LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 5.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olenka_21 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 5

ale Ty kati już jedną nogą siedzisz w drugim trymestrze więc luzik, ja to się muszę lepiej poczuć, a że nie wychodzę do ludzi to mi dynda jak wyglądam:D...ja trochę się nasłuchałam czego nie wolno, niektóre nieźle mnie śmieszyły

ja o paznokciach nie slyszalam wiec malowalam i wyrzutow sumienia z tego powodu nie ma..ale wlosy chce pofarbowac jakos niedlugo bo zle sie czuje z odrostami na pol glowy, a moje samopoczucie w czasie ciazy jest rowie wazne jak zdrowie

ponoć w pierwszym nie zalecają, tak jak nie powinno się malować paznokci i jest jeszcze wiele takich czego nie wolno, ale też nie świrujmy...przeczekać pierwszy i wtedy ok

ale co wogole nie mozna farbowac wlosow? czy tylko w I trymestrze?

no to ja się cieszę, że jestem na zwolnieniu i sił na nic nie mam, bo ja to będę chyba mogła do naturalnego powrócić, już taki odrost mam, a nie mam sił, aby usiedzieć na fotelu fryzjerskim :)

no pedzicie z produkcja postow jak strus pedziwiatr :D
ja to ostatnio z najwiekszym smakiem jem swiezego ogorka na kanapkach i jajko na miekko :) malosolne tez pyszneeeee ;)
dzis mialam taki zalatany dzien, ze szok, teraz nie wiem jak sie nazywam, faktycznie ten 1szy trymestr jest taki slaby pod wzgledem sil...teraz jestem 2gi tydzien na zwolnieniu bo mialam zapalenie zarok ale jak mysle o tym, ze od pon wracam do pracy to jestem przerazona bo co z moimi drzemkami?! :D
i moze jestem prozna ale jak mi wczoraj gin powiedzial, ze w ciazy nie powinno sie farbowac wlosow to sie troche podlamalam...bo jak mam nie farbowac i chodzic z odrostem na pol glowy w kolorze szarej myszy to chyba lepiej w czapce do konca roku :P

ogórek rules :)

ogorka malosolnego:) pycha:)

ogórki kiszone polecam ;)

jeny, dziewczyny! ale pędzicie z tymi postami, ledwo nadążam z czytaniem...

ja bede jadla biala kielbase:)

myślę i myślę - nie wiem co mam zjeść na kolacje, normalnie tragedia, a mój mówi, że jest od robienia a nie myślenia więc czeka na rozkaz :D:D:D

ojej to niedobrze jak sie zestresowalam:/

historia straszna, ale jest piekny final- maja wspanialego synka:)

nieźle:(((

no to może teraz bardziej pozytywnie, bo się stresuję normalnie :)))

ja tam ciagle wierze ze bede miala szybki i bezbolesny porod:) i tego sie trzymam:)

dokladnie teraz nie pamietam bo bylo to 1,5 roku temu, ale jak jej maz opowiadal to isny horror:/ z tego co pamietam to najpierw podali jej zbyt duzo tego srodka znieczulajacego i nie czula wogole skurczy, pozniej dziecko tracilo juz sily i pobierali mu krew z glowki(3 polozne sie do tego zabieraly bo zadna nie wiedziala jak to zrobic) az w koncu nacieli jej krocze i uzyli przyssawki..

w sumie opieke wspominaja dobrze, ale tak jak mowia tylko jedna polozna wiedziala co robic

no, ale co da nam super sprzęt jak lekarze nie będą wiedzieli kiedy i jak go użyć i co robić:) masakra

Kati oby u nas było bez komplikacji, bo jak lekarze nie wiedzą co robić to już załamka:((( ostatnio chyba czytałam na rodzince, że w UK ostatnio jak polka rodziła to użyli kleszczy, ja już myślałam, że nie stosują ich

a jakieś poważne komplikacje miała Twoja kuzynka?

wiesz z tym to roznie, moja kuzynka miala komplikacje i rodzila wlasnie w coombie i nie wszyscy pracownicy wiedzieli co robic, z tego co wiem teraz najlepszy sprzet ma maternity..ale to i tak nie to samo co wiedz w szpitalach polskich

Kasiaka nie denerwuję się, ale najgorsze, że polska ginka swoje a irlandzcy lekarze swoje...no właśnie ginka mi powiedziała, że jak będą komplikacje to w coombie się najlepiej nami zajmą, ale mam nadzieję, że będzie z komplikacji

Basieniak ale nie denerwuj się tym -. Porozmawiaj z ginką i będzie dobrze. Ja też mam - i nikt tu w Polsce z lekarzy nie panikował. Wiedzieli co robią a teraz jestem już w drugiej ciąży.Mój gin w pierwszej ciąży nie kazał mi sie martwić tym - i miał rację. Teraz to nawet o tym juz nie myslę.
Mam za to inny problem z cytologi wyszło mi jakieś zapalenie. W piątek idę do gina to zobaczę co mi przepisze.

Inne tematy z forum

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

firanki przez internet??? (18 odpowiedzi)

kupiłybyście? np z allegro..bo ja się zastanawiam właśnie... a może jakiegoś sprzedawcę polecicie?