Listy do M. 2

Temat dostępny też na forum: Listy do M. 2
Opinie do filmu: Listy do M. 2.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeszcze premiery nie było a film już jest oceniony
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 8

W niektórych kinach juz było :-)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak dla mnie to nie komedia

Tym razem film przedstawia smutne watki z życia... W każdej z rodzin pojawia sie jakiś problem moim zdaniem 1 cześć zdecydowanie bardziej pogodna i nastrojowa
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

listy do M2

Pierwsza czesc byla bardzo pogodna i nastrajala optymistycznie. Po drugiej wyszlam z kina zdolowana. Za duze nawarstwienie dramatycznych watkow czesto nawet bez wyjscia a przeciez miala to byc komedia. Niestety pod wzgledem scenariusza film mnie rozczarowal. Daleko mu do zabawnej i blyskotliwej pierwszej czesci
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na sile zrobiony ,szkoda kasy
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mega

Film godny polecenia, panom proponuje wziąć flaszkę wódki lub jakieś piwko...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7

Mega

Wódkę to sobie możesz sam w domu wypić do lustra alkoholiku!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

bohaterowie najpopularniejszej komedii wyświetlanej w polskich kinach w ciągu ostatnich 25 lat powracają

25 lat?!? jak film z 2011 roku
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bo dla nich

nie było lepszej komedii :) czyli teoretycznie Listy do M. > Chłopaki nie płaczą, Poranek Kojota itp itd

l.H

Nastawiłam się,że druga część (jak to zwykle bywa) będzie gorsza i mile się rozczarowałam. Jest trochę mniej komediowa, ale zakończenie jak najbardziej pozytywne. Kto widział jedynkę powinien pójść do kina :))
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ok

Fajny ale trochę smutny , za bardzo smutny ... Nie tego sie spodziewałam :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

słaby, po prostu słaby..

bez pomysłu i jaj, smuci a nie bawi.. w skali do pięciu słabe dwa
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

dramat romantyczny...

Film dobry, ale... W porównaniu do pierwszej części jest po prostu bardzo smutny... Nie tego się spodziewałam. Tak czy siak polecam, tylko zabierzcie ze sobą chusteczki ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

troche smutny

Ten film nie jest zły..ale to chyba najsmutniejszy film swiąteczny jaki oglądałam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

film fajjny ,lekki i przyjemny:)

Bardzo fajny film, inny niz 1 ale uwazam ze wlasnie fajnie ze iiby..fakt , kilka razy zlapalam sie ze poplakuje.. film przedstawia Nasze codzienne zycie ,problemy... godny polecenia::)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poszłam na komedię. Trafiłam na dramat. Film dobrze zrobiony, porusza trudne i bolesne aspekty naszego życia. Dobrze zagrany. Ale to nie jest komedia. Wpadłam w lekką depresję po jego obejrzeniu, płakać zaczęłam podczas filmu i wciąż mi nie przechodzi. Najbardziej wzruszyła mnie historia dwóch chłopców, jednego rozpaczliwie pragnącego kontaktu z ojcem i drugiego, tak zrozpaczonego, że nie widzi dla siebie wyjścia innego niż samobójstwo. I pomimo starań scenarzysty nie wierzę, że ojciec pierwszego chłopca faktycznie stanie się jego ojcem, a nie tylko dawcą materiału biologicznego. Nie wierzę też, że para, która kilka godzin wcześniej się wyzywała i dostawała furii na swój widok, nagle się całując zostawiła całą złą przeszłość za sobą. To takie nieprawdziwe zdarzenia i mając tego świadomość trudno się śmiać. Jeszcze raz podkreślę, film sam w sobie bardzo dobry, warto go obejrzeć, ale ABSOLUTNIE TO NIE JEST KOMEDIA.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

smutny i przygnębiający

Film reklamowany jako komedia okazał się dramatem, filmem smutnym, dołującym. Pierwsza część była wesoła, optymistyczna, dobrze było obejrzeć i wyjść z kina w lepszym nastroju. Druga część nastraja smutno i przygnębiająco.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Słaby

Film słaby, nic specjalnego. Przereklamowany. Nudny. To nie jest film na kino tylko na oglądanie w domu w deszczowy piątkowy wieczór. Nie polecam. W skali od 1 do 10 daje niestery 3.

Nic ciekawego - nuda

Fatalny i nudny. Czekałam, aż się skończy. Nie warty kina.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

NUDA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Masakra. Przypadkowe jakieś te wątki, naciągane.

,,LISTY DO M"

Film jest świetny, o miłości, przeżyciach i bardzo rodzinny. Niektórzy mówią, że ta komedia jest bardzo smutna, ja osobiście uważam, że jest odrobinkę smutna pod koniec filmu wszystko kończy się dobrze.Listy do m są świetne. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kompletna strata pieniędzy na bilet

Najgorszy polski film od wielu lat. Kiczowaty scenariusz : wszystkoizm tematyczny , słabe dialogi , wyjątkowo niska kultura języka. Żal dobrych aktorów do takiej produkcji. Chyba dostali wysokie wynagrodzenie . Już lepiej zagrać w reklamie kitu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nuuuuudaaaaaa

Pierwsza część W PORÓWNANIU z drugą była super śmieszna i super poruszająca (bez porównania - tylko śmieszna i poruszająca). Drugiej nie uratował nawet Karolak... Wątki tak samo głupkowate i kiczowate jak dialogi no i nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Nie polecam!

Gniot

Masakra strata czasu i pieniędzy. Karolak ratuje cały film.

fajna komedia, Karolak na plus!:)

rolą Mikołaja uważam że się zrehabilitował za fałszywy tweet sprzed pół roku

żal mi było Trzebiatowskiej jak ją zostawił w wieczór wigilijny Zakościelny

mam deja vu jakbym to już kiedyś pisał wszystko

Inne tematy z forum

The Last Showgirl (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: The Last Showgirl . Przeczytaj o filmie.

Apetyt na więcej. La Cocina (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Apetyt na więcej. La Cocina . Przeczytaj o filmie.

Bogini Partenope (17 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Bogini Partenope . Przeczytaj o filmie.