LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
20.Tripgirl - 30.12 (07.01)
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

Dziewczyny, które byłyście już w ciąży zaczynam czuć chyba takie bulgotki, przelewanie się i to jest fajne, ale dziś czuję i teraz jestem coraz bardziej pewna - takie jakby rozpychanie od środka i to mi się nie podoba, mam wrażenie, że moje ciało z tym walczy i nie umie sobie poradzić - miałyście coś takiego?? Nawet mam wrażenie, że czasami przez to mnie tak zatyka:/

Zanetucha ja tez dostalam jakies probki ale nie tyle co Ty, jakies 2 poradniki, butelke aventa, proszek lovella, oliwke i gazety

no szok jak szybko leci, ja może troszkę odzyskuję wagę, która mi spadła przez wymioty, ale jest luzik i chyba to przez coraz bardziej wystający brzuch :D ja się zajadam śledziami w sosie śmietanowym:D:D:D ale mam na nie jazdę;)

czesc dziewczyny!
Mrenda za mna tez chlodnik chodzi i tez nie potrafie go zrobic ale ten przepis wydaje sie łatwy, w poniedzialek sobie zrobie:) wg to dobrze ze juz jestes bo zaczynalam sie martwic.
Ja chcialam z drugim zajsc w ciaze w wakacje zeby urodzic na wiosne no ale wydarzyło sie inaczej, u nas czerwiec jest oblegany, Piotrus ma urodziny, imieniny, dzien dziecka i moje urodziny, za to listopad pusty wiec przyda sie jakies święto :)

laseczki, zdajecie sobie z tego sprawe, ze jeszcze pare tygodni i bedziemy na polmetku???

image

image

image

dzieki aga111, jutro robie:) aaa, ja tez mam faze na pomidory, ale tylko te malinowe, bo inne sa bez smaku. wlasnie wciagnelam kanapiorki z pomidorkiem i wedlinka, mmm pychota!
a jak wasza waga dziewczyny, rusza sie jakos? ja nic nie tyje, wrecz ciut schudlam od ostatniej wizyty, moze to przez te nerwy w zwiazku z operacja chlopakow. ale sie nie martwie, zapewne nadrobie to w kolejnych miesiacach ;)

image

image

image

ja robie taki http://www.gotujmy.pl/chlodnik,przepisy,67222.html

ja nie umiem zrobić dlatego, że nie lubię :/

ja we wtorek mam spotkanie z genetykiem, ciekawe co powie.
gosia, a ty ile masz lat, jesli moge spytac, bo myslalam ze tylko ja tu jestem po 35r. bo wtedy robia badania genetyczne i to na nfz i tez mialam robiony test pappa.
ja czuje sie swietnie, nie miewam juz mdlosci, choc do miesa na obiad wciaz mnie nie ciagnie, za to mam ochote na wszelkie nowalijki warzywne. dzis bylam na rynku na przymorzu i kupilam rzodkieweczki, fasolke szparagowa, szparagi, kapustke, mloda marcheweczke, botwinke i koperek na chlodnik, mlode ziemniaczki...:) wlasnie, czy ktoras z was umie robic chlodnik, bo ja nigdy nie robilam, a mam wielka ochote...jak go zrobic?

image

image

image

Gosia to super badanie mieliście, że nawet 4D:)))
Ja dziś też mam gorszy dzień, mam wrażenie rozpychania od środka, mam wrażenie, ze to wzdęcia, ale to nie jest to...trochę mi to przeszkadza:/ ja nawet nie umiem tego opisać...
Dziś kupiliśmy bilety dla moich rodziców i będą u nas od 10.11 do 6.12, aby nacieszyć się wnuczką :) mam nadzieję, że będzie to fajny czas heh
Fiffi miejmy nadzieję, że jutro obie będziemy mieć lepszy dzień, bo ja chcę jechać wybrać kolor farby do pokoju maluszków

Witam my wczoraj mieliśmy badania prenatalne tzn. I część usg jestem bardzo zadowolona oglądaliśmy maluszka z wszystkich stron machał nam rączkami i podskakiwał :-) wszystko w normie Pani dr. wszystko tłumaczyła pokazywała nie mogła zlokalizować tylko pęcherza moczowego bo powiedziała, że maluch zrobił prawdopodobnie siusiu i za 30 min byśmy go widzieli. To niesamowite, że niunia tak szybko rośnie z tygodnia na tydzień brzuszek mi się mocno zaokrąglił, teraz czekamy na wyniki II części badań tzn z krwi test PAPA mamy spotkanie z genetykiem za 2 tyg. Na koniec oglądaliśmy maluszka w 4D śmieszny i dostaliśmy nawet wydruk zdjęcia jestem mile zaskoczona bo to wszystko na NFZ chociaż za coś nie musimy płacić :-)

Witajcie,fajnie,że u was ok.Ja dzisiaj coś zle się czuje,jestem słaba i boli mnie brzuch,na nic nie mam siły:(
Mrenda,fajnie,że u Ciebie wszystko ok.
AGA 111,super widziec maluszka.Ja ostatnio bardzo się ucieszylam bo pierwszy raz machał rączką,zanim weszłam do gabinetu zjadłam banana :)ostatnio maleństwo spało,teraz wiem jak je obudzic.
Też mam fazę na pomidory i ciągle sałata(dzisiaj cała miseczka)

Ja grudniowa, mąż z lipca, Filip listopadowy a teraz termin mam na 1 grudnia, ale przecież dzidzius może się pospieszyć :)

Mogę się pochwalić, że ustapiły u mnie mdłości uffffffffffff jaka ulga :) Mam jeszcze bardzo wrażliwy nos, np nie mogę zdzierżyc zapachy mydła dave, którym zawsze się myłam...
Objadam się nabiałem, ciągle mam ochotę na kakao i pomidory :)

Tydzień temu byłam na USG i z dzidzią wszystko OK. Nie wiem czy pisałam o tym wczesniej, ale tak się cieszę :D
Teraz mam wizytę 1 czerwca, może też zobaczę maluszka :D

oj biedronka to współczuje będziecie mieć kosztowny listopad, tyle urodzin naraz

A ja jestem z listopada, Oscar i teraz dzidzia tez bedzie z listopada :).

Ja jestem z Lipca a moj maż z marca ;)

Zanetucha ja z 8 maja, a mój z 30 maja :D:D:D uwielbiam ten miesiąc;)

ja mialam to badanie robione podczas normalnego usg

Ja chodze prywatnie do lekarz i wszystkie badania robię tam, za to badanie płacę trochę drożej niz normalnie bo ok 200zł i trwać bedzie ok 30 min...wydaje mi się ze kazdy lekarz gin wykonuje takie bdania, tzn lekarz który prowadzi ciążę

Olcia idziemy łeb w łeb hehe :)
A to badanie robi gin do którego się chodzi czy trzeba iść dodatkowo na jakieś inne badanie?? Płaci się za nie czy jest już w ramach NFZ??

Dziewczyny ja jestm z 25 maja i zawsze marzyło mi się urodzić w tym okresie, bo wszystko tak pięknie zaczyna kwitnąć, pachnieć. No ale niestety jak się człowiek stara już półtorej roku... to w pewnym momenci przestaje liczyć na jaki miesiąc przypadałby ewentualny poród.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam