LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

noooo, ale powiem Ci, że w życiu się przed żadną rozmową tak nie denerwowałąm :)

no to dobrze, że zdecydowałaś się powiedzieć, kamień z serca co :D

tak,jestem zadowolona. powiedzial,ze mam od wrzesnia spokojnie isc na urlop, i miejsce będzie na mnie czekało od września kolejnego roku :) więc jestem bardzo spokojna i szczesliwa :)

Olenka czyli zadowolona jesteś z rozmowy?

a ja chyba odzyskuję apetyt, ale nie chcę zapeszać :D mam ochotę na zupę ogórkową, mój ma przechlapane, bo ja od 6tc nie gotuję, nawet za bardzo w kuchni nie mogę przebywać, bo dostaję normalnie torsji

Olcia znam ten ból, ja tez bym cały dzień spała i wiecznie mnie mdli...

a tak w ogole to jestem po rozmowie z dyr. obiecalam mu, że jesli tylko wszystko bedzie ok to oczywiscie do konca roku bede chodzila do pracy (zreszta i tak nie wyobrazam sobie, ze moglabym teraz zostawic moje dzieciaki).. no i o mojej przyszłej umowie też sobie porozmawialismy..

hej dziewczyny...weekend nie zaglądałam a tu tyle nowy wpisów :) ja się ogólnie czuję coraz gorzej, straciłam apetyt, od wszystkiego mnie odrzuca, mdłości non stop i tylko spać...jutro idę do lekarza i na zwolnienie bo nie wysiedzę w pracy....a do ginekolog idę 23 Maja bo takie długie terminy ;/ no ale wytrzymam :) już bym chciała usłyszeć serduszko, a mąż to dumny tak chodzi że nie wiem heheh :)

no jak nasze nie będzie tak uparte jak ostatnio to 22 maja się dowiemy kto jest brzuszku :)

ja zapewne dowiem się gdzies lipiec/sierpień ...

wg mnie to zalezy od sprzetu, doswiadczenia lekarza i glownie od tego jak maluch sie ulozy akurat podczas badania. tzn. mozna dowiedziec sie wczesniej niz w 20 tc jesli okolicznosci beda sprzyjajace:) ja przy pierwszej nie wiedzialam do konca, bo rzadko mi robili w ie usg, a wtedy jeszcze nie bylo medicusa i innych polskich klinik, takze mielismy niespodzianke. przy drugiej juz wiedzialam w 18 tc. najlepiej tez isc z pelnym pecherzem, wytrzymac chocby nie wiem co, bo wtedy dziecko jest lepiej wypchniete i lepiej widac, tak radzil lekarz. a mojej znajomej lekarz tez powiedzial ze bedzie chlopak duzo wczesniej, a poznal to po budowie kosci, bo ponoc u dziewczyn kosci drobniejsze, nie wiem ile w tym prawdy ale tu sie akurat u niej sprawdzilo. a inna znajoma dowiedziala sie duzo po 20 tyg bo dziecko uparte i nie chcialo pokazac mimo pukania i uciskania brzucha hehe. ale badzmy dobrej mysli! w koncu i tak predzej czy pozniej sie do wiemy :)

image

image

image

ja pewnie dopiero w lipcu sie dowiem:/

No to czeka nas fajna końcówka maja i czerwiec będziemy powoli poznawać kto mieszka w tych naszych brzuszkach.
Fajnie!!!!!!!!Tyle radości!!!!

ja chcialabym dziczynke, a mam przeczucie ze bedzie chlopiec:)

hej Dziewczyny. Długo nas nie było w gdyni i nie miałam za bardzo czasu zajrzeć do Was, a tu patrze i tyle naskrobałyście, że nie sposób Was nadrobić. Mi powoli przechodzą już mdłości, ale mam straszne problemy z rwa kulszową i ledwo chodzę, a to dopiero początek ciąży. Jutro wizyta u lekarza i USG i mam nadzieje, że coś mi poradzi. Ma któraś z Was tez taki problem?

Ja raczej obstawiam na chłopaka, ale tak na prawdę to tylko przeczucia. Z Adasiem przez pierwsze trzy miesiące ciąży jadłam oliwki i zagryzałam ogórkami kiszonymi, teraz stałym elementem w moim jadłospisie są lody.
Dziewczynka byłaby miłym urozmaiceniem, ale nie ma co się nastawiać.

Ja się nastawiam na trzecią dziewczynkę,może będzie inaczej.U mnie każda ciąża inna.Niektórzy mówią o kształcie brzucha,moja ciotka jak mnie zobaczyła w Iwszej ciąży to krzyknęła dziewczynka.Ponoc dziewczynka zabiera matce urodę,ja miałam trochę wyprysków na buzi.Niewiem ile w tym prawdy.

ja jeszcze nie mam żadnych przeczuc co zamieszkuje mój brzuszek, czy chłopak czy dziewczyna. dzisiaj byłam na badanich, jutro wyniki i zobaczymy czy wszystko w normie.

Jeszcze tylko napiszę, ze mam przeczucie, ze u mnie chyba druga dziewczynka będzie.
To samo jem, tak samo tyję i czuję sie tak samo. Nie wiem czy od płci zależy jak sie przechodzi ciąże ale koleżanki twierdzą, ze w drugiej ciąży czuły sie inaczej gdy nosiły dziecko innej płci.
Sama nie wiem co o tym myśleć?

fifi to się zgadza wiesz.Bo będziesz gdzieś w 20 tyg.
Mi gin na połówkowych powiedział, że na dalsze badanka i poznanie płci mamy przyjść najszybciej w 20 tyg.
U mnie 20 tydz wypada w połowie czerwca, jeszcze szmat czasu.

Ja też mysle, że dopiero po 20 tc poznam płec maluszka :) Z Filipem byłam chyba w 24 tc jak dowiedzielismy się, że w brzuszku mieszka chłopiec :)

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...