LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-26-t282164,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.kaasiak - 7.11
2.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
3.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
4.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
5.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
6.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
7.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
8.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
9.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
12.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
13.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
14.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
27.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
28.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
29.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

3oko ja mam termin na 11,11 :) tak świątecznie heh

Witam popoludniowo!

Fiffi serio? Ciekawe czy mamy jakies wspolne korzenie :D

Ja tez mam obawy czy dam sobie rade itp. To chyba naturalne...

Mi na SR radzili sok winogronowy (ma duzo cukru i pomaga uniknac kryzysu 7 cm:P) i czekolade ale biala bo nie zalega w jelitach.

Jutro wizyta u ginki i zobaczymy. Dziewczyny przed terminem! Trzymam kciuki, zebyscie sie zaraz rozpakowaly bezbolesnie :)

Moj maly masakruje mi zebra i brzuch heh

ja po wizycie u lekarza..

a wiec tak: szyjka skrocona, lozysko stare, wszystko wskazuje na to ze niedlugo bedzie porod:/ troche sie denerwuje bo jeszcze na to za wczesnie..zreszta mala jest za mala jak na ten tydzien i wazy tylko 2400g..mam nadzieje ze wytrzymam jeszcze z tydzien

ja biore zamiast czekolady cukierki szklaki do porodu, tez mi to na szkole mówili.

Ola a na kiedy Ty masz termin? ja biore zwykły sok w kartonie, ale wiadomo ze te jednodniowe są lepsze, no albo wycisnąc w domu samemu :)

Jak byłam 2 tygodnie temu na wizycie to mój gin stwierdził że nie zapowiada się żebym miała urodzić przed wyznaczonym terminem . Właśnie mi też doskwiera ból pachwin i do tego mam wrażenie że okolice krocza mam całe napuchnięte.Ogólnie cała jestem napuchnięta , ale to już od dłuższego czasu a teraz dołączyła właśnie okolica krocza, więc może już niedługo córcia zaszczyci nas swoją obecnością. Już siedzę jak na szpilkach jestem strasznie zniecierpliwiona , jestem bardzo ciekawa jak mała będzie wyglądać i chciała bym się już nie zastanawiać jak to będzie tylko po prostu mieć to za sobą :)

W sumie odnośnie tej czekolady to włożyć do torby zawsze można ona dużo miejsca nie zajmuje a zawsze może się przydać :)
A odnośnie tego soku jabłkowego to myślisz że taki zwykły z kartonu też ma takie działanie?Czy taki naturalny który ma więcej błonnika ?

Dletego mnie właśnie zdziwiła ta pozycja , ponieważ czekolada może uczulać ,ale z drugiej strony może tez dodać energii, ale ważniejsze żeby córcia jakiejś alergii nie dostała:) Od nas ze szkoły rodzenia babeczka mówiła też żeby sobie jakieś ciastka zabrać właśnie na dodanie energii.Im bliżej terminu tym bardziej się stresuję , ale chciała bym żeby już było po:)Ale z pewnością wszystkie które nadal oczekują chciały by być po:)

Witajcie, ja od wczoraj puchnę na buzi i stopy choć wcześniej tego nie miałam. Bolą mnie strasznie pachwiny i kręgosłup. Ogólne samopoczucie słabe. Ja 14 mam się stawić do szpitala ale chciałabym już to mieć w w tym tyg za sobą:(

Biedronko urodzinki Filipka to mega spontan, więc goście przyniesli kasę :p dostał tez ubranka. Za kasę planujemy na wiosne kupić mu rowerek biegowy.

ja tez panicznie boje sie porodu :( na sama mysl mam s****zkę :p

może dlatego ciągle nie jestem spakowana ????

ale ta czekolada to nie po porodzie do jedzenia tylko przed :) jak to pani położna powiedziała nie całą tabliczkę tylko kosteczkę hehe

ja bym czekolady nie brała, no chyba ze dla położnej ;) ale ja zamierzam karmic piersia a wiadomo ze czekolada to silny alergen, za to do listy dopisałabym sok jabłkowy (szybciej mozna po nim zrobic kupe:) albo suszone śliwki :)

Ola na Klinicznej po porodzie SN wypisują w 3 dobie (jak byl remont to w 2), a najlepiej spytaj sie dziewczyn z wątku wrzesniowo-pazdziernikowego.

Wojtkowa - ja nieraz mysle ze moj to nie zauważył ze ja jestem w ciazy.....

Ja tez wszystkie ciuchy po przebraniu dałam mężowi i przywiózł w dniu wypisu, teraz mu powiem zeby przywiózł dzien wczesniej, bo mozna sie wczesniej przebrać i juz byc gotowym do wyjscia jak przyjedzie z fotelikiem i ciuszkami dla dzidzi

taką listę otrzymały dziewczyny ze SR na klinicznej
ja dopisałam czekoladę i wodę bo o tym wspomniała położna że warto mieć.

Aga jakie prezenty maly dostal na urodzinki? Nie mam pojecia co siostra ma kupic malemu, a pyta juz od jakiegos czasu.

ja wszystkie ciuchy po przebraniu się w koszulę i szlafrok odddałam mężowi. bezsensu to trzymać w szpitalu, lepiej dać do domu. tylko uprzedzić męża, żeby uprał jeśli będzie potrzeba. Bo jak znajoma rodziła to mamuśka z którą leżała na sali jadąc na porodówkę oprócz wód płodowych ciuchy miała jeszcze chyba ubabrane we krwi. I wszystko wsadziła do torby i dała mężowi. I on w dniu wypisu przywiózł jej tą samą torbę z tymi samymi brudnymi ciuchami:).
a jeśli chodzi o czas pobytu to jak mogę tylko pomóc po cc w redłowie-wychodzi się na 4 dobę. ale generalnie jeśli np dziecko ma mocną żółtaczkę, albo mama ma złe wyniki krwi to zostawiają dłużej w szpitalu.

Kurcze to co innego kobiety mówią na izbie przyjęć a co innego jest na tej liście.Ale raz jeszcze wielkie dzięki za tą listę wolę więcej zapakować niż ma mi czegoś zabraknąć:)

a ja czytając to pomyślałam brakuje tu jeszcze mojego ciasta, ciekawe czy pozwolą wnieść hahaha, albo chociaż ciasteczka DEGESTIVE :P

Dzięki wielkie najlepsza pozycja to czekolada milka:)

spis rzeczy i dokumentów jakie należy mieć wybierając się do UCK celem odbycia porodu:
dowód osobisty
dowód ubezpieczenia
karta ciąży (WR, Hbs)
wynik badania gr krwi
wynik konsultacji specjalistycznej jeśli taka była
ostatni wynik USG
wyniki p/ciał jeśli były wykonywane
termometr elektroniczny
papier toaletowy, przybory toaletowe
wkładki higieniczne dla kobiet po porodzie
szlafrok, 2 koszule, klapki, klapki pod prysznic
biustonosz dla matki karmiącej, wkładki laktacyjne
pampersy ok 30 sztuk
kosmetyki dla dziecka
ubranka dla dziecka ( rożek, body, pajacyk, 3 pieluchy tetrowe,, rękawiczki niedrapki, skarpetki, czapeczka)
czekolada milka
woda niegazowana

Dzięki wielkie aniol184 to dopakuję w takim razie do mojej już mega pełnej torby, torba normalnie jak na co najmniej na tygodniowy wyjazd:) pęka w szwach heh:)

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?