LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 9

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 9

Ja tak się zastanawiam nad kupnem kołyski. Wiem, ze na krótko starcza ale tak bardzo mi sie podobają kołyski.Szkoda, ze nie mam skąd pożyczyć. Tak myślę czy nie kupić używanej z Allegro.
Narazie bije się z myślami i sama nie wiem. Mój M nie jest pozytywnie nastawiony do tego wydatku więc zobaczymy?

no my chcielismy celowac na wiosne ale jakos tak wyszło za szybko, ja wole rodzic jak jest ciepło bo wtedy dzieciaczek moze byc caly dzien na dworze, a w listopadzie to nie za bardzo... Moj z czerwca tylko raz był przeziębiony, uważam ze to dlatego ze on codziennie jest min 6 godzin na dworze.
co do wyprawki to bede musiala kupic jakies cieplejsze pajacyki i dreski, z większych rzeczy to kołyska( pozyczam od kolezanki) a wozek jeszcze nie wiem czy dzidzius bedzie jezdził x-landerem po braciszku czy kupie jakas gondole - wazne zeby miala duze kola

no i mamy mi przywiezie na początek dużo ubranek po moim bratanku

Witam :)
my mamy usg takie dłuższe w szpitalu za tydzień w środę i już się doczekać nie mogę, bo mają super sprzęt i widać rewelacyjnie:) poza tym mała jest bardzo aktywna, coraz mocniejsze kopniaki ja dostaję a jak mąż się nawinie to też dostanie;)
No mi się sen sprawdził odnośnie płci;)
Ja też siedzę na zwolnieniu, ale pogoda taka sobie i trochę się nudzę, z książkami też kicha, bo Irlandia, a nie chce mi się jechać aż do Dublina, aby kupić coś polskiego...no i w tv nic nie ma, bo wakacje tuż tuż...ale w lipcu i sierpniu mamy gości, będzie trzeba przygotować pokoik itd więc może znajdę sobie zajęcie:)
A my chyba będziemy kupować wózek jumper, ale chcemy go na żywo zobaczyć, bo te w irlandzkim sklepach drogie i nie za bardzo mi się podobają:/

ja mam większość rzeczy po córeczce, łącznie z wózkiem, więc tylko jakieś drobiazgi będę potrzebowała. trochę szkoda, bo kompletowanie wyprawki to niezła frajda;). Ja córkę rodziłam na początku marca, i póki co-odpukać-praktycznie nigdy nie chorowała. Może to zasługa długiego karmienia piersią:)

Ja jestem z listopada i dzięki temu, ze urodziłam się zimą, chyba byłam bardziej zahartowana bo wcale jako dziecko nie chorowałam a mój brat z lipca i wiecznie coś?

Życzę więc nam, żeby nasze szkraby nie chorowały. Urodzimy zimą a na wiosnę w sam raz przerzucimy się na spacerówki bo dzieciaki będą odchowane.

jodan masz racje z tym odchowaniem :)
dziewczny a rozgladacie sie juz za wyprawką? wiecie już jakie wózki itp itd ??

a żeby tak dało się wcelować w tą wiosnę:). a tak poważnie to ja się cieszę, bo na wiosnę to nasze dzieci będę już całkiem odhowane i gotowane do aktywniejszej zabawy.

3oko może to jakiś proroczy sen, że widziałaś siusiaka. Czyżby Piotruś miał braciszka w brzuszku. Zobaczymy?

Może tak mało mamuś na forum bo wszystkie rodza na wiosnę a nie tak jak my na zimę.:)

hej dziewczyny, witam nową mamusię. My wróciliśmy właśnie z weekendu w Olsztynie, ale tak jak i wszędzie pogoda nie dopisała. ale na szczęście za oknem już coraz ładniej się robi-w końcu 1 dzien lata:). a co do ilości dziewczyn w wątku to może sporo nas jeszcze podczytuje-jeśli tak to zapraszamy:)

witam, ja tak jak Fiffi - jutro mam badanie a za tydzien połówkowe.
Dzis sniło mi sie ze babka robila mi usg i byl taki mega dobry obraz jakby sie telewizje ogladało, no i moje dzieciątko miało brązowe kręcone włoski i siusiaka ;)

U mnie nic nowego,przytłoczona jestem rachunkami.Też mam za tydz.usg połówkowe,a w tym.tygodniu badania.
Właśnie z dziecmi robimy koktaj truskawkowy.
W weekend jedziemy na święto truskawki :)))))

Ja dzisiaj mialam kolejne badania na tarczyce,mam nadzieje ze wszystko ok bedzie. Na ostatnich badaniach wyszlo ze ma sod ponad norme i musz e ja teraz jakos obnizyc

Ja też w pracy jeszcze jutro i wolne 4 dni w sobote usg mam nadzieję, że nasze serduszko się ujawni i pokaże mamuni i tatusiowi czy jest chłopcem czy dziewczynką :-) ja zamierzam jeszcze troszkę pochodzić do pracy byłam na zwolnieniu miesiąc ale musiałam leżeć więc było to męczące teraz troszkę odżyłam dużo się dzieję ale też bardziej zmęczenie daje znać ale jeszcze jutro i odpoczynek!

Ja na zwolnieniu siedzę, robię obiadki, wypoczywam i czytam książki. Całkiem zapomniałam, że większośc z Was jeszcze pracuje.No ale w mojej pracy było wskazane, żebym poszła, nawet przełożeni cisnęli więc od maja siedzę w domku.
Musze Wam powiedzieć, ze nawet jakoś się nie nudzę. Cały czas zarobiona jestem.
Teraz na długi weekend przjerzdża do mnie koleżanka z rodzinką. Jej dwójka małych dzieci będzie dla nas wyzwaniem jak wytrzymać 3 dni w mieszkaniu 35m2 i nie osiwieć. No ale damy radę.

Za tydzień mam USG prenatalne i już się nie mogę doczekać kiedy zobaczę tego mojego maluszka. Najlepiej to bym co tydzień robiła USG, żeby pocieszyć strapione nerwy matki:)
Co tam u Was drogie mamusie:)Jak spędzacie czas?

a ja dzisiaj w pracy do 16 :( jutro i piatek wolne więc mam długi wekend, potem 4 dni do pracki i na zwolnienie. jutro wybieram sie na badania, mam nadzieje ze wsio z wynikami bedzie ok.
a tak to nic nowego sie nie dzieje.
udanego dzionka

a no cisza :)

hehehe mamy zastój, ale zapewne niedługo nadrobimy ;)

czesc laski, nie bylo mnie 2 dni a tu tak mało wpisow! normalnie szok!!!

co do cwiczen dla ciezarowek o ktorych pisalam , to weszlam na strone akademos i niestety juz ich nie maja w swojej ofercie :( bede musiala pozniej poszukac w jakiejsc innej siłowni (moze na wakacje zawiesili, bo na żabiance w FitZone jeszcze 3 miesiace temu byly a teraz tez dupa).

no i witam nowa mamusie z brzuszkiem :)

Ja jestem zdziwiona moimi mozliwosciami zjedzenia(chociaz zawsze jadlam duzo) i o dziwo nigdy nie jestem najedzona:)

Inne tematy z forum

Jaki wózek waszym zdaniem jest najlepszy? (98 odpowiedzi)

Oczywiscie tak jak w tytule, spodziewam sie dzidziusia i jak to kazda mama rozgladam sie za...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...