LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-26-t282164,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-25-t281346,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-24-t280443,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-23-t278780,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-22-t277527,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-21-t275267,1,160.html

Rozpakowane

17.10.2011 - Lewcia - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA 1600 g - CC
23.10.2011 - kamilka85 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Zuzanna 3280 g, 56 cm - SN
25.10.2011 - biedronka24 - Poród domowy - SYNEK Oliver 3364 g - SN

2.11.2011 - Fiffi - Szpital Puck - SYNEK Bartek 3620 g, 56 cm - SN
3.11.2011 - Basieniak - Coombe Women's Hospital - CÓRECZKA Weronika 3420 g, 52 cm - SN

Dwupaki

LISTOPAD:

1.kaasiak - 7.11
2.3oko - 8.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA
3.Elusia126 - 8.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA Weronika
4.Sylwia - 8/11.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Olga
5.kasiaka - 11.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Oleńka
6.ramona178 - 12.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Anastazja
7.MamaMikołaja - 13.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Helenka
8.aglow - 15/20.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Antek
9.agusias81 - 17.11 - Szpital Redłowo - SYNEK Adaś
10.Wojtkowa29 - 18/21.11 - Szpital Kliniczna - SYNEK
11.paola89 - 21.11 - Szpital Wojewódzki - CÓRECZKA Lena
12.Estopka - 22.11 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA Joanna
13.kasiula1 - 22.11 - Szpital Zaspa - CÓRECZKA
14.ania_ma - 23.11 - Szpital Swissmed - Nadia lub Jan
15.mrenda - 25.11 - Szpital Zaspa - SYNEK Mikołaj
16.Modzelka - 28.11
17.carlar - 28.11 - Szpital Puck lub Wejherowo - SYNEK Jaś
18.jodan - 29.11 - Szpital Redłowo - CÓRECZKA Natalia

GRUDZIEŃ:

19.AGA111 - 1.12 - Szpital Wojewódzki Elbląg - SYNEK
20.kati:) - 2.12 - National Maternity Hospital - CÓRECZKA
21.gosia24 - 6.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Sebastian
22.aniol184 - 11.12 - Szpital Kliniczna - CÓRECZKA
23.agusia85 - 12.12
24.Lysmonka - 13.12 - Szpital Wejherowo - SYNEK Julian
25.ania13 - 18.12 - Szpital Zaspa - SYNEK
26.winogrona7 - 19.12 - SYNEK Adaś
27.zanetucha83 - 24.12 - Szpital Lębork - SYNEK
28.Kejtig - 24.12 - CÓRECZKA Nikola
29.Olcia529 - 26.12 - Szpital Kliniczna - SYNEK Bartuś
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 27

3oko ja mam termin na 11,11 :) tak świątecznie heh

Witam popoludniowo!

Fiffi serio? Ciekawe czy mamy jakies wspolne korzenie :D

Ja tez mam obawy czy dam sobie rade itp. To chyba naturalne...

Mi na SR radzili sok winogronowy (ma duzo cukru i pomaga uniknac kryzysu 7 cm:P) i czekolade ale biala bo nie zalega w jelitach.

Jutro wizyta u ginki i zobaczymy. Dziewczyny przed terminem! Trzymam kciuki, zebyscie sie zaraz rozpakowaly bezbolesnie :)

Moj maly masakruje mi zebra i brzuch heh

ja po wizycie u lekarza..

a wiec tak: szyjka skrocona, lozysko stare, wszystko wskazuje na to ze niedlugo bedzie porod:/ troche sie denerwuje bo jeszcze na to za wczesnie..zreszta mala jest za mala jak na ten tydzien i wazy tylko 2400g..mam nadzieje ze wytrzymam jeszcze z tydzien

ja biore zamiast czekolady cukierki szklaki do porodu, tez mi to na szkole mówili.

Ola a na kiedy Ty masz termin? ja biore zwykły sok w kartonie, ale wiadomo ze te jednodniowe są lepsze, no albo wycisnąc w domu samemu :)

Jak byłam 2 tygodnie temu na wizycie to mój gin stwierdził że nie zapowiada się żebym miała urodzić przed wyznaczonym terminem . Właśnie mi też doskwiera ból pachwin i do tego mam wrażenie że okolice krocza mam całe napuchnięte.Ogólnie cała jestem napuchnięta , ale to już od dłuższego czasu a teraz dołączyła właśnie okolica krocza, więc może już niedługo córcia zaszczyci nas swoją obecnością. Już siedzę jak na szpilkach jestem strasznie zniecierpliwiona , jestem bardzo ciekawa jak mała będzie wyglądać i chciała bym się już nie zastanawiać jak to będzie tylko po prostu mieć to za sobą :)

W sumie odnośnie tej czekolady to włożyć do torby zawsze można ona dużo miejsca nie zajmuje a zawsze może się przydać :)
A odnośnie tego soku jabłkowego to myślisz że taki zwykły z kartonu też ma takie działanie?Czy taki naturalny który ma więcej błonnika ?

Dletego mnie właśnie zdziwiła ta pozycja , ponieważ czekolada może uczulać ,ale z drugiej strony może tez dodać energii, ale ważniejsze żeby córcia jakiejś alergii nie dostała:) Od nas ze szkoły rodzenia babeczka mówiła też żeby sobie jakieś ciastka zabrać właśnie na dodanie energii.Im bliżej terminu tym bardziej się stresuję , ale chciała bym żeby już było po:)Ale z pewnością wszystkie które nadal oczekują chciały by być po:)

Witajcie, ja od wczoraj puchnę na buzi i stopy choć wcześniej tego nie miałam. Bolą mnie strasznie pachwiny i kręgosłup. Ogólne samopoczucie słabe. Ja 14 mam się stawić do szpitala ale chciałabym już to mieć w w tym tyg za sobą:(

Biedronko urodzinki Filipka to mega spontan, więc goście przyniesli kasę :p dostał tez ubranka. Za kasę planujemy na wiosne kupić mu rowerek biegowy.

ja tez panicznie boje sie porodu :( na sama mysl mam s****zkę :p

może dlatego ciągle nie jestem spakowana ????

ale ta czekolada to nie po porodzie do jedzenia tylko przed :) jak to pani położna powiedziała nie całą tabliczkę tylko kosteczkę hehe

ja bym czekolady nie brała, no chyba ze dla położnej ;) ale ja zamierzam karmic piersia a wiadomo ze czekolada to silny alergen, za to do listy dopisałabym sok jabłkowy (szybciej mozna po nim zrobic kupe:) albo suszone śliwki :)

Ola na Klinicznej po porodzie SN wypisują w 3 dobie (jak byl remont to w 2), a najlepiej spytaj sie dziewczyn z wątku wrzesniowo-pazdziernikowego.

Wojtkowa - ja nieraz mysle ze moj to nie zauważył ze ja jestem w ciazy.....

Ja tez wszystkie ciuchy po przebraniu dałam mężowi i przywiózł w dniu wypisu, teraz mu powiem zeby przywiózł dzien wczesniej, bo mozna sie wczesniej przebrać i juz byc gotowym do wyjscia jak przyjedzie z fotelikiem i ciuszkami dla dzidzi

taką listę otrzymały dziewczyny ze SR na klinicznej
ja dopisałam czekoladę i wodę bo o tym wspomniała położna że warto mieć.

Aga jakie prezenty maly dostal na urodzinki? Nie mam pojecia co siostra ma kupic malemu, a pyta juz od jakiegos czasu.

ja wszystkie ciuchy po przebraniu się w koszulę i szlafrok odddałam mężowi. bezsensu to trzymać w szpitalu, lepiej dać do domu. tylko uprzedzić męża, żeby uprał jeśli będzie potrzeba. Bo jak znajoma rodziła to mamuśka z którą leżała na sali jadąc na porodówkę oprócz wód płodowych ciuchy miała jeszcze chyba ubabrane we krwi. I wszystko wsadziła do torby i dała mężowi. I on w dniu wypisu przywiózł jej tą samą torbę z tymi samymi brudnymi ciuchami:).
a jeśli chodzi o czas pobytu to jak mogę tylko pomóc po cc w redłowie-wychodzi się na 4 dobę. ale generalnie jeśli np dziecko ma mocną żółtaczkę, albo mama ma złe wyniki krwi to zostawiają dłużej w szpitalu.

Kurcze to co innego kobiety mówią na izbie przyjęć a co innego jest na tej liście.Ale raz jeszcze wielkie dzięki za tą listę wolę więcej zapakować niż ma mi czegoś zabraknąć:)

a ja czytając to pomyślałam brakuje tu jeszcze mojego ciasta, ciekawe czy pozwolą wnieść hahaha, albo chociaż ciasteczka DEGESTIVE :P

Dzięki wielkie najlepsza pozycja to czekolada milka:)

spis rzeczy i dokumentów jakie należy mieć wybierając się do UCK celem odbycia porodu:
dowód osobisty
dowód ubezpieczenia
karta ciąży (WR, Hbs)
wynik badania gr krwi
wynik konsultacji specjalistycznej jeśli taka była
ostatni wynik USG
wyniki p/ciał jeśli były wykonywane
termometr elektroniczny
papier toaletowy, przybory toaletowe
wkładki higieniczne dla kobiet po porodzie
szlafrok, 2 koszule, klapki, klapki pod prysznic
biustonosz dla matki karmiącej, wkładki laktacyjne
pampersy ok 30 sztuk
kosmetyki dla dziecka
ubranka dla dziecka ( rożek, body, pajacyk, 3 pieluchy tetrowe,, rękawiczki niedrapki, skarpetki, czapeczka)
czekolada milka
woda niegazowana

Dzięki wielkie aniol184 to dopakuję w takim razie do mojej już mega pełnej torby, torba normalnie jak na co najmniej na tygodniowy wyjazd:) pęka w szwach heh:)

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (64 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...