Re: LO 3 Gdynia-czy warto?
~117nawynos
(11 lat temu)
Akurat chodziłem do humana w III, więc powiem, jak rzecz wygląda, zamiast zdradzać enigmatycznie, że wiem "co nieco" tylko po to, żeby tak sprawę zostawić.
Atmosfera w III jest dość specyficzna, ale da się zaaklimatyzować i znaleźć przyjaciół. :)
Otóż jeśli chodzi o humana, to III jest chyba najlepszym ogólniakiem. Głównie dlatego, że do tej klasy są zazwyczaj najwyższe progi(na moim roczniku 178 pkt - nie wiem, jaka jest obecnie pula punktów, wtedy było ich 200 do zdobycia), podczas gdy w większości liceów(z tego co słyszałem, chociaż mam szczerą nadzieję, że zdarzają się chlubne wyjątki) do humanów trafiają popłuczyny z innych klas.
Jeśli chodzi o wyścig szczurów, to zazwyczaj najwięcej mają do powiedzenia ludzie z zewnątrz. Ja tam nie czułem jakiejś specjalnej presji (chociaż to rzeczywiście mogła być kwestia profilu). Ale atmosfera nie sprzyja leniom. Nadal jest ich pełno, żeby nie było, ale idąc do "najlepszego liceum w Gdyni", nie wolno się nastawiać na trzyletnie wakacje. Także wyścig trzeba zostawić szczurom i uczyć się dla samego siebie.
Pozdrawiam :)
24
3