Listonosze niechlujni czy zapracowani?

Opinie do artykułu: Listonosze niechlujni czy zapracowani?.

Niedawno pisaliśmy o tym, że w Trójmieście brakuje listonoszy. Okazuje się jednak, że nawet tam, gdzie są, ich praca pozostawia wiele do życzenia. O jakości usług Poczty Polskiej we Wrzeszczu napisała do nas pani Julia.

Liczba wakatów wśród listonoszy wciąż jest w Trójmieście spora. Praca nie jest lekka, a także nie najlepiej płatna. Do tego dochodzą coraz mniejsze wpływy z tzw. końcówek - czyli reszty z rent i emerytur, które zwyczajowo dostawał każdy listonosz. Teraz coraz ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pozwalniali starszych listonoszy,

od kogo się młodzi mają nauczyć, od kogo dowiedzieć, że mimo niskiej płacy to jest praca odpowiedzialna. Ja swojemu listonoszowi zawsze daję napiwek za doręczenie poleconego. Bo wiem, że pracodawca traktuje ich nie najlepiej. W ogóle Poczta Polska od jakiegoś czasu słabo przędzie, a kolejne pomysły osób zarządzających są wręcz śmieszne. Nie czepiajcie się listonoszy, bo tam niedługo nikt nie będzie chciał pracować i będą musieli zatrudnić chyba gołębie albo drony.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

:-)

Kościuszki ile???

Paczki

Osoby które wożą paczki to firma zewnętrzna, jest tak już od ponad roku

Nie zgadzam się z tym postem,pracuje parę miesięcy na poczcie i widzę że mimo tego listonosze mają ciężko i tak bardzo dobrze sprawują swoje obowiązki i krew mnie zalewa jeżeli polski cebulek chce oszczędzić dwa złote i paczkę wysyła poleconym lub zwykłym listem i myśli że listonosz to dostarczy do drzwi. Ludzie takie rzeczy wysyłamy kurierem cena droższa bo pan kurier jeździ sobie samochodem a gdyby listonosz miałby wsadzić z dwie takie paczki jak co niektórzy wysyłają to by całą swoją walize zapelnil. Śmieszne jest jak niektórzy przychodzą z awantura że listonosz nie przyniósł PACzki - listonosz jest od listów nie mylcie tego bo chłopaki i tak zapierniczaja jak mogą przez to że są braki mają większe rejony a te zdjęcia wyglądają na ustawke
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nas zlistonosz to mega gosc :)

mily uprzejmy i zawsze wszytko przynosi jak trzeba :) Pozdrawiam Pana listonosza z poczty na ul. Racławickiej w Gdansku :)
za to nie pozdrawiam poczty w sopocie na kamionce..wszytkie listy i paczki zagranizne poowteorane, poszar[ane i okradzione. I nie przesadzam - od kilku lat za kazdym razem gdy przychodzi paczka na sopocki adres jest przeszukana, porozrywana. kiedys tez dostalem list wartosciowy w sumie 500zł miala tm byc, ale sprytnie ktos przez mala dziurke wyciagnał - zlodziejachy!(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko jak zaczniemy myśleć to przestaniemy korzystać z usług poczty. w dzisiejszych czasach przesyłki listowe to w 99% pisma urzędowe, z banków itd. mało kto wysyła zwykłe listy. reszta to drobne wysyłki, paczki. jeśli ludzie przestaną korzystać z usług poczty to listonosze nie będą potrzebni.
w inpost za 3,94 mam przesyłkę rejestrowaną, dostarczoną do domu. dotarła do mnie na trzeci dzień po wysłaniu. poczta dostarcza mi rachunki z 2-3tyg opóźnieniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wizyta na policji

Ja miałem wezwanie na policję bo się okazało że jeden z listonoszy przechowywal w domu duża ilość listów zamiast je różnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem, bo pracuje w domu. I o stalych godzinach listonosz roznosi korespondencje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja mieszkam na Hallera i takie sytuacje jak ta również widuję!! W tyn zawsze siedzę w domu i zawsze awizo w skrzynce. Afery na poczcie nic nie dają. Idioci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do Chwaszczyna

Zgadzam się
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Unruga

listonosz z Unruga nie zabiera poleconych z poczty, tylko same wypelnione aviza, a torba peka w szwach od reklam. Dodatkowo czesto myli ulice i numery blokow. Czasami wrzuca polecone do skrzynki (ciekawe kto podpisuje odbior)?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie byłaś w domu. byłaś przed domem, na klatce

Więc nie kłam za w domu bylaa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak kurka

Tak kurka ty zawsze jestes w domu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

listonosz

jestem listonoszem. nie będę nikogo bronił , ani krytykował. ja tylko powiem tak: jak ktoś chcę na własnych oczach zobaczyć jak wygląda praca listonosza i z czym ona się wiąże to ja chętnie pokażę -- wszystkich ciekawskich , mądralińskich itp.-- ( przygotujesz , poukładasz pocztę , dostaniesz torbę , wózek i pójdziemy w rejon )
serdecznie zapraszam =D
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zguba

Jeśli dostaję powtórne awizo a pierwszego na oczy nie widziałam to jaka jest szansa że zobaczyłabym list? Wtedy to już hulaj dusza, piekła nie ma. A jeśli coś zaginie to przecież listonosz wrzucił do skrzynki i nic o tym nie wie... dziwię się beztrosce osób z naklejką R na skrzynce...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zostawcie listonoszy

Może sami chcecie spróbować tej pracy?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2