LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

LISTA:

LISTOPAD:

Basieniak 2.11
Fiffi 2/3.11
kamilka85 4.11
biedronka24 6.11
Gabolek 7.11
kaasiak 7.11
3oko 8.11
kasiaka 11.11
paola89 21.11
jodan 29.11

GRUDZIEŃ:

agusia85
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I poGRUDNIOWE Mamusie 2011

U mnie całkiem dobrze, wczoraj miałam jakieś dziwne nastroje, poza tym ok. Siedze w pracy, jeszcze do 16 mam nadzieje ze jakoś wytrzymam :)
Później ciąg dalszy przygotowań ślubnych.....wciąż jestem bardzo senna...

witam Mamusie, ja usg prenatalne mam w ten czwartek, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
Ja tez o 22 jestem mega padnieta a zasypiam po 3h....Za to ciagle mam ochote na przytulanie, głównie nad ranem ale wtedy Małoletni juz jest z nami w wyrze i dupa ;)

aktualizuje nasza listę :)

LISTOPAD:

Basieniak - 2.11
Fiffi - - 2/3.11
kamilka85 - 4.11
biedronka24 - 6.11
kaasiak - 7.11
3oko - 8.11
kasiaka - 11.11
paola89 - 21.11
jodan - 29.11

GRUDZIEŃ:

AGA111- 1.12
gosia24 - 6.12
agusia85 - 12.12
aniol184

Badanie prenatalne polegają na rozpoznawaniu wad i ciężkich chorób płodu we wczesnym okresie ciąży np zespół downa. Wykonuje się te badanie około 13 tyg ciązy. lekarz podczas usg patrzy czy jest przegroda nosowa i przyziernośc karkowa.
Myslcie pozytywnie. Podczas tego badania Wasze fasolki będą już ruchliwą istotką, więc ja je wspominam bardzo miło :) Mój synus np zatykal sobie uszy :)

Ja już dwa dni nie śpię,a to dlatego,że mam zatoki i totalnie zapchany nos.Nie wiem co robic,sól morska nic daje a na dodatek boli mnie jeszcze szyja i gardło.Masakra:(

Kamilka85,ja też mam po świętach usg(lekarz powiedział,że po raz pierwszy przez brzuch,wcześniej od dołu),dodatkowo pewnie wypisze skierowanie na kolejne badania mocz,krew.

Zyczę wszystkim zdrówka,a pogoda w końcu piękna :)

Witam!!! u mnie ze snem różnie, ok 22 jestem juz tak padnieta ze zasypiam bez problemy ok 2 i następnie 4 pobudka na siusianie!!! i zazwyczaj po drugim siusianiu juz cieżko zasnąć. Plecy bolą mnie jakby od za długiego leżenia, na boku z kolei jakoś niewygodnie. 26.04.2011 mam USG prenatalne!!! Zupełnie nie wiem czego sie spodziewać, czy wizyta przebiega tak samo co normalna wizyta kontrolna?

Ja za to bym spała caly czas. Zasypiam razem z moim synkiem a budze sie o 8 z wielkim trudem.
Co do przytulań to tez przez złe samopoczucie nie mam ochoty, ale licze, że to się zmieni w 2 trymestrze.

Dziś byłam na pierwszej wizycie u gina. Widziałam moją kruszynkę :) serduszko bije :)) termin mam na 1 grudnia, więc prosze o wpisanie mnie na liste ciężaróweczek :)

a ja mam mega lenia, u mnie ból piersi i niefajne uczucie w żołądku. ze spaniem problemu na razie nie mam, tylko szybko mi się robi niewygodnie. nie mogę spać na moim ulubionym lewym boczku bo po chwili zaczyna mnie brzuch boleć. więc albo plecki albo lewa strona :(

Ja non stop wymiotuję więc seks odpada w ogóle, poza tym czasami mam plamienia więc i zakaz...mi się dobrze sypiało na początku ciąży, teraz już gorzej, zasypiam na siłę:/

Nic się nie martw pewnie u większości z nas jest tak samo.
Niby na początku ciąży przez wzrost hormonów powinno sie mieć większą ochotę na sex...ale przez nudności i zmiany w organizmie jakie zachodzą jest odwrotnie..
Mi ciągle jest nie dobrze w ciągu dnia , o miłosnych igraszkach w ogóle nie myślę, a mój mąż wie,że jestem cala obolała ( piersi itp), poza tym boi się,że uszkodzi fasolkę;) i też nie ma na razie ochoty:)

Pewnie wszystko wróci do normy po pierwszym trymestrze.:)

Czesc Dziewczyny:) widze ze jestescie bardzo aktywne:) to dobrze:)

Chcialam sie zapytac jak u Was sytuacja wyglada ze snem no i z zyciem seksualnym.
U mnie to powiem ze jest tragicznie w nocy nie moge spac, wierce sie co chwila budze sie,a co do seksu to w ogole nie mam na niego ochoty:( Wiec moj Kochany czuje sie przez to bardzo pokrzywdzony. No ale chyba cos za cos, nie mialam zadnych wymiotow ani nudnosci. Jestem dopiero w 11 tygodniu ale ta bezsennosc mnie przeraza,bo pozniej podobno jest tylko gorzej z tym snem. Co do seksu to mam nadzieje ze niedlugo to tez sie zmieni:)

eh mnie dziś dopadły wymioty po spacerze, a 3 dni było już dobrze :((((( masakra, chyba z łóżka nie mogę wychodzić

my rodzicom powiedzielismy od razu jak zrobiłam test, a rodzinie po wizycie u lekarza. z jeśli chodzi o to odpoczywanie to Aga 111 pewnie coś o tym wiesz:). Jak się ma małe dziecko biegające obok to nie ma kiedy polezeć, a i nosić czasem trzeba. i przez to miewam bóle brzucha, których w 1 ciąży wogóle nie miałam

My wczoraj usłyszeliśmy po raz pierwszy serduszko naszego cudeńka wzruszająca bardzo chwila ze szczęścia oboje się popłakaliśmy piękne uczucie świadomość, że pod Twoim serduszkiem bije malutkie serduszko cud..wyniki bardzo dobre następna wizyta za miesiąc a pod koniec maja mam badania prenatalne czy też będziecie je robić boję się troszkę mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze! a tak mdłości wymioty już się nie mogę doczekać kiedy ustąpią :-)

sa plamienia ktore sa grozne, a sa takie ktore sa normalne..ale kazde plamienie nalezy sprawdzic u lekarza

Dziewczyny nie chce Was starszyć, ale każde plamienie, kłucie itd jest groźne. Ja stracilam poprzednią ciążę w 16tc. Jak najwięcej odpoczywajcie, dbajcie o siebie i nie noście dzieci na rękach.
Teraz jestem szczęśliwa, ze rośnie we mnie nowe zycie, ale boje się masakrycznie :(

u nas tez bije juz serduszko..i chyba powiemy, szkoda czekac, a wiem ze beda miec fajny prezent na swieta:)

myśmy powiedzieli jak biło serduszko już

bo my wlasnie dzisiaj bedziemy mowic rodzicom. ja bym jeszcze nie mowila bo jak dla mnie to troche za wczesnie, ale teraz mamy szanse powiedziec osobiscie, a pozniej nie wiadomo kiedy bedzie taka okazja

mi wszyscy wmawiają dziewczynkę, mój chce chłopca, a moja intuicja zanikła i nie mam zielonego pojęcia :)

Inne tematy z forum

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...