LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

noooo, ale powiem Ci, że w życiu się przed żadną rozmową tak nie denerwowałąm :)

no to dobrze, że zdecydowałaś się powiedzieć, kamień z serca co :D

tak,jestem zadowolona. powiedzial,ze mam od wrzesnia spokojnie isc na urlop, i miejsce będzie na mnie czekało od września kolejnego roku :) więc jestem bardzo spokojna i szczesliwa :)

Olenka czyli zadowolona jesteś z rozmowy?

a ja chyba odzyskuję apetyt, ale nie chcę zapeszać :D mam ochotę na zupę ogórkową, mój ma przechlapane, bo ja od 6tc nie gotuję, nawet za bardzo w kuchni nie mogę przebywać, bo dostaję normalnie torsji

Olcia znam ten ból, ja tez bym cały dzień spała i wiecznie mnie mdli...

a tak w ogole to jestem po rozmowie z dyr. obiecalam mu, że jesli tylko wszystko bedzie ok to oczywiscie do konca roku bede chodzila do pracy (zreszta i tak nie wyobrazam sobie, ze moglabym teraz zostawic moje dzieciaki).. no i o mojej przyszłej umowie też sobie porozmawialismy..

hej dziewczyny...weekend nie zaglądałam a tu tyle nowy wpisów :) ja się ogólnie czuję coraz gorzej, straciłam apetyt, od wszystkiego mnie odrzuca, mdłości non stop i tylko spać...jutro idę do lekarza i na zwolnienie bo nie wysiedzę w pracy....a do ginekolog idę 23 Maja bo takie długie terminy ;/ no ale wytrzymam :) już bym chciała usłyszeć serduszko, a mąż to dumny tak chodzi że nie wiem heheh :)

no jak nasze nie będzie tak uparte jak ostatnio to 22 maja się dowiemy kto jest brzuszku :)

ja zapewne dowiem się gdzies lipiec/sierpień ...

wg mnie to zalezy od sprzetu, doswiadczenia lekarza i glownie od tego jak maluch sie ulozy akurat podczas badania. tzn. mozna dowiedziec sie wczesniej niz w 20 tc jesli okolicznosci beda sprzyjajace:) ja przy pierwszej nie wiedzialam do konca, bo rzadko mi robili w ie usg, a wtedy jeszcze nie bylo medicusa i innych polskich klinik, takze mielismy niespodzianke. przy drugiej juz wiedzialam w 18 tc. najlepiej tez isc z pelnym pecherzem, wytrzymac chocby nie wiem co, bo wtedy dziecko jest lepiej wypchniete i lepiej widac, tak radzil lekarz. a mojej znajomej lekarz tez powiedzial ze bedzie chlopak duzo wczesniej, a poznal to po budowie kosci, bo ponoc u dziewczyn kosci drobniejsze, nie wiem ile w tym prawdy ale tu sie akurat u niej sprawdzilo. a inna znajoma dowiedziala sie duzo po 20 tyg bo dziecko uparte i nie chcialo pokazac mimo pukania i uciskania brzucha hehe. ale badzmy dobrej mysli! w koncu i tak predzej czy pozniej sie do wiemy :)

image

image

image

ja pewnie dopiero w lipcu sie dowiem:/

No to czeka nas fajna końcówka maja i czerwiec będziemy powoli poznawać kto mieszka w tych naszych brzuszkach.
Fajnie!!!!!!!!Tyle radości!!!!

ja chcialabym dziczynke, a mam przeczucie ze bedzie chlopiec:)

hej Dziewczyny. Długo nas nie było w gdyni i nie miałam za bardzo czasu zajrzeć do Was, a tu patrze i tyle naskrobałyście, że nie sposób Was nadrobić. Mi powoli przechodzą już mdłości, ale mam straszne problemy z rwa kulszową i ledwo chodzę, a to dopiero początek ciąży. Jutro wizyta u lekarza i USG i mam nadzieje, że coś mi poradzi. Ma któraś z Was tez taki problem?

Ja raczej obstawiam na chłopaka, ale tak na prawdę to tylko przeczucia. Z Adasiem przez pierwsze trzy miesiące ciąży jadłam oliwki i zagryzałam ogórkami kiszonymi, teraz stałym elementem w moim jadłospisie są lody.
Dziewczynka byłaby miłym urozmaiceniem, ale nie ma co się nastawiać.

Ja się nastawiam na trzecią dziewczynkę,może będzie inaczej.U mnie każda ciąża inna.Niektórzy mówią o kształcie brzucha,moja ciotka jak mnie zobaczyła w Iwszej ciąży to krzyknęła dziewczynka.Ponoc dziewczynka zabiera matce urodę,ja miałam trochę wyprysków na buzi.Niewiem ile w tym prawdy.

ja jeszcze nie mam żadnych przeczuc co zamieszkuje mój brzuszek, czy chłopak czy dziewczyna. dzisiaj byłam na badanich, jutro wyniki i zobaczymy czy wszystko w normie.

Jeszcze tylko napiszę, ze mam przeczucie, ze u mnie chyba druga dziewczynka będzie.
To samo jem, tak samo tyję i czuję sie tak samo. Nie wiem czy od płci zależy jak sie przechodzi ciąże ale koleżanki twierdzą, ze w drugiej ciąży czuły sie inaczej gdy nosiły dziecko innej płci.
Sama nie wiem co o tym myśleć?

fifi to się zgadza wiesz.Bo będziesz gdzieś w 20 tyg.
Mi gin na połówkowych powiedział, że na dalsze badanka i poznanie płci mamy przyjść najszybciej w 20 tyg.
U mnie 20 tydz wypada w połowie czerwca, jeszcze szmat czasu.

Ja też mysle, że dopiero po 20 tc poznam płec maluszka :) Z Filipem byłam chyba w 24 tc jak dowiedzielismy się, że w brzuszku mieszka chłopiec :)

Inne tematy z forum

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?