglądały torby do wózków, czy wybrałyście jakieś? Torba w Emmaljundze 260 zł więc nie kupiłam.

Lysmonka trzymaj się jeszcze w dwupaku!

Dziś spotkaliśmy parkę z SR i oni już z dzidziusiem! Urodzili 3 dni po terminie w Redlowie. Maluszek miał tylko 2kg ale wszystko ok. Dziwne bo wg usg miał prawie 3kg!! Okazało się, że miał zawiniętą pępowinę....
Bardzo chwalili szpital i położne.

Kamila a Ty rodziłaś na Zaspie i dali Ci znieczulenie???

Winogrona7 jest dokladnie tak jak mowisz co 3-4 godz karmienie pielucha poglaskanie i spanie dalej na kolejne 3-4 godziny!
Ale do tego dochodzi jeszcze walka o pokarm! nie mam wystarczajaco by malenstwo sie najadało i dokarmiam! Ale ogólnie nie jest źle , nie powiem ze sie wysypiam bo przez pierwsze 4 doby nie spałam wogóle, ze stresu , nerwów , emocji pozniej bólu gdy znieczulenie calkowicie zeszlo! ale z dnia na dzien jest lepiej!

Ja mam do terminu 17 dni i jestem juz nerwowa. Wczoraj bylam ogladac porodowke - troche sie uspokoilam, nie powiem:) Polozna powiedziala, ze mam juz nisko brzuch, moja mama tak samo. Dla mnie jest nadal wysoko, wiec juz sama nie wiem. W nocy spie kiepsko bo ciagle latam do toalety, do tego bol pod brzuchem przy wstawaniu lub przekrecaniu sie nie do opisania. Wieczorami puchna mi nogi, mam preoblem z zakladaniem butow...:) z mniej przyjemnych rzeczy, odczuwam przy chodzeniu dziwny ucisk na odbyt:( Z jednej strony mam juz troche dosc, z drugiej strasznie sie boje..

kamilka a jak mała śpi w nocy ? często wstajesz?
w ciagu dnia dużo czasu potrzebuje?
mojej siostry mały przez pierwszy mc był bardzo spokojny, trzeba mu było 30 min co 3 godziny poświęcić (na jedzenie i zmienę pieluchy) resztę czasu przesypiał, liczę na to samo :)

Witam Kochane! no i nieubłaganie nadszedł listopad wiec czas na Was! Moje maleństwo sie pośpieszyło o tydzien no ale i blizej nam do listopadowego watku niz październikowego!!!
Trzymam kciuki za wszystkie!!!!! Basieniak mam nadzieje ze zapoczatkujesz akcje porodową :D:D:D:D:D

U nas juz dawno zapomniane rozmowy o skorczach itd teraz ciegle na czasie karmienie , mleko, mleko karmienie kupki i sen :D

Ja bym dała 180.

wiecie jak to jest pierwsi będą ostatnimi hahahaha

Witam w nowym wątku.
Byliśmy na cmentarzu w Sopocie, zapaliliśmy znicze, pomodliliśmy się i już w domku.Dla mnie , to była wyprawa jak na Mount Everest:)Po powrocie jeszcze drożdżówkę zrobiłam, bo obiecałam rodzinie.A teraz już w nowym fotelu siedzę i się lenię.

No Basieniak dawaj, dawaj, nie obijaj się.Niech się już ruszy ten tasmociąg :)

termin wg usg właśnie minął 27.10 więc młoda się nie dostosowała, a 2.11 jest wg OM i tego się trzymają w szpitalu

Kochane jedna z Was dawała przepis na murzynka (nie pamiętam która;(), ale mam pytanie - umiarkowanie gorący piekarnik to 180 stopni???? czy więcej?

oj faktycznie, masz termin na 2 listopada! a czy to jest termin wg OM czy usg?

Inne tematy z forum

Wakacje z dziećmi (118 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...