Lekarz w sobotę

Czy może ktoś wie gdzie mogłabym pójść w weekend do lekarza ale nie chcę iść na SOR. W Gdańsku. Dzięki za info
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przychodnie z weekendową opieką, jest ich parę w Gdańsku.
Ale najpierw zadzwoń i popytaj, bo nie chcą przyjmować pacjentów z powiedzmy błachostkami. Można odbyć teleporadę i dostać e receptę bez wizyty. Jeśli lekarz uzna, że jednak wizyta jest konieczna w większości przypadków umawiają się konkretnie kto do kogo i o której godzinie.

Jeśli masz objawy grypopochodne to koniecznie najpierw telefon do przychodni, sanepidu czy szpitala zakaźnego. Żebyś przypadkiem nie przyszła taka schorowana na SOR, bo znowu zamkną szpital a lekarze i pielęgniarki pójdą na kwarantannę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

telefonicznie u rodzinnego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Rodzinny to raczej typowo od poniedziałku do piątku, w weekendy tylko wybrane placówki pracują. No chyba, że akurat należy się właśnie do takiej placówki. Ja np. mam lekarza rodzinnego w zwykłej przychodni, która w weekendy jest zamknięta i jak coś sie pilnego by stało to też muszę poszukać lekarza w innej placówce.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

dr zabielski-neurolog (15 odpowiedzi)

Poszukuję informacji my tego lekarza.

Hiszpańska mucha czy to działa? (11 odpowiedzi)

Witam, ostatnio zamówiłem kropelki hiszpańska mucha żeby jeszcze bardziej polepszyć życie...

lek bez recepty na infekcje pochwy (108 odpowiedzi)

doradźcie jaki lek można kupić bez recepty na infekcje pochwy, wizytę mam dopiero za tydzień, a...