Lakiery do paznokci, jakie polecacie ?;-)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń
Zastanawiam się nad Inglotem, ale tak naprawdę nie wiem gdzie można kupić oprócz Madisona. i czy faktycznie te lakiery są dobre ?

Może polecicie jakąś inną firmę?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lakiery do paznokci, jakie polecacie ?;-)

nie wiem czy sa tak kiepskie czy ja mam pecha bo zawsze trafią mi się tak dziadowskie, kiepska konstystencja + szybko odpryskują. Już nie raz kupiłam jakiś zwykły za 5 zł i był o niebo lepszy i trwalszy.

To chyba zależy też o wilgotności i otłuszczenia płytki ale wg mnie Inglot jest do bani.
Kiedyś lubiłam Avonowskie ale jak one teraz to nie wiem.

Natomiast na 100% polecam Sally Hansen.

Ja polecam z avonu :) uzylam ra ostanio i uwazam ze sa super ,chyba najtrwalszy jaki mialam dotychczas :)

inglot dobry ale zwykle kupuję jakies za 3-5 zł w malutkich buteleczkach - i tak i tak jak wszystkie inne wysychają szybko a tego za kilka zł. nie szkoda mi wywalić potem :-)
Poza tym jak nie trafię z kolorem to tez nie żal wywalic czy oddac.

Ja ostatnio też kupiłam jakiś badziew, sprzedawczyni mi poleciła. Raz pomalowałam i nigdy więcej ;/ Nawet sprawdziłam, firmy JOKO. Do wyrzucenia...

Kupiłam jakiś czas temu Sally Hanson ( czy jakoś tak) i wg mnie straszny, ale kupowałam z allegro więc kij wie czy nie był stary..
A jak kupujecie to gdzie? Rossman, czy jakieś małe sklepiki kosmetyczne ?

też polecam Sally Hansen :)

Sally Hansen to ma dobre odżywki.

Ale lakiery to kupuję Vibo i Lovely w Rossmanie. Te najtańsze. Kupowałam kiedyś drogie lakiery i tak samo szybko odpryskują jak te tanie.
Można zainwestować w dobry lakier podkładowy i na to wtedy te tanie lakiery, jeśli ktoś obawia się o paznokcia.

Ja tez polecam Sally Hansen , lakiery jak i odżywki! w skepach niestety nie sa zbyt takie...na allegro mozna dostac za 1/3 ceny sprowadzane z Uk lub USA, naprawde polecam!

Inglot

soraya :)

ja ostatnio przekonałam się do miss sporty, nie odpryskuje przez prawie tydzień choć nie używam rękawiczek a dużo sprzątam i myję:) inglot słabszy,ale ma większą gamę kolorów

Manhatan - Quick Dry - super szybko schnei i nawet sie trzyma :-)

polecam Golden Rose za ok 7 zł - lakier z odżywką i utwardzaczem w jednym.
polecam także Rimmel ten z grubym pędzelkiem.
Obydwa trzymają nieźle i bardzo długo nie gęstnieją.

Ja tez lubię Golden Rose i Bell mniej niz 10zł za buteleczke a są naprawde ok :)

ja używałam kiedyś Inglota, ale wg za mnie za duża buteleczka. Teraz mam Miss Sporty, fajny czerwony kolor, paznokcie pomalowane tydzień temu i jak na razie wszystko ok, a nie oszczedzam paznokci. ale może to też inaczej jest, bo mam krótkie akryle i na takich paznokciach lakier dłużej się utrzymuje.

Inglot - świetna kolorystyka. najdłuzej się utrzymuja lakiery z mini parłą. kupuję (niestety) często. lubię, polecam, mimo że uważam, że poninien byćo 5-7 zł tańszy. albo mniejszy i tańszy.

Sephora - mam jeden, też rewelacja. długo się trzyma.

Vibo - miałam dwa. calkiem ok.

Sally Hansen - wg mnie szybko schną. a odżywka szybko schdzi.

polecam jednak, na dlugą trwałośc lakieru - malowanie na lakier - utwardzaczem, tzn ...konkretnie używam bezbarwnego lakieru firmy Inglot, numer 12. i o ile nie trę ziemniakow, nie grzebię w piasku itd, to lakier w jakości "pokaż ludziom" utrzymuje sie 5 dni, a jak drobinami perel to nawet 7.

Inglot jest ok ale niestety jakosc troche sie zepsula.. zmienilam go na lakiery Opi i jestem zachwycona

ja inglota lubie ale uzywam od niedawna wiec w sumie nie wiem jaka jakosc byla kiedys. te drugie opti to co to jest? ak z trwaloscia? tydzien da rade?

da rade spokojnie :) na notino są https://www.notino.pl/search.asp?exps=lakier%20do%20paznokci%20Opti wiele rodzajow i kolorow

Ja uwielbiam lakiery z golden rose ;)

Inne tematy z forum

Fajne gry (planszowe, zręcznościowe) dla 5-7-latków (88 odpowiedzi)

Dziewczyny - może napiszecie jakie gry sprawdzają się w przypadku Waszych dzieci? Po które często...

Przeprowadzka- jaka firma? (41 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...