LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
20.Tripgirl - 30.12 (07.01)
21.bauaganiarka - 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LIST

hej dziewczyny podczytuje wątek no i w końcu postanowiłam się zalogować mam termin na 18 lub 21 listopada
pozdrawiam serdecznie wszytskie przyszłe mamusie

Basienku! nie chcialam nikogo urazić ani niepotrzebnie straszyć! Opisałam tylko co nas spotkało! przerażające ale niestety prawdziwe!
Wszedzie różnie bywa , w Polsce tak samo jest wiele dziewczyn ktore mają wiele zastrzerzeń do porodu jak i opieki po!
Wiem tez ze niestety nie masz możliwości przetransportowania sie! Chciałam tylko uprzedzić że te które mają możliwość wyboru rodzenia tu i tam niech rozważą to bardzo dokladnie , wszystkie za i przeciw bo naprawde różnie to bywa!

basieniak samopoczucia to ja ci nie zazdroszczę, swoją droga ciekawe jedne kobitki ciąże przechodzą bezobjawowo a dla innych to dramat. ciekawe jakie czynniki mają na to wpływ

ja bylam na zwolnieniu ostatnie dwa tygodnie bo mialam chore zatoki i lekarz kazal mi siedziec w domu, wiec sie posluchalam ale juz mi sie zwolnienie skonczyl, wiec wrocilam :)
ja na pewno bede do konca wrzesnia w pracy!

Ja jestem od początku na zwolnieniu, powód krwawienia, potem wymioty i jadłowstręt, teraz dochodzą masakryczne bóle głowy i ból kręgosłupa więc w moim przypadku byle do porodu, raczej nie wrócę do pracy, bo fizycznie nie dam rady

dziewczyny jak to u was jest? pracujecie czy jestescie na zwolnieniu? ja już w tej pracy siedze bo siedze, ale od lipca chce iść na zwolnienie. mam takiego lenia, że chętnie bym sobie od pracki odpoczęła.

Kamilka tak napisałaś o porodzie zagranicą, że odebrałam to tak, że jeżeli zdecyduję się rodzić w Irlandii to jestem po prostu nieodpowiedzialna, a co mam zrobić w przypadku jeśli nie jestem w stanie przetransportować siebie przed porodem do Polski? I zostaje mi tylko jedna opcja Irlandia, w tym wątku są nie tylko dziewczyny rodzące w Polsce więc powinnaś troszkę patrzeć na to jak wyrażasz opinię, bo możesz wprowadzić tylko niepotrzebny strach i nie do końca prawdziwe informacje...a z tego co wiem to też nie zawsze jest kolorowo w Polsce więc nie wrzucajmy wszystkich do jednego wora

kurcze blokada antyspamowa mi sie włącza, byciem = myciem :)

ja rodzilam w redlowie i tam dziecka nie kąpali tylko zalewali parafiną, teraz podobno już kąpia. Ja jestem za codziennym byciem dziecka.
Bluzki mi sie podobaja, jednak troszke za drogie

ej, jest tu sporo mamus ktore rodzily w UK i Kamilko85 nie zgodze sie z toba, moje dziecko bylo umyte itp po porodzie na drugi dzien itp, wyszlismy na 3 dobe, ale ja po CC bylam, w 5 dobie niestety dziecko trafilo na OIOM itp i gdyby nie szybka reakcja lekarzy itp i poloznej w domu to nie wiem jakby bylo, dalej moje dziecko do kwietnia tego roku bylo pod stalo opieka kardologa z CZD w londynie, bo mialo szmery itp...
teraz jestem w drugiej cisazy i niestety sa komplikacje i co tydz, do szpitala, scanow juz mialam z 8 itp...

uwierzcie , ze jak sa komplikacje to pomagaja, ja mialam pielegniarke non stop w pokoju w czasie porodu, wizytyt lekarza co 3h i ordynator jak zdecydowal to w 5 minut mloda byla na swiecie...

dziewczyny powodzenia i na pewno bedzie dobrze...

ps.porod to nie jest pikus i boli czy po CC czy po naturalnym....a dzieckiem to matka ma sie zajac, a nie pielegniarka po porodzie takie moje zdanie, maja nam pomagac, ale nie wyreczac ....

fajne te bluzeczki ale troche kaski kosztują

Witajcie.Mam dziwne napady głodu,np. w niedzielę przez cały dzień nic nie mogłam przelknąc wczoraj i dzisiaj atak na lodówkę,chyba maluszek rośnie :)
Jutro wizyta u gina,już się denerwuje.Cała rodzinka wmawia mi chłopca,aż się wkurzam bo nie chcę się nastawiac.
Jak rodziąlm w Redłowie to od razu kąpali dziecko i to w johsonie,moja córka była wtedy cała wysypana.
W Pucku nie myją dziecka w szpitalu,dopiero myje się w domu.Ja tylko Małą przetarłam chusteczką bo była od krwi brudna.

Co myślicie o tych bluzeczkach z kolekcji odziezy ciążowej http://www.be.com.pl
Podobają mi się te z napisem"wychodzę jesienią"albo "hotel mama all inclusive"

je tez polecam bephanten na suty i siateczkowe majtasy na tyłek :)

kati:) te 4d z groupona wykonuje niestety tylko Augustyniak i nie ma zbyt dobrych opinii...

Kati! na wyspach poród i opieka po bardzo różni sie od naszego, wiec radze ci sie dobrze przygotuj! Mieszkałam tam 3 lata i czasami z niedowierzaniem patrzałamna ich opieke medyczną! Owszem dzieci nie myją, ale nie dlatego ze nie mozna tylko dlatego ze oni po porodzie nic nie robią! Rodzisz , dostajesz dziecko z małym lóżeczku koło swojego i koniec , na tym siekonczy opieka pielegniarek, ani nikt nie opiekuje sie Toba ani dzieckiem! mimo iz jestes obolała , wykonczona po kilkugodzinnym porodzie! nikt sie twoim dzieckiem nie zajmie, sama musisz isc pod prysznic i zadbac o siebie i dziecko! bardzo czesto wogole na terenie porodówki nie ma lekarza! Moja przyjaciółka rodziła w niedziele rano , byłyśmy w szpitalu o 7.40 , położna nie chciala nas na sale wpuscic tlumaczac ze pracuja od 8 , my jej na to ze kolezanka rodzi ma prawie glowke miedzy nogami a oni dalej ze panikujemy i ze mamy usiasc a ona kwestionariusz wypisze! o godzinie 8.05 dziecko było na swiecie , na szczescie bez zadnych powikłań bo nie wiem kto by nam pomógł! W szpitalu byly 2 polożne,o 12.30 w poludnie tego samego dnia kazali jej isc do domu! z dzieckiem bo stwierdzili ze nie ma potrzeby by zostawala dluzej!
Wiec no narzekamy na nasza służbę zdrowia , ale po tym co widzialam nigdy nie zdecydowalabym sie tam rodzic!

tutaj dziewczyny macie link do spisu imion

http://ksiega-imion.awardspace.com/

zaznaczam że chyba na wiekszości imion to można sobie język połamać. ale normalne imiona też się znajdą :)

u mnie znajomi wychodzili nastepnego dnia

Dziewczyny a jak dlugo lezy sie w szpitalu w Irlandii? Bo w uk wychodzi sie po kilku godz. Wydaje mi sie, ze po 7. Kilka kolezankek i siostra tak szybko wyszly. Ja urodzilam o 15 i moglam wyjsc ok.23, ale stracilam duzo krwi i mowili, ze bede musiala na drugi dzien rano przyjechac do szpitala sprawdzic czy wszystko jest ok i stwierdzilam, ze po co jechac tylko na noc do domu, a potem i tak wrocic na badania do szpitala...wiec zostalam tam na noc.

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

no i w ie pepek kaza przemywac tylko przegotowana woda, a ja tego nie polecam, bo wtedy odpada i goi sie dwa razy dluzej. w ichnich aptekach maja takie gaziki nasaczone alkoholem w takich malutkich saszetkach. sa super. no i majtki jednorazowe to podstawa.

image

image

image

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 6

po prostu kiedys ogladalam jakis program na tvn i bylo cos eko mamie czy cos w tym rodzaju i tam byly rozne takie rady..i zastanawiam sie czy kilku nie sprobowac wprowadzic w zycie..ktos slyszal cos o eko mamie?

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...