LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

Basieniak ja na 26 Grudnia :)a nie 28 :)

ja pojdę 10 maja dowiedzieć się o terminie od gina..mam nadzieję, że on obstawi styczeń :) najfajniej tak od 3 stycznia w zwyż ;)

zanetucha i olcia...moj pierwszy urodzil sie 1 stycznia, choc mialam termin na 4. moja mama wciaz mi powtarzala: tylko wytrzymaj do stycznia, nie w grudniu! hehe no i wytrzymalam:) nawet nie dospalam dobrze po sylwku bo o 10 odeszly mi wody. plus na pewno taki, ze maz byl w domu a i na ulicach zero korkow. na personel nie narzekalam bylo ok, jak w normalny powszedni dzien...

image

image

image

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.kati:) - 5.12
13.gosia24 - 6.12
14.aniol184 - 11.12
15.agusia85 - 12.12
16.zanetucha83 - 24.12
17.Olenka_21 - 24.12
18.Olcia529 - 28.12

a u mnie tylko 1 kg mniej, wiec nie czuje roznicy, a brzuch jakby lekko wystajacy.
fiffi, co do mojej dwojki to nie jest tak zle. starszego ok 8.30 zaprowadzam do przedszkola a mlodszy w tym czasie zostaje sam w domu i oglada minimini. troche sie balam tak go zostawiac, ale on nawet nie zauwaza ze mnie nie ma przez te 20 min, bo przedszkole mam rzut beretem. od wrzesnia bedzie inaczej bo filo pojdzie do szkolnej zerowki i w najgorszym wypadku maz go zaprowadzi na 7 do swietlicy, a sam pojedzie do pracy na 7.15. bedzie musial ten kwadrans sobie jakos zalatwic u dyrka w pracy...w kazdym razie nie martwie sie na zapas..:)

image

image

image

Basieniak w takim razie przyszły Ci kolejne dziewczyny do dopisania. To dobrze w takim razie nie będę taka samotna w liście na końcu grudnia :))
Olcia529 28 grudzień i
Olenka_21 jak ja 24 grudzień

fiffi, a u mnie tylko 1 kg mniej, po spodniach nic nie czuje. a jak radze sobie z dwojka? jakos musze hehe. nie jest tak zle. starszego ok 8.30 zaprowadzam do przedszkola, a mlodszy w tym czasie zostaje sam w domu i oglada bajki na minimini, bo przedszkole mam 10 min z buta w jedna strone. troche sie balam tak go zostawiac ale on nawet nie zauwaza ze mnie nie ma...i caly dzien jestem tak naprawde tylko z jednym. jest ok. a od wrzesnia starszy tez idzie do zerowki szkolnej i nie wiem jak to bedzie. na szczescie jest zaraz obok przedszkola, wiec blisko. w najgorszym wypadku maz zaprowadzi go na 7 do swietlicy, a sam pojedzie do pracy na 7.15. niestety bedzie musial ten kwadrans u dyrka sobie jakos zalatwic...nie martwie sie na zapas...:)

zanetucha na kasę liczyć od miasta pewnie nie można ale wiem, że prezydent Gdyni rozdawał kocyki. Nie wiem jak jest w innych miastach:)

widze, ze mi sie wypowiedzi zdublowaly :) napisalam jedna i zobaczylam ze sie nie wyswietlila to napisalam kolejną, a tu prosze - nagle pojawily sie obie...
sorry dziewczyny

ja tez mam 24 grudnia termin, ale tak obliczony w necie,bo od lekarza dowiem sie we wtorek..

a u mnei w pracy dzis dzieciaki juz wykumaly, ze pani w ciąży...mówię wam mam taki brzuch.....mi się chyba wody płodowe zbierają w nadmiernych ilościach :)

ja tez mam 24 grudnia... i tez wolalabym dotrwac do stycznia :)

u mnei sie dziś dzieciaki w pracy skumaly, bo mam brzuch...chyba mi się dużo wód płodowych zbiera czy co...

Olcia529 to widzę że my razem będziemy wyczekiwać stycznia :) Chociaż ten grudzień może i byłby lepszy. Nasze dzieciaki byłyby najmłodsze w swoich klasach/ grupach w przedszkolu- w przyszłości.
Tylko że grudzień też ma swoje minusy... Człowiek na święta się wyda ze wszystkiej kasy, a tu niespodzianka być może będą jeszcze urodziny naszych szkrabów.

Także chyba jednak ten styczeń lepszy...

Ja tak zawsze sobie marzyłam że będę rodziń w maju :))
Ale niestety jak się człowiek stara o dziecko już ponad rok to w pewnym momencie zapomina o planach w jakim miesiącu należy płodzić... hehe

A co do kasy od miasta... to nie wiedziałam że coś takiego jeszcze istnieje. Myślałam że to tylko za czasów PRLu- jak na filmach. Był kiedyś taki świetny film, nie pamiętam tytułu, gdzie babeczki trzymały aby urodzić prawie że z północą...

hej :)
mnie dziś Mąż po brzuchu poklepuje, więc chyba też u mnie coś widać ;) tylko nadal nie wiem, który to tydzień ciąży, we wtorek idę znów do gina, może się okaże co nieco :)
a tak w ogóle to ja rodziłam w W-wie=Wejherowie ;)

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.kati:) - 5.12
13.gosia24 - 6.12
14.aniol184 - 11.12
15.agusia85 - 12.12
16.zanetucha83 - 24.12

U mnie nadal 3kg na minusie,brzuszka nie widac.Fajnie spadają mi spodnie.Ale w moim przypadku 3 ostatnie mies.wyjdzie brzuszek jak piłka:)
mrenda,mam do Ciebie pytanie jak dajesz sobie radę z dwójką wkrótce trzecie.Ja nie mam nikogo do pomocy,mąż wychodzi o 5 rano wraca wieczorem.Wszystko robię sama,ciągle jestem zmęczona.Wszędzie muszę zabierac dzieci,tylko do lekarza idę sama.Najbardziej martwię się,że od września starsza córka idzie do zerówki,a ja w listopadzie rodzę.Chyba zatrudnię studentkę do odprowadzania jej do szkoły.
Jutro na Skwerku w Gdyni jest festyn Mamy maj,wybieracie się?

Zanetucha mi termin również wychodzi w okolicach 28 Grudnia i liczę ze urodzi się 2 stycznia...1 to nie bo lekarze jeszcze w stanie sylwestrowym heheh ;)

Dziewczynki Warszawa, Wejherowo co to za różnica :)

No ale troszkę zdziwiona byłam:) :) :)

Zanetucha dla Ciebie to szkraba lepiej przenisić i urodzić w styczniu. Rodzić tak pod koniec grudnia nie opłaca się. Także powtarzaj maluchowi, ze Nowy Rok jest jego:)
Jeśli sie urodzi jako pierwszy obywatel to jeszcze coś dostanie od prezydenta miasta hi, hi, hi

Basieniak i modzelka - dzięki za pomoc z ta rwą. Wczoraj lekarz kazał mi tylko uważać, żebym jak najmniej przytyła, żeby kręgosłup mi nie "siadł". A ja jestem w 11 tygodniu i jestem w szoku, bo też już widać typowo ciązowy brzuszek, a w I ciązy w zasadzie do 16 nie było nic widać.

Cześć dziewczyny !

Proszę mnie dopisać do Waszej listy :)
Prawdę powiedziawszy to sama nie wiem czy wpisać się do Was czy też czekać aż się utworzy jakiś wątek np. o mamach na przełomie grudnia/stycznia ?

Na dzień dzisiejszy jestem w 7 tc i książkowo termin wychodzi na Wigilię :) hehe 24 grudnia, masakra. Gorszego terminu na płodzenie dzieci mój mąż nie mógł wybrać ;) święta w szpitalu...

Ale jak wiadomo wszystko się jeszcze na pewno zmieni... Mój tydzień (zresztą jak pewnie każdej z Was) został wyznaczony od ostatniego okresu. Czyli wydaje mi się że do mojej daty będzie można jeszcze dołożyć te 2 tygodnie.
Tak więc będę pewnie gdzieś na przełomie grudnia/ stycznia.

Tak pozatym to od soboty jestem przeziębiona. W wekend miałam 38 stopni. Na szczęście jestem u rodziców, którzy leczą mnie syropem z cebuli blee (ale jakie pomocne) i mlekiem z czosnkiem.
Nigdy nie sądziłam że przeziębienie w ciąży przechodzi się tak źle... czuje się jak więzień we własnym domu. Od soboty nie wyszlam na dwór. Poza dniem dzisiejszym, gdzie musiałam się stawić u gina.

Pozdrawiam

hehe no właśnie :) pozdrawiam :)

Inne tematy z forum

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...