LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
20.Tripgirl - 30.12 (07.01)
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

ja bym chciała urodzić w październiku, dla nas to szczęśliwy miesiąc, w tym miesiącu braliśmy ślub ;)

ja w sumie tez wolalabym rodzic na wiosne, bo sama jestem z listopada

też zauważyłam, że u nas wysypu nie ma ciężarówek, część kobietek na pewno woli rodzić na wiosnę...heh ja nie chciałam tracić czasu, bo latka lecą a nie wiedzieliśmy ile staranka nam zajmą ;)

Zanetucha widzę ze jesteśmy na tym samym etapie ;) ja jak zobaczyłam jak dzidzia się rusza to też zaczęłam się śmiać i płakać jednocześnie ;) Wspaniałe uczucie :) ja kolejną wizytę mam 13 czerwca, wtedy jest robione to badanie na przezierność karkową

może zdarzyć się także w 20 tc i jest to niestety coraz częstszy przypadek więc takim tokiem myślenie to do porodu nie powinno się mówić nikomu, ja jestem po poronieniu i właśnie dziewczyny na forum bardzo mi pomogły przez to przejść i będą mamami, bo takie zdarzenie nie przekreśla ich szans na kolejne zajście w ciąże...a tak naprawdę kto komu mówi to zależy tylko od danej osoby i jej kontaktów z rodziną itd.

założyłam wątek z cenami badań w Akademii, czy któraś się orientuje jakie są koszta? zrobiłam w zeszłym miesiącu badania w brusie i wyszły sporo zawyżone i teraz powtórka w Akademii.

a wogole jakos malo dziewczyn w naszym watku..jak patrze na inne watki to jest o wiele wiecej..moze nikt nie chce rodzic na koniec roku

Basieniak, Mamo Szumona i Bartka powiem Wam że się z Wami całkowicie zgadzam...
Nie jestem przesądna, ale też uważam że do pewnego okresu (ja za takowy uważam 3-ci miesiąc) lepiej się nie chwaliś brzuchem na lewo i prawo, bo jak wiadomo to są te najgorsze miesiące, w których najszybciej można poronić, czasami jak widać z byle powodu.

Ale również jak Basieniak uważam że zrobienie suwaczka na pewno nie ma z tym nic wspólnego... :) My się tu praktycznie nie znamy, a skoro wolimy nie chwalić się jeszcze wśrod dalszej rodziny i wśród znajomych to chociaż tu chcemy...

ja tez uwazam ze nie powinno sie chwalic na prawo i lewo wszytskim jak sie jest we wczesnej ciazy..i sama tez sie nie chwalilam, chociaz co niektorzy sie dowiedzieli przez przypadek albo i nie od innych i pozniej mieli male pretensje ze taka wiadomosc ukrywamy..co ma byc to bedzie..suwaczek, czy ukrywanie wczesnej ciazy nic nie zmieni, bo jak wiadomo mozna poronic i w pozniejszej ciazy..

Zanetucha dobrze, że u Was dobrze :)

masz racje :)
ja moge sie opierac tylko na moim przypadku, najpierw moim zdaniem dowiedzialby sie rodzina a dopiero pozniej forum i poza tym nie chwalilabym sie absolutnie nikomu ani forum ani rodzinie jakbym byla w 3 tyg ciąży, to jest tak wczesnie ze wszystko sie moze zdarzyc niestety.

ale nie o tym watek, ja współczuje dziewczynom ale wierze ze jeszcze bedą szczęśliwymi mamami.

Dziewczynki ! Ja też byłam dziś u lekarza. Moje maleństwo rośnie, wszystko u nas ok :) a na leżance aż sie popłakałam ze śmiechu jak patrzałam jak tańczy i wierci dupcią i próbuje machać rączkami.
Porównując to pierwsze zdjęcie na którym była tylko kuleczka/ kropeczka to to drugie jest już świetne, widać 2 rączki, 2 nóżki :)

Kolejną wizytę mam 10.06, w 12-tym tygodniu jak widzę jakie zmiany już zachodzą na zdjęciu to już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć kolejny "filmik" z brzdącem.

U ginki byłam mile zaskoczona, dostałam całą siatke jakiś tam pierdół... ulotki typu jak karmić, jak przewijać itp., pare książeczek, typu "cudowne 9 miesięcy", "poradnik dla matek karmiących", "zdumiewające talenty noworodka", "poradnik senny", "już za chwilę powitasz maluszka", do tego płyta CD "Pierwsze chwile razem- abc przewijania, kąpieli, masażu", kupon rabatowy 20 % do rosmana na kosmetyki dziecięce, oraz krem na rozstępy 50 ml Pharmaceris oraz próbkę na rozstępy Ziaji i jakieś tam inne próbki.
Dzieczyny czy każda Babka to dotaje ?? Ciekawa jestem

Data porodu u mnie poszła 2 dni do przodu, bo wg czegoś tam... 24.12 a wg USG 26.12, ale mówiła że może się i tak zdarzyć że może nawet urodze w nowym roku. Podobno 5 % Polek rodzi w dokładnie wyznaczonym terminie, z reguły jest to parę dni w przód czy w tył, do 2 tygodni. Nie wiedziałam że są na to statystyki ;) hehe

wydaje mi się, że mówienie wszystkim wkoło znaczy rodzinie, przyjaciołom, znajomym na tak wczesnym etapie jest niewskazane, ale tu na forum dlaczego nie robić suwaczka, jakie kuszenie losu - jak ma się zdarzyć tragedia to i tak się zdarzy, suwaczek nie ma na to wpływu...poza tym wiele forumek wie, że się starają dziewczyny i im kibicują więc czemu przed nimi to ukrywać...forum to nie cały świat choć niektórym się tak wydaje

dziewczyny jest mi strasznie przykro ze spotkalo Was takie nieszczęście :(((((

rozumiem Was doskonale niestety.

to moze brutalne ale jest to jakis sposob , mianowicie nie robcie suwaczkow, nie chwalcie sie na prawo i lewo na temat ciązy jak jestescie na samym poczatku, same wiecie ze na poczatku wszystko moze sie zdarzyc :(

robienie suwaczka jak ktos jest w 3 czy 4 tygodniu to bzdura.

nie chce zadnej z was urazic i szczerze współczuje, rozumiem tez to ze chcialbyscie sie ciążą pochwalic przed calym światem ale czasem jest to takie kuszenie losu.......

mi to już obojętne, niech się już urodzi i jest zdrowe, z kolejną tragedią w naszym wątku mój strach sięga zenitu i brak humoru totalnie:(((

nie wiem czy was pociesze czy nie, ale te 100% dostalam w 22tc i 6 dniach.

image

image

image

bauaganiarko i tripgirl, to przykre ze tak sie stalo, wspolczuje kochane, nic tylko trzymajcie sie i nie poddawajcie!

a ja moje drogie juz jestem i z nami wszystko ok od ostatniej wizyty. nastepna mam 19 czerwca i mam nadzieje ze maluch rosnie, bo brzuch jak najbardziej...;)
a nie bylo mnie tu tyle, bo siedzialam z moimi lobuzami w szpitalu w redlowie. mieli zabieg na wodniaki jader. filip juz druga bo mial w obu a robia pojedynczo. uff, ale juz po i znow lobuzuja:) ponoc co drugi czy trzeci chlop to ma, taki ich urok. wiec teraz zycze sobie tej dziewczyny, co bym nie przechodzila przez te stresy ponownie. a tobie fiff tego chlopa, bo wiem jak bardzo pragniesz, a reszcie dziewczynek, bo chyba tak chce wiekszosc z tego co sie zorientowalam...
co do poznania plci u mnie, to z filipem nie wiedzialam do porodu, bo robilam w ie tylko dwa usg i to na poczatku ciazy, a z mimkiem juz nie pamietam ktory to byl tydzien, jak znajde moja dokumentacje to napisze, ale gin od razu powiedzial ze na 100% chlopak.

image

image

image

Kati dobrze, że u Was ok...No Mrenda mogłaby się odezwać...

Tripgirl tak bardzo mi przykro:(((((((

na pewno wszystko ok

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Niania- jaki macie zakres obowiązków? (55 odpowiedzi)

Chodzi mi o czas, w którym np dziecko śpi- powiedzmy 2-3h w ciągu dnia. Czy niania gotuje obiad,...