Lakiernik - pomocnik, Reda

Ludzie w krótkim czasie odwiedziłem kolejny pseudo warsztat ,warsztat samochodowy, garaż, szopa ,tak można określić miejsce które znajduje się w redzie pod tym ogłoszeniem właściciel powinien się mocno zastanowić nad podaniem ogłoszenia o przyjęcie pracownika do tego warsztatu a raczej szopy.Byłem w tym miejscu tylko przez chwilę a to co zdążyłem zobaczyć to wystarczyło mi do tego abym szybko obrócił się na pięcie i poszedł do domu ,brak narzędzi ,bród, warunki pracy krytyczne,przydała by się kontrola bhp ,pip, itd .Widziałem dużo rzeczy ale jestem ciągle nie miło zaskakiwany myślałem że takich szop już nie ma ,właściciel nie ma wstydu żeby komuś proponować pracę w takim miejscu odradzam to ogłoszenie szkoda czasu .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lakiernik - pomocnik, Reda

Fajny opis, ale jedna uwaga. Tacy prywaciarze jak właściciel tego "zakładu" nie są w stanie dać pracownikowi umowy o pracę tylko wieczne zlecenie lub umowę o dzieło. Wówczas PIP nie może nic zrobić. A jeśli chodzi o warsztaty samochodowe (ni koniecznie lakiernicze) przypominające wyglądem szopy to ostatnio widziałem taką na ul. Szkutniczej (chyba Szkutnicza 1 A) w Gdyni na granicy Obłuża a Oksywia. Właściciel tego zakładu oprócz swojej stałej działalności dodatkowo sprzedaje używany szmelc (auta przypominające wraki) z Zachodu. Ogłoszenia umieszcza (umieszczał ?) na tym portalu licząc na jakiś jeleni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lakiernik - pomocnik, Reda

a jaka stawke ten baran ci proponowal? bo jak do mnie dzwonil i powiedzialem ze chce 9 lub 10 zl to powiedzial, ze przegryzie temat i zadzwoni najwyzej do mnie jeszcze raz :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...