LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 9

Linki do poprzednich wątków:
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-8-t244852,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-7-t242138,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-6-t240212,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-5-t238350,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-4-t236884,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-3-t235128,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-czesc-2-t233924,1,160.html
http://forum.trojmiasto.pl/LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-Mamusie-2011-t229627,1,160.html

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.mrenda - 25.11
12.Modzelka - 28.11
13.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

14.AGA111- 1.12
15.kati:) - 2.12
16.gosia24 - 6.12
17.aniol184 - 11.12
18.agusia85 - 12.12
19.zanetucha83 - 24.12
20.Olcia529 - 26.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011 część 9

ja weekend też się leniłam, ale tylko dlatego, ze albo padało, albo byłam objedzona :p
mąż pichcił cały weekend i podtykal pod nos :) a potem jestem w szoku, że rosne ? :p

ja tez mialam strasznie wyrzuty sumienia jak bylam chora..zwlaszcza jak dopadl mnie kaszel, ze cala klatka piersiowa bolala:/ ale sobie tlumaczylam ze maluszek nic nie czuje, to tylko ja jestem oslabiona..

duzo herbatki z cytrynka basieniak i bedzie lepiej:)

Hejka no ja dziś prawie cały dzień w łóżku i film za filmem oglądałam, nie jest źle ze mną i to moje pierwsze przeziębienie, ale jak czuję małą to mam wyrzuty sumienia, że nie jestem zdrowa:( Poleżę jeszcze z 2 dni i musi mi przejść;) Jak Wam weekend minął?

Ale tu dzisiaj cisza...

Ja o dziwo nie jestem przeziebiona(chyba pierwszy raz od poczatku ciazy),ale moze dlatego ze do swojej diety dodalam duzo czosnku i cebuli.

Z tego co wiem na zaparcia najlepsza jest dieta bogata w blonnik, basen i duzo wody minearalnej

Lewcia, bo w gronie raźniej jest :D:D:D
Ogrzewanie hehe my mieszkamy w Irlandii więc nie dość, że kartonowe domy to masakra w tym roku i mamy non stop jesień, leje, wieje i jest zimno, a w nocy to już masakrycznie i bez ogrzewania rano miałam wrażenie, że noc spędziłam w namiocie w ogródku :))) Mam nadzieję, że niedługo poczujemy się już lepiej, bo mam dość tej ciężkiej głowy:/

Dziękuję za dopisanie na listę. Jakoś raźniej mi się zrobiło i cieplej :)
Basieniak, łączę się w bólu, bo ja też nie mogę wyjść z przeziębienia :( Ale z tym włączonym ogrzewaniem to mnie zdziwiłaś... Chociaż mój mężczyzna też wrócił pod zimową kołderkę, porzucając prześcieradło pod którym sypiał :))

Witam i nie zaskoczę Was, u nas też pada:D:D:D
Poza tym walczę z tym cholernym przeziębieniem, w sumie w dzień czuję się dobrze, na noc włączamy ogrzewanie a rano się czuję jakby mnie czołg przejechał MASAKRA
Mój mąż ma dziś dzień sprzątania całego domu, może posnuję się za nim hahaha
Miłego weekendu życzę ciężarówki i słonka :)

Witamy kolejną mamusię ;)

LISTOPAD:

1.Basieniak - 2.11 - CÓRECZKA Weronika
2.Fiffi - - 2/3.11
3.kamilka85 - 4.11 - CÓRECZKA Zuzia
4.biedronka24 - 5.11 - SYNEK
5.kaasiak - 7.11
6.3oko - 8.11
7.kasiaka - 11.11
8.ramona178 - 12.11 - CÓRECZKA
9.Wojtkowa29 - 18/21.11
10.paola89 - 21.11
11.Lewcia - 21.11
12.mrenda - 25.11
13.Modzelka - 28.11
14.jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

15.AGA111- 1.12
16.kati:) - 2.12
17.gosia24 - 6.12
18.aniol184 - 11.12
19.agusia85 - 12.12
20.zanetucha83 - 24.12
21.Olcia529 - 26.12

Witam przyszłe mamy.
Po ostatnich wpisach pomyślałam, że najwyższy czas dołączyć do Was, a nie tylko podczytywać ukradkiem :) . Tym bardziej, że byłam na usg i wszystko wygląda dobrze. Termin mam wyznaczony na 21listopada.
Myślałam, że będę pierwsza, która pochwali się chłopakiem, a tu… Wyprzedziła mnie biedronka24, a dodatkowo gin przyciśnięty do muru postawił na panienkę. ))))) Nie mamy preferencji co do płci, ale nie wiem czemu ja od początku ciąży byłam pewna, że to chłopak.. Nie wiem skąd się to bierze. Ale bardziej wiarygodne będzie badanie połówkowe, więc na razie nie wiem.
Pozdrawiam szczególnie mocno Mrendę – ja też mam 35 lat, a przede mną większe „wyzwanie actimela” bo to moje pierwsze dziecko!!! :)))

fiffi, mnie tez od wczoraj troche boli brzuch, pewnie dlatego ze mam lekkie zaparcie, najem sie czersni i bedzie ok.
3oko, zaciekawily mnie te cwiczenia, jakie dokladnie cwiczenia wykonuje sie? zobacze czy w mojej okolicy cos takiego jest, tez bym pochodzila, bo na rowerze dlugo nie pojezdze...
a nasz weekend tez do bani, dzis przesiedzimy przez ten deszcz w domu, moze po poludniu na chwile z momentem wyskocze do gdanska do empika i moze o jakies sklepy zachacze, a jutro maz idzie do pracy, wiec zabieramy sie z dziecmi na chelm do moich rodzicow. ktora to jest z chelmu? moze jakies spotkanko?
trzymajcie sie i nie dajcie sie tej pogodzie a co niektore chorobskom...

image

image

image

Aga,doskonale Cię rozumiem.ja w pierwszej ciąży ciągle mialam jakieś bakterie i zapalenia,a najgorsze to w 8 mies.wyrwany ząb:(
zaparcia mialam od brania żelaza,jak narazie nie mam.Nie wiem co można zrobic.
3oko,pozdrów Malbork i zdaj relację jak wrócisz.Ostatnio bylam tam9 lat temu.Co to za szkoła ze cwiczeniami,może też pojdę?

No to narazie milego weekendu :))

ojej Agus zycze zdrowka! w jakim szpitalu bylas?

Mrenda ja mieszkam w sopocie a ta szkola rodzenia o ktorej pisalas jest darmowa tylko dla mieszkanek gdańska, poza tym ja bede rodzic w redłowie.
Zamiast szkoly rodzenia zapisuje sie (jak wrocimy z wakacji w polowie lipca) do Akademos na cwiczenia dla kobiet w ciazy, chodzila w zeszłym roku i baaaardzo sobie je chwale, a czułam sie po nich rewelacyjnie i wszystkim polecam.

A ja sie ciesze ze jest mało mamuś w naszym wątku bo łatwo nadrobic zaległosci w czytaniu :)

pozdrawiam i milego weekendu, my dzis jedziemy do malborka na weekend

Witam w nowym wątku :)

Pogoda brzydka, więc dziś gnijemy w pidżamach :) z moimi zaparciami to ciężka sprawa, bo nic mi nie pomagalo. Ani czopki glicerynowe, ani kefir pity na czczo, ani jabłka zapite mlekiem/widą, sliwki suszone też nie. Gin polecił magnez łykać 3x1 tabl (działaja rozkurczowo) - zadziałały wręcz odwrotnie...
Dopiero zastrzyk i leki rozkurczowe pomogły. Masakra :(

Poza tym ze szpitala przywlokłam sobie infekcje i znów problem :( więc globułki i krem idą w ruch... jak nie urok to przemarsz wojsk :/ a globułek nienawidzę :(((((

A tak to czuje sie dobrze, tylko jak raptownie wstanę to mam ból podbrzusza :o mam nadzieję, że do końca ciąży wszystko bedzie OK i do szpitala trafie dopiero na poród :)

Witajcie w kolejnym wątku.Znowu weekend,a pogoda taka sobie.Jutro mam 7 rocznicę,myślałam żeby z dziecmi jechac na hel,zobaczymy jak dopisze pogoda :)
Od wczoraj dziwnie boli mnie brzuch,mam nadzieję,że to nie znowu rota.
Trzymajcie się cieplutko :))

moze i grono malutkie, ale za to wyjatkowe:D

No i my sie witamy w nowym watku :).

Anioł patrząc na inne wątki mamusiowe to u nas chyba jest najmniej, no i nie wydaje mi się, żeby ktoś jeszcze się dopisał, bo jest już wątek styczniowo-lutowy, ale mamy grono kameralne :)))

Napewno nasze grono sie jeszcze powiekszy! niekazdy od poczatku dzieli sie nowiną o maleństwie wg mnie wiekszosc jednak czeka az wszystko bedzie dobrze. Sama mialam opory przed podzieleniem sie z najblizsza rodziną zeby nie zapeszyc :)
Suwaczka do tej pory nie zrobilam ,jakos nie wiemdlaczegow sumie!
Napewno jeszcze nie jedna do nas dołączy!

no to i ja witam w nowym wątku, jeszcze 1 godz i wekend :)
nie wydaję się wam dziewczyny że nas mamus listopadowych i grudniowych to malutko jest?
mam nadzieje ze jeszcze sporo się dopisze

Inne tematy z forum

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

Gdzie ubieracie swoje dzieci (36 odpowiedzi)

Witam, zastanawiam sie gdzie mogłabym nakupowac swojej córce troche rzeczy, chodzę szukam i...

Jaki piasek do piaskownicy? (39 odpowiedzi)

Kupujecie specjalny, atestowany? Czy zwykły, budowlany? Gdzie kupujecie?