Lodówka do zabudowy czy normalna?

Zastanawiam się nad wyborem lodówki.

Z tego co wyczytałam to te do zabudowy nie mają funkcji "no frost"(ewentualnie mają w zamrażalniku, ale tu chodzi też o lodówkę). Czy to jest bardzo ważne? I dlaczego te lodówki nie mają tej funkcji-a są droższe niż zwykłe wolnostojące.

Dowiedziałam się również, że zwykłą lodówkę można zabudować, zostawiając z tyłu miejsce na przepływ powietrza. Drzwi szafy i lodówki można połączyć jakimś zaczepem.

Proszę o opinie, każda cenna!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lodówka do zabudowy czy normalna?

"to te do zabudowy nie mają funkcji "no frost"(ewentualnie mają w zamrażalniku, ale tu chodzi też o lodówkę)". Dokładnie tak jak piszesz. Jakieś pojedyncze egzemlarze mają lodówkę no frost, ale wtedy kosztują między 4,a 5 tys. Z drugiej strony jak masz no frost to obowiązkowo pojemniki, bo inaczej wysycha. W zamrażarce obowiązkowo no frost.

"Dowiedziałam się również, że zwykłą lodówkę można zabudować, zostawiając z tyłu miejsce na przepływ powietrza. Drzwi szafy i lodówki można połączyć jakimś zaczepem". To jest b. dobry pomysł, tylko drzwi muszą być proste.

Ja w końcu kupiłam taki nowy model Whirpoola i jestem średnio zadowolona. Te lodówki do zabudowy mają tą samą wadę , są mniejsze od tradycyjnych, a jak nas jest 5 to rozumiesz:)

Dzięki za odpowiedź. Decyzja jednak zapadła na lodówkę w zabudowie. Nie będziemy kombinować. Na naszą 2 a w przyszłości 3 myślę, że w zupełności wystarczy.

Wybraliśmy Electrolux ERN29750. Było kilka prawie że identycznych modeli Whirlpooli, ale ten electrolux jest największy(210l lodówka).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

My mamy taką http://www.euro.com.pl/lodowki-do-zabudowy/whirlpool-art-880-a-nf.bhtml#opis , ale drugi raz nie kupiłabym.

Droga dosyć. A czemu Ci nie służy?

Mała lodówka, półki z boku tam gdzie się stawia napoje są za małe na butelkę coli np. I zdecydowanie za mały zamrażalnik.

Ja mam Amice nawet nie wiem jaki model poprostu Pan w sklepie po dlugich wymogach i mysleniu i rozmyslaniu polecil ta :)
Nie zawiodlam sie przez 1,5 roku i aby tak zostalo :)

Amica to chyba też nie jest za duża. Nawet te normalne lodówki są takie malutkie. Za to wypuścili zajefajny piekarnik z panelem dotykowym.

Co do panów ze sklepu... to jak kupowałam poprzednią to się uparłam na Samsunga i pan mi odradzał, że byle jakie, awaryjne itd. Kupiłam ja i 2 moje koleżanki i jesteśmy super zadowolone. I tak się zastanawiam czy moim wynajmującym nie wcisnąć tego Whirpoola, a nie zabrać Samsunga;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja wziąłem dla siebie INDESIT i jestem bardzo zadowolony piękne wnętrze wszystko takie czyste białe przejrzyste, a nie jak nie które jakieś kremowe w środku...

Piekarnik mam w zabudowie dotykowy i wiecie co pieke i pieke i pieke te ciasta ze hej :)
Chyba zamieniam sie w Magde G :))))

My chcemy taką wolno stojącą, ale niekoniecznie z wyższej półki cenowej. Wydaje mi się, że i za mniejsze pieniądze znajdzie się coś solidnego. Mylę się?

No nie mylisz się. Bajerów może nie będzie, ale solidną da się znaleźć. U nas stoi amica i naprawdę dobrze sobie radzi, a nie daliśmy za nią dużo.

Ja mam do zabudowy, nie słychać jej.

czy ktoś znalazł lodówki do zabudowy w których system no frost jest i w chlodziarce, i w zamrażarce?

chyba bedzie z tym problem. wprawdzie szukalem 2 lata temu i rok temu ale nie znalazlem no frosta w zamrazarce i chlodziarce.
Do zabudowy wybralem ponizszy model.
http://www.agdhome.pl/lodowka-aeg-scs91800f0-1780,id12293.html

Dla mnie wazne byly dwa czynniki. Jak najcichsza i oszczedna w zuzyciu pradu ( w koncu lodowka to jedyne urzadzenie chodzace 24h), pomijam diody w sprzecie rtv.

Przez dwa i pol roku nie slyszalem jeszcze aby ta lodowka pracowala. Jest faktycznie baaaardzo cicha.

Inne tematy z forum

jaki piec wybrać do domu? (98 odpowiedzi)

Witam Proszę o podpowiedź jaki piec gazowy wybrać do domu - ( bliźniak o pow. całkowitej 140m2...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (53 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

drzwi (31 odpowiedzi)

dobre drzwi zewnetrzne gdzie moznakupic