LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.gosia24 - 6.12
13.aniol184 - 11.12
14.agusia85 - 12.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 3

Melduję się w nowym wątku :) ja na następną wizytę planuję się umóić tak za 2 tyg, ale nie mogę się dodzwonić bo moja pani ginekolog chyba długi weekend zrobiła :) więc jak już będę wiedziała że serduszko bije prawidłowo poproszę o wpisanie na listę :)

Ja też się bałam wcześniej z powodu poronienia, ale teraz coraz bardziej się cieszę ciąża, a coś złego to i pod sam koniec może się zdarzyć, a martwić i tak się będziemy już do końca życia o te nasze dzieciaczki :)))
Dziś chyba bardziej do mnie dotarła ciąża, bo zrobiłam sobie zdjęcia brzuszka i jest nawet duży , tak śmiesznie wystaje :D

Ja również jestem ostrożna zwłaszcza po ostatnim poronieniu, ale ostatnio rozmawialiśmy sobie z mężem o imionach. Mój mąż jeszcze przed ślubem wybrał imie dla dziewczynki - Michalina. Zobaczymy czy bedzie mu dane miec córeczkę :) Mi sie podoba Natasza. Ale do porodu z 10 razy nam się jeszcze może zmienić . Tak było przy Filipie. Miał byc Miłosz, a jest Filipek :)

ja nie mysle jeszcze nad imieniem, ogolnie strasznie ostrozna jestem na punkcie dziecka, nawet ciuszkow w sklepie nie ogladam

ja myślę, ale zacznę na maksa się zastanawiać jak już będziemy znali płeć:D choć z imieniem dla dziewczynki będzie łatwiej, jeśli chodzi o chłopca to mój marudzi odnośnie imion i najlepiej swoje by nadał :D

slonko mamy piekne dzisiaj, tylko wiatr troche chlodny:/ ja bylam tylko na chwile po sklepach pochodzic, bo jestem po chorobie i nie chce zeby wrocila

myslicie juz o imieniu dla maluszka ???

sporo nas juz jest :)
fajnie :)

nie ma za co, to ja przepraszam za gafę;)
byłam dziś na spacerze, ale w sklepie zrobiło mi się słabo, zaczął boleć krzyż i pachwina:/ i strasznie wieje u nas i w ogóle nie czuć słonka

dzieki:)

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.paola89 - 21.11
9.mrenda - 25.11
10.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

11.AGA111- 1.12
12.kati:) - 5.12
13.gosia24 - 6.12
14.aniol184 - 11.12
15.agusia85 - 12.12

spoko 5.12

Kati to podaj mi termin z jakim Ciebie wpisać, bo przeglądałam wątek, ale dużo tego było

a mnie nadal nie ma na liscie;/

ja od 6tc biore witaminki+kwas foliowy, na pewno dziecku nie zaszkodza..

U mnie rozstępy w ciąży znikają, taka jakaś inna jestem. Smarowałam się poprzednio sporadycznie Perfectą, zwłaszcza wtedy, kiedy brzuch już mnie swędział. Na przebarwienia na twarzy także polecam krem tej firmy.
Dziś zahaczyłam o laboratorium, aby zrobić pierwsze badania, zobaczymy co wyjdzie. Łykam tylko folik, jak będzie wszystko w porządku to pewnie w ostatnich miesiącach dojdzie żelazo. Wszelkim witaminką dziękuje. Przy Adasiu nic dodatkowego nie brałam, wystarczyło to co w jedzeniu i urodził się na 10:)

Ja zamiast prenatalu biorę falwit. Po prenatalu bardzo źle się czułam.No i cały czas jeszcze jem kwas foliowy.

Jak tam dziewczyny smarujecie się powoli balsamami przeciw rozstepom. Słyszałam, że od początku ciąży powinno się smarować, żeby skóra była w dobrej kondycji gdy będzie się rozciągać.Co o tym sądzicie?

Ja narazie codziennie wieczorem smaruje sie oliwką w żelu ale tak ok. 5 mies. mam zamiar rano smarować się Fissanem a wieczorem oliwką. W pierwszej ciąży nie miałam rozstępów ale zdaję sobie sprawę z tego, że w tej mogą sie pojawić.

ja narazie tylko sam folik biore.
w srode ide na badania morfologii, mam nadzieje ze w normie bedzie wszystko. za za około 2 tyg kolejna wizyta, wtedy podpytam czy jeszcze jakies witaminki przjmować.

ok,wykąpciana :) od razu troszkę lepiej, teraz wypije sobie z mamą małą kawkę, a potem pójdę z mamą na zakupy - to zawsze jakoś raźniej we 2 ;)

co do preparatów, to mialam brac prenatal complex, potem classic, a na koncu dhs, ale complexu nigdzie nie ma więc kupiłam classic. Też wlasnie ma kwas foliowy i 28 jakiś innych witamin, mam go brac do końca drugiego trymestru. W każdej aptece byl po 32zł za 30 tabletek, ale w jednej znalazlam go za 21...swoją drogą, ten sam preparat, a jaka róznica w cenie...

A ja juz po spacerze, bo mój synek sie domaga i nie ma, że deszcz czy wiatr spacer musi byc :)

Ja nie biorę kwasu foliowego, bo mój gin mi przepisał femibion 1, to jest suplement diety dla kobiet planujących ciążę i dla tych co się w ciąży do końca 12tc. Zawiera kwas foliowy, metafolinę , witaminy oraz jod. No i kosztuje 36 zł !!! Następny jest FEMIBION NATAL 2 , który jest od 13 tc oraz podczas karmienia piersia. W necie widnieje cena prawie 50 zł :/ no ale cóż robimy to dla maluszka i jego zdrowia.

ach znam ten ból, ja się zastanawiam czy wstać i może iść na spacer, ale tylko się zastanawiam :D

Inne tematy z forum

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (66 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??