Re: Likwidator szkód w Ergo Hestii
Rauma 7 ...pracowałam tam 5 lat. Większość czasu jako likwidator.
Obecnie jest nowy system awansowania i podwyżek. Są szkolenia, egzaminy kompetencyjne i wtedy awanse. Standardowa podwyżka to 500 brutto.Standardowa pensja to 2.800 brutto + premia teoretycznie nawet do 2000 brutto miesięcznie- tylko nie znam takiej osoby, która by ją dostała nawet spełniając kryteria!
Zawsze jest jakaś obcinka premii, nie wiadomo za co, bo system wyliczył tak i siak, bo nie ma odważnego co by się przyznał, że Ci obciał za coś....bo tak naprawdę jest pula pieniędzy na premię i s****y taty kryteria to tylko fikcja.
Praca jak to w korporacji, zależy na jaki zespół ludzi trafisz, ja pracowałam akurat ze świetnymi ludźmi i pod tym względem miło wspominam pracę tam.
Praca rzeczywiście od 8-16.15 z przerwą na obiad (obiady bardzo dobre:)) , urlopy ustala się wcześniej, ale przez te 5 lat nie zdarzyło mi się bym nie miała urlopu wtedy kiedy mi pasowało. Pracy jest dużo, ale to kwestia organizacji własnego czasu, można to spokojnie opanować.
Pytasz o zwolnienie lekarskie- nie świadczy to o Tobie dobrze:) niemniej jednak wiele osób w tej firmie siedzi na lewych zwolnieniach i nie jest to powód do zwolnienia. Póki tam pracowałam w moim 40 osobowym dziale nie przedłużyli umowy na cz. nieokreślony tylko jednej osobie! i to nie z powodu "chorowania". Rotacja chyba nie taka duża jak wszyscy piszą...
choć owszem po kilku latach pracy ma się ochotę być docenionym i szanowanym..niestety-jest się tylko cyfra w tabelce. Wszelkie ustalenia musisz mieć "na mailu". Jak nie masz na piśmie tzn , że nic nie masz:) jak ktoś może to będzie udawał, że nie było tematu.
Firma NIE TOLERUJE ludzi, którzy mają własne zdanie, nie boją się go wypowiadać, są ambitni i chcą się rozwijać. Wszystko jest dobrze póki nie zadajesz niewygodnych pytań, póki nie dochodzisz swoich praw, póki siedzisz cicho i klepiesz...póki potakujesz głową. Taka ciepła posadka dla niezbyt wymagających... ja po kilku latach naprawdę uczciwej pracy oczekiwałam odrobiny szacunku i niestety. Zawiodłam się.
Odeszłam stamtąd, nie żałuję.
Wielu moich bardzo dobrych znajomych również odeszło. Nikt z nich nie żałuje, że to zrobił!
Ale Tobie życzę powodzenia, bo wszystko zależy od tego jaką osoba jesteś i czego oczekujesz.
20
1