LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

LISTA:

LISTOPAD:

Basieniak 2.11
Fiffi 2/3.11
kamilka85 4.11
biedronka24 6.11
Gabolek 7.11
kaasiak 7.11
3oko 8.11
kasiaka 11.11
paola89 21.11
jodan 29.11

GRUDZIEŃ:

agusia85
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: LISTOPADOWE I GRUDNIOWE Mamusie 2011

WItam...miało być tak pięknie, a dziś znów dostałam plamienia i od dziś znów muszę brać duphaston, mam nadzieję tylko, że wymioty przez tabletki się nie wzmogą. Ostatnie plamienie miałam dokładnie 4 tyg temu więc może to dlatego, że około terminu miesiączki jest...tak bardzo bym już chciała urodzić a tu jeszcze tyle tygodni, mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze

Biedronko dziękuję, boje się masakrycznie !

całe szczęście jest juz u was Ok, ja za to zdycham... nie przeziębienie a nudności :( nie wymiotuje, ale cały czas mi niedobrze, odbija mi się, mam bóle głowy. Jestem nie do zycia :(

A w poniedziałek pierwsza wizyta u gina :)

Aga to moje wielkie gratulacje :D. Bardzo się cieszę. I fajnie, że już drugi raz będziemy razem :).

A ja już prawie zdrowa. Od poniedziałku lerzałam w łóżku, bo strasznie źle się czułam. Katar, kaszel i straszny ból gardła. Teraz to tylko katar jeszcze dość mocny mi został, ale jest ok.

podaję link Tobie
http://www.coombe.ie/

ja mam wszędzie daleko więc mi to dynda :))) coombe się mieści na dublin 8

a gdzie dokladnie znajduje sie ten szpital? ja szukam czegos najblizej domu, bo nie chce pozniej w amoku jezdzic

ja pracuję w irlandzkiej klinice i mam kontakt z pielęgniarkami i położnymi, które również pracują w Coombe i innych szpitalach, poleciły mi ten szpital, rotundę odradziły totalnie, nic nie wiem na temat 3 szpitala - oddział położniczy jest nowy, super lekarze i opieka, jest parking w przeciwieństwie ponoć do rotundy...poleciła mi też go ginka - powiedziała - jak się będzie się coś złego działo to w Coombie nie boją się zbadać dobrze, a w rotundzie ponoć tylko brzuch dotkną
Po dzisiejszej wizycie - mi się tam podobało. I nie było czuć szpitalnego smrodu, właśnie sobie to uświadomiłam :D:D:D
poza tym sama się zdziwiłam, że miałam USG, bo na zaproszeniu było napisane, że tylko wywiad z położną, a oni mi wszystko

no ale dla mnie to i tak dziwne. bo w irl ciaza zaczyna sie od 12 tyg, a ty jestes w 11 tc i juz mialas wizyte w szpitalu. a czemu zdecydowalas sie wlasnie na ten szpital?

nie wiem Kati, mi 2 lekarzy i położnicze kazały się od razu umawiać, zrób jak uważasz, może co szpital to inne zasady, nie znam się na tym, dla mnie to też wszystko nowe jest

ja chce rodzic w szpitalu ktory jest w dublin2. nie wiem jak sie nazywa. Ja tutaj nie chodze po lekarzach, wiec nie mam swojego GP. w sumie chyba nie ma po co sie spieszyc do tego szpitala, troche czasu jeszcze mam

no a ja mam znów kolejną wizytę w szpitalu i spotkanie z położną 12 maja, wtedy też będę miała wyniki badań krwi, a kolejne USG w szpitalu na początku 23tc

niestety, ale nie każdy ginekolog może być GP, dr Antepowicz nie może być...czy ten Twój Dybkowski może być GP? bo GP to ogólny lekarz, ja mam Polkę w irlandzkiej klinice
jaki szpital wybrałaś? może w innym szpitalu są inne zasady
a problem z językiem angielskim masz? bo chyba można sobie tłumacza zażyczyć...ja jakoś dałam radę, choć sama się zastanawiam jak

no ja wlasnie chcialam tak zrobic zeby ginekolog byl moim GP. tylko jeszcze nie wybralam kto mialby nim byc. no ja szpital juz mam wybrany, tylko nie mam pojecia kto ma za mnie te formalnosci zalatwiac..z tego co sie orientowalam wsrod znajomych to wiekszosc byla na pierwszej wizycie w szpitalu ok. 20 tc

do tego dybkowskiego? a co on powiedział na temat szpitala?? ja na wizytę czekałam 5 tyg i miałam ją w 11tc, ginka jak tylko zobaczyła bijące serduszko kazała mi się umawiać na pierwszą wizytę

powinnaś mieć opiekę w ciąży kombinowaną czyli GP + szpital, a ginekolog to dodatkowo jak chcesz

moim zdaniem powinnaś już dostać list do szpitala i się umawiać, masz 3 szpitale do wyboru choć czasami lekarze sami narzucają Ci szpital

no i moja ginka też mi powiedziała, że na kolejne USG to mam przyjść w 12 tc, ale szpital umawiać osobno

bo ja mam do ginekologa pojsc na nastepna wizyte jak bede juz w 12 tc. ale wtedy to juz chyba powinnam pojsc do szpitala na pierwsza wizyte, co nie? zwlaszcza ze tam sie tez troche czeka

Ja od swojej GP dostałam list, ale mówiłam jej, że chce do coombe, a ona to za daleko i dała mi do rotundy, ale położną mi zmieniła znów na coombe, bo mówi, że lepszy jest. Również dr Antepowicz daje listy do szpitala, bo moja kumpela dostała.

Nie wiem jaki szpital wybierzesz, ale opiszę Tobie procedurę w Coombe:
dostajesz list od GP bądź ginekologa, następnie do Coombe wysyłasz maila, że jesteś w ciąży, 6 t i chcesz się umówić na pierwszą wizytę. Dostajesz mail zwrotny z formularzem, wypełniasz go i wysyłasz do szpitala pocztą, a następnie czekasz na list od nich z zaproszeniem do szpitala na pierwszą wizytę.

Ja wysyłałam w 6 tc i dziś była moja pierwsza wizyta.

basieniak a jak to jest z tym szpitalem tutaj. kiedy wysylaja listy? i kiedy ginekolog powinien wyslac do nich skierowanie na ten program?

troszkę mnie wkurzyło to, że to takie szybkie USG, oooo jest dzidzia, wszystko ok i koniec, ale zobaczymy co polska ginka powie i może zrobi mi jeszcze jedno USG za tydzień, bo mam wizytę u niej

Basieniak super ze wszystko ok:) ja mam za tydzien usg i juz nie moge sie doczekac jak wyglada teraz moja dzidźka

Witam byłam dziś na pierwszej wizycie w szpitalu i dzidzia ma 5,48 cm i wszystko jest dobrze, pan od USG mówił, że jest bardzo dobrze, bo wg USG jest 11t6d, a wg OM 11t1d więc jesteśmy 5 dni do przodu. Kolejne USG mam za 11 tyg, ale może polska lekarska zrobi mi wcześniej

Inne tematy z forum

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??