LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

LISTA:

LISTOPAD:

Basieniak 2.11
Fiffi 2/3.11
kamilka85 4.11
biedronka24 6.11
Gabolek 7.11
kaasiak 7.11
3oko 8.11
kasiaka 11.11
paola89 21.11
jodan 29.11

GRUDZIEŃ:

agusia85
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

a u mnie tez sa nudnosci czasem caly dzien a czasem tylko wieczorem, albo rano. na szczescie nie wymiotuje. w poprzednich ciazach tez tak mialam do polowy 4 miecha. no i te zapachy z lodowy...ble, na obiady tez nie moge patrzec, szczegolnie na miecho, nic smazonego...ale na slodkie a jakze, jak na zlosc, ale panuje nad soba hehe. 18 maja mam usg prenatalne w invikcie, w medisonie, a 19 kolejna wizyte w przychodni. a wy gdzie robicie usg prenatalne?

image

image

image

no miejmy nadzieję :))) ale to i tak dużo, że czuję się lepiej i mogę przebywać poza łóżkiem :)

Basieniak nie wiem czy wcześniej się chwaliłam, ale mdłości mi przeszły tydzień temu...także trzymaj się ;-) może u Ciebie też się niedługo skończy...pozdrawiam

Fajnie, że coraz nas więcej :D:D:D
Mdłości i wymioty mnie męczą od 6 tyg i jeszcze nie przeszły, masakra jakaś, ale i tak u mnie już lepiej więc choć z tego się cieszę :)))
Pogoda u nas też bajkowa, za te tygodnie w łóżku teraz całymi dniami siedzę w ogródku :)

Hejka :)

Pięknie dziś. Paweł trochę pokasłuje, więc odpuściliśmy sobie przedszkole, ale za to od rana na dworze. Brakowało mi tego :)

Fiffi, mrenda, trzecie dziecko, wow! Dla mnie drugie to wielkie wyzwanie, ciągle się zastanawiam, czy dam radę okiełznać dwoje brzdąców :)

Podczytywałam Was już wcześniej, ale bałam się za wcześnie odezwać, wolałam poczekać do USG. Na szczęście wszystko ok, małe ma 1,73 cm i piękne serducho, no i mogę do Was dołączyć :)

AGA111 wiem co czujesz, miałam tak przez ostatnie 3 tygodnie, najpierw robiło mi się niedobrze, a jak próbowałam to opanować, to robiło mi się słabo i potrafiłam przeleżeć w łóżku pół dnia. A przede mną odebranie małego z przedszkola i pobyt z nim do wieczora. Ale niedawno skumałam, o co chodziło. Robiło mi się niedobrze, kiedy robiłam się głodna, tylko zamiast czuć głód , mnie dopadały mdłości. A jeśli nic nie zjadłam, wtedy robiło mi się słabo i nie byłam w stanie nic zrobić. Teraz staram się wyprzedzić wydarzenia i co chwilę coś podjadam, bo jak mi wszystko podchodzi do gardła, to żadna przyjemność jeść cokolwiek.

Ok, naleśniki zaliczone, idziemy sprawdzić, czy Paweł dostał się do państwowego przedszkola, choć spełniając tylko jeden warunek na ... 10 marne nasze szanse :(

Ja zobaczę czy mi ginki zrobi to prenatalne USG w sobotę, ostatni dzwonek u mnie...ja wczoraj czułam się świetnie, ale dziś po prostu musiałam zwymiotować, ale na szczęście czuję się dobrze i leżakuję w ogródku

No koło mnie też mogłam korzystać z wizyt położnej w przychodni, ale ja jednak wolę się ze szpitalem obeznać, poza tym ostatnim razem jechaliśmy rano niecałą godzinę więc git, choć GPS pokazuje 25 min hehehe

Ja również witam kolejne mamusie :-)
Ja też czuję się okropnie mdłości męczą cały dzień i co chwila ląduję nad muszlą :-( już się nie mogę doczekać kiedy przejdą ale najważniejsze, żeby niunia była zdrowa. Ja mam 27 badanie prenatalne boję się troszkę ale wierzę, że będzie dobrze!

Kati ja jestem z Co.Meath i nie miałam żadnego problemu, a gdzie tu mój region jak ja nawet nie jestem z Dublina :)))

witam kolejne mamusie :)

sporo nas :D w grupie zawsze raźniej :)

Ja czuje się okropnie. Ledwo ciągne nogi za tyłkiem, mdli mnie cały czas... dzis tata czyscił ryby a ja zdychałam nad muszlą :( buzię mam calą w pryszczach jakbym miała 15 lat :)
Liczę, że to minie. Najwazniejsze, by dzidzia była zdrowa, ja przezyje :D

laseczki, pozwolicie, ze zaktualizuje nasza listę i sie dodam :)

LISTOPAD:

Basieniak - 2.11
Fiffi - - 2/3.11
kamilka85 - 4.11
biedronka24 - 6.11
kaasiak - 7.11
3oko - 8.11
kasiaka - 11.11
paola89 - 21.11
mrenda - 25.11
jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

AGA111- 1.12
gosia24 - 6.12
agusia85 - 12.12
aniol184

image

image

image

fiffi, pewnie, ze najwazniejsze jest zdrowko, ja sie tylko smieje, ale jakby nie patrzac milo by bylo gdyby wyszla dziewczynka, choc trzeci chlopak to wersja ekonomiczna;) wiekszosc rzeczy mam po swoich lobuzach, co prawda oddalam je mojej sis dla jej przyszlego brzdaca, ktorego planuje w 2012, no i coz, bede musiala wszystko odebrac z powrotem hehe :)

image

image

image

kamilka, na pewno wszystko bedzie ok :) to niesamowite, ze mozna tak podpatrywac nasze maluchy jeszcze w brzuchu. ja dzis po raz pierwszy widzialam mojego z bijacym juz serduchem, mierzy 9,4mm :) na pewno kazde usg to dla nas nieopisane przezycie, ja zawsze sie nie moge doczekac.
image
image
image

mrenda,ja mam dwie córki i wszyscy się śmieją,że będzie trzecia.Najważniejsze,żeby dziecko było zdrowe.

kamilka85,będzie ok.Moje usg w czwartek za tydzień.Pozdrawiam :)

Witam!!!! Cudnie że jest nas coraz więcej!!!! ja doczekać sie nie moge wtorku!!! USG prenatalne nas czeka! mam nadzieje ze wszystko bedzie wporządku!!!! Jest to moja 1 ciąza , zupełnie nie wiem czego sie spodziewać na każdym kroku :)

a co to znaczy z rejonu? z dublina? ja mieszkalam w kildare, wiec to na pewno nie byl moj rejon a jednak rodzilam tam 2 razy. nie sadze zeby cos sie zmienilo. moja gp z przychodni irl wyslala do nich list i po jakims czasie dostalam zaproszenie do szpitala na pierwsza wizyte, tyle ze na kontrole jezdzilam do naas bo przyjezdzaly tam polozne i lekarze z coombu no i bylo mi blizej. takze kati spoko, na pewno cie przyjma:)

ja w sumie zdecydowalam sie na szpital coombe, ale teraz nie wiem czy mnie przyjma, bo podobno przyjmuja tylko kobiety z rejonu..

fiffi, ja tez sie juz nawet ciesze, chociaz najpierw byl wielki szok i wielki dol, bo tego nie bylo w planie, ale stalo sie. nie wiem jak to bedzie ale mam nadzieje ze wszystko sie jakos ulozy. i mam nadzieje ze na pocieszenie bedzie w koncu dziewczynka:) choc mam wywrozonych trzech chlopakow...

Mrenda witam i dzięki za info:) ja właśnie jestem już po pierwszej wizycie w coombe i moja ginka oraz irlandzkie znajome mówią, że jest najlepszy:)

3oko,dzięki za pomysł ze śledziem.Daj znac jutro po wizycie.
mrenda,witaj-ja rówież z trzecim w ciąży,powiem szczerze,że nawet się cieszę,że nie jestem tutaj sama.Co do zaspy dwa razy rodziła tam moja koleżanka,była zadowolona.pozdrawiam

Inne tematy z forum

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Zadania do gry dla dzieci (17 odpowiedzi)

Szukam pomysłów na zadania do gry dla dzieci w wieku przedszkolnym. Np. udawaj kota, zrób...