LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.paola89 - 21.11
10.mrenda - 25.11
11.Modzelka - 28.11
12.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

13.AGA111- 1.12
14.kati:) - 2.12
15.gosia24 - 6.12
16.aniol184 - 11.12
17.agusia85 - 12.12
18.zanetucha83 - 24.12
19.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 7

Mrenda,jak się czują Twoi synkowie?Fajnie jakbyś teraz miała córeczkę.Ja to troszke już się nastawiłam na synka,ale aż się boję,chciaż czuję,że może się uda.

Dziewczyny fajnie byłoby się spotkac jak nasze maluchy będą już na świecie.Za rok latem będą już siedziec :)))

Basieniak,dzięki to nie takie proste,ale jakoś przeżyje.Ja też mam dobrą pamięc,ale dosyc mam kłótni.Wczoraj mialam takie nerwy,że myślałam biedny maluszek.U nas zrobilo się bardzo gorąco,wczoraj nie mogłam z dziecmi usiedziec na dworzu.Muszę troszkę opalic sobie twarz jak dam radę.

Biedronka24,ja także mam małe piersi,urosły mi podczas karmienia,w ciąży nic nie rosły.

3oko,dzięki właśnie wybieram się do Klifu.

Zanetucha83,fajnie masz tylko pozazdrościc.Mój mąż za swoją rodziną dałby się pokroic.Nie mam lekko:(

wojtkowa29 to musiało się zdarzyć przez przypadek, przepraszam - następnym razem będę bardziej pilnować :)))

3oko a powiedz mi nie miałaś później żadnych problemów po basenie ?? Wiesz chodzi mi o swędzenia, nadżerki itp.
Pytam, ponieważ długo przed ciążą bardzo częśto chodziłam na basen, średnio raz w tygodniu do Aqua parku w sopocie i zakażdym razem wychodziłam z tamtąd z zapaleniem...
Chętnie bym pochodziła teraz, ale cholernie się boję bo jak wiadomo teraz jesteśmy tam jeszcze wrażliwsze :(

A co do teściów oj dziewczyny mi się na szczęscie udali. Teściową mam bardzo sypmatyczną. Jak mój Wojtek coś "zbroi" czy nakrzyczy na mnie czy też za pózno wróci do domu hehe to wystarczy jeden telefon do teściowej, aby mój mąż był pokorny jak baranek hahaha Na szczęście zawsz stoi po mojej stronie. Z jego rodziną na szczęście mam również dobre kontakty.

Fifi ja na Twoim miejscu poszła bym na ten ślub, ale...
jeżeli faktycznie nastąpi sytuacja że posadzą Ciebie i męża osobno (zdażają sie takie śluby- moja koleżanka na takim była, jej mąż był świadkiem i siedział przy młodych, a ona na drugim końcu sali) to- wracam do puenty ;) to powinnaś wcześniej męża uprzedzić że albo załatwi sprawę od razu, tzn. ma Tobie załatwić miejsce przy nim, albo wychodzi razem z Tobą z przyjęcia, żeby dać młodym do zrozumienia że zachowali się bezczelnie rozdzielając małżeństwo/ parę. Powiedz że nie masz zamiaru się denerwować na weselu bo w takim stanie nerwy są dla Ciebie najgroźniejsze.
Wiesz jak ja ten argument teraz wykorzystuję hehehehe ;)
Korzystaj !

A co do sukienek to gdzieś ostatnio widziałam fajne sukienki na wesele dla "brzuchatych" ;) ale nie mogę sobie przypomnieć gdzie to było :(

witam w nowym wątku:)
Kamilka na bol plecow polecam basen - ja cale zycie narzekałam a w poprzedniej ciazy zaczelam chodzic na basen 2-3 razy w tygodniu i plecki mnie wcale nie bolały, bylam nawet 2 dni przed porodem.

Fiffi ja w czerwcu ide na slub, bylam tydzien temu w Klifie w sklepie Grey Wolf (chyba tak sie pisze...) i tam sa takie rozciagliwe i nawet niedrogie bo do 100zl

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11
4.biedronka24 - 5.11
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11
9.wojtkowa29 - 18-21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12

ale dzis upalnie. Puchły mi dłonie :(
i czułam sie jak wieloryb :(

a brzuch juz u mnie b. widoczny

Basieniak USG mam 15 czerwca. Akurat w meza urodziny i moje imieniny :).
Brzuszek tez juz mam, ale nic wiecej :(. Chodzi mi o piersi. W poprzedniej ciazy nic mi nie urosly i pewnie teraz tez sie nie rusza :(. A mam takie male :(.

hej gdzieś zniknęliśmy z listy
to się zgłaszamy jeszcze raz wojtkowa29 termin 18-21 listopada

No Fiffi ja to mam takie historie w zanadrzu, że hoho, ale może kiedyś :D
Ja mam duży brzuszek, ale tylko on jest duży, z tyłka i z nóg schudłam, moja mama i tak mówi, że malutki brzuszek więc może mi się tylko wydaje, że duży, bo nigdy takiego nie miałam i nie mam porównania, ale widać, że w ciąży jestem;) Fiffi oddaj nam upał, u nas wiosenno-jesienno:((((((

W weekend idę szukac już powoli kiecki.Trzymajcie się :)

Basieniak,widzę też nie masz różowo.No powinnam siedziec z nim,jest stół główny na 14 osób,ale czuje,że mnie tam nie przewidują,znając moją wredną szwagierkę.Ja ide tylko ze względu na ciotkę męża bo bardzo ją lubie,kobieta z którą można pogadac o wszystkim.

Zmieniam temat,jak Wasze brzuszki?Ja na wizycie nic do przodu,bardzo się cieszę bo brzuch mi i tak wyjdzie ostatnie trzy mies.
Ale troszkę już bym chciała widziec brzuch,no bo mam nową spódnicę ciążową.
Dzisiaj upał,i już widzę jak będzie ciężko w sam środek lata.

Fiffi, ale no chyba będziesz siedziała obok niego??Czy zamierzają Was rozdzielić, bo to już by było chamstwo...no moja bratowa troszkę siedziała sama, ale obok nas, bo mój brat z tatą latali i wszystkiego pilnowali, bo oczywiście świadek mojego męża nawet dupy nie ruszył, ale co ja wymagam, jak nawet na ubieranie pana młodego nie dojechał, bo musiał sobie jechać do tesco pasek kupić i przez to ja straciłam świadka, bo mój brat zajął się mężem, a moja mama mną, ale żal cholerny zostaje, a ja jestem pamiętliwa i to bardzo...odnośnie sukienki nie pomogę...

Mój mąż ma byc świadkiem,oczywiście dowiedziałam się tego przypadkiem,bo nikt nigdy mi nic w oczy nie powie.Z tego co wiem to sesja zdjęciowa,kościół a potem pewnie przy stole będzie z nimi siedział,więc się zastanawiam gdzie będę JA.Dzieci zostawiam z moją mamą,nie ukrywam chciałam się troszkę pobawic,ale czuje że będzie kiepsko.
Powiedzcie mi Kochane,gdzie kupię tanią sukienkę wizytową na ten ślub,byłam w C&A,ale ciążowych nie było.

Kamilka życzę, aby u Was było bez numerów :))) no poza tymi akcjami to większość gości do dziś gada i naszym weselu, jest to bardzo miłe;)

Nie mow nic na temat numerow wywijanych na slubie bo az sie boje co mnie czeka :) Generalnie na przyszlych teściów narzekać nie mogę jak są osobno, są naprawde super, w momencie jak są razem( odwiedziny, uroczystość rodzinna) są nie do zniesienia!!!!!!!! kłócą sie , przekrzykują, dziwne poglądy tez maja, a zupelnie nie maja nic przeciwko ze patrze na to ja i moi rodzice, ktorzy nie raz byli w szoku! mam nadzieje ze nic nam nie wywiną na weselu!!!!
Ból pleców od zawsze miałam, teraz niestety sie nasila z kazdym dniem , nie wiem co to bedzie za 3-4 msc

Kamilka już niedługo Wasz ślub:))))))))
Możesz zdradzić jakieś szczegóły? Jakiego rodzaju impreza? Weselicho, obiad tylko??? U nas goście po ślubie i weselu bardzo zadowoleni, ale my tego drugi raz byśmy nie chcieli przechodzić :D:D:D i załatwianie wszystkiego z Irlandii heh

no mój też się zastanawia co będzie jak brzuch większy się zrobi, eh no, ale przez dźwiganie załatwiłam sobie zmiany przeciążeniowe i teraz to wychodzi:/ ale jakoś dam radę, będę miała dalej podstawę do zwolnienia

Fiffi mój mąż chyba by odpuścił ciągniecie mnie na taką imprezę do jego rodziny, bo wie, że każde moje spotkanie z nimi to mega stres i tylko nerwy, a teraz to by tylko nam zaszkodziło (mi i dzidzi), no i on też się wścieka...a Twój mąż chce tam iść? Eh ja się czasami zastanawiam dlaczego mam taki zły kontakt z nimi, nie możemy się dogadać, mają tak różne poglądy - dla mnie nie do przyjęcia, że szok, a teściowa to dla mnie po prostu pieprzy trzy po trzy, poza tym na naszym ślubie i weselu wycięli tyle numerów nam, że nawet moja rodzina nie jest już w stanie ich zaakceptować

fiffi, a czemu bedziesz bawic sie sama, maz nie idzie na to wesele? ja tez nie jestem zbytnio lubiana w rodzinie meza, a na kazda impreze rodzinna zmuszam sie isc. robie to tylko i wylacznie dla meza. zawsze mozecie wrocic szybciej jak juz bedziesz miala dosc, w koncu masz wymowke, ze sie zle czujesz, cos w brzuchu cie kluje itd...wiem ze ci sie nie chce, rozumiem, ale wypada niestety skoro oboje zostaliscie zaproszeni, odbebnij dla swietego spokoju...

image

image

image

Witajcie w nowym wątku.Dzisiaj slońce mam nadzieje,że będzie ciepło.
Mam trochę zdechły humor,chodzi o rodzinę mojego męża,ciągle mnie wkurzają.Poszłybyście na ślub wiedząc,że was tam nie chcą i w dodatku ja będąc w ciąży będę musiała bawic się sama.

Witam dziewczyny! Weekend jak zwykle minol za szybko!
Basieniak mam dokładnie te same odczucia co ty, idziemy brzuch w brzuch wiec calkiem to mozliwe! przez weekend mam wrazenie ze jakby troche mnie wybrzuszyło! czuje czesto take bąbelki i od 2 dni takie strasznie parcie , wypychanie od wewnątrz, zauwazylam tez ze wyglad mojego pępka sie zmienił, jest nieco wypchniety do przodu! :)
7 czerwca mamy USG! doczekac sie nie mozemy!!!!!

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...