Łatwość nawiązywania kontaktów, poczucie własnej wartości, języki

Moja córka uczęszcza do tej placówki. Nim posłaliśmy ją do przedszkola skłanialiśmy się do zaangażowania opiekunki. Jednak gdy żona zawitała - tak by się tylko rozejrzeć - do tego przedszkola, zobaczyła świetną atmosferę i zaangażowane panie więc postanowiliśmy spróbować. Nasz wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. Córka (choć wtedy najmniejsza ze wszystkich dzieci) świetnie zaaklimatyzowała się w nowym środowisku. Przebywanie ze swoimi rówieśnikami już od najmłodszych lat pozwoliło jej nabyć dużej łatwości w nawiązywaniu kontaktów i samodzielności. Dla nas kluczową w wychowaniu jest kwestia budowy poczucia własnej wartości. Akademia Językowa Przedszkolaka poprzez nieautorytarne i szanujące, dobrze rozumianą, podmiotowość maluszków podejście w pełni spełniło nasze oczekiwania. Ponadto nasza - obecnie już dwuipółletnia córka - posługuje się trzema językami - polskim, angielskim i hiszpańskim na bardzo przyzwoitym na swój wiek poziomie. Żałuję, że my za młodu nie mieliśmy takich możliwości - moja późniejsza nauka j. niemieckiego (która trwała z przerwami zgoła 11 lat), wg. zasady: najważniejsza gramatyka, nadal nie pozwala mi się nim posługiwać. Rodzicom polecam przekonać się samym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Łatwość nawiązywania kontaktów, poczucie własnej wartości, języki

Wszystkich polecam to przedszkole. Przedszkolanki z sercem do dzieci, i pomysłem na zajęcie im wolnego czasu. Wycieczki do biblioteki, odwiedziny strażaków w przedszkolu, zajęcia tematyczne itd itp i co dla mnie jako mamy najważniejsze - nauka samodzielności (np. zrobienie kanapki itd.). Drugie dziecko też tam wyślę na pewno.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0