Lokum

Temat dostępny też na forum: Banino
Witam, ma ktoś jakieś doświadczenia z tym developerem?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Lokum

Nie polecam drogo i niska jakosc...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 26

A czemu uważasz ze niska jakość? W sensie co według ciebie jest słabe? Byliśmy na spotkaniu z developerem i mój tata budowlaniec nie miał zastrzeżeń.
Dziękuję za opinie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zawsze zastanawia mnie z kad ludzie sie tacy biorą "Mój tata na podstawie widzimisie powiedział że jest OK"
A normy zna ?
Miarke w ręku miał ?
Wilgoć zbadał ?
Inspekcje spadu wody w instalacji ściekowej zbadał ?
Wentylacje zbadał ?
Czy izolacja termiczna jest prawidłowa ?
Czy Zs impedancji zbadał ?
A może wyssał swoja opinie z lizaka ChupaChup's
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Narazie rozmawialiśmy z developerem, i mój tata nie ma zastrzeżeń, co do ocieplenia, drzwi, okien. Mierzyć jeszcze nie ma co, bo dom nie powstał, a Panu Krisowi życzę więcej życzliwości.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

i dlatego od 2 lat nie wolno sprzedawać budynków/lokali przed ich postawienie, ale nikt sobie z tego nic nie robi i dlatego ludzie kupują kota w worku za podpiszą umowę , ale formalnie nie wiedzą co kupują bo jeszcze nie stoi , a może być fuszerka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

bardzo merytoryczny wypowiedź.

1. drogo w stosunku do innych deweloperów budujących w tym standardzie? proszę przykład,
2. "niska jakość" opisz dlaczego tak wnioskujesz.

Warto opisywać na jakiej podstawie wyciągamy wnioski, wówczas odpowiedź będzie miała jakąkolwiek wartość.

Pytanie chyba było adresowane do osób które miały już doświadczenia z tym deweloperem i są wstanie przedstawić prawdziwe minusy jak i plusy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Karol, dziękuję za zrozumienie.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chodzi o dewelopera Lokum SC? http://lokum.gda.pl/ ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, dokładnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To ja mam dom od nich, kupiony kilka lat temu. Nie było usterek, kłopotów przy odbiorze, podczas eksloatacji równiez spokój. Dom ma juz kilka lat, elewacja wygląda ładnie, ściany na zewnątrz czy wewnątrz nie popękały, zero wilgoci, grzybów, zacieków, nieszczelnosci - byłam i jestem zadowolona.
Jedyny mankament - grubość ścian i wygłuszenie między lokalami w bliźniaku nie jest super, powinna być ściana grubsza czy lepiej to zrobione, nie wiem, ale generalnie - nie żałowałam nigdy zakupu.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Lokum- budowa na bajorku

Mieszkam na Ogrodowej i widzę gdzie zamierza budować firma lokum. W miejscu gdzie co roku jest bajorko, gdzie przechodzi dren z odwodnieniem. W tym miejscu gromadzi się woda z całej ulicy Ogrodowej. Powodzenia dla tych którzy zakupią dom zbudowany na takim podmokłym terenie, który lokum pewnie kupiła za 10% wartości.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

W Lokum, mowili, ze mają teren wyrównać, myślisz, ze to nie wystarczy?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6

Poprzedni post pisałam na szybko i nie zawarłam wszystkiego co chciałam.
Działka jest w dole, więc dlatego gromadzi się tam woda. Jeżeli deweloper nawiezie ziemi i wyrówna teren do sąsiadów, to ten problem zniknie. Tyle nawiezionej ziemi nie wystarczy, żeby było ok?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Witam,
w którym miejscu Pani mieszka, co to za inwestycja? Chcielibyśmy zobaczyć jak wygląda dom (nawet z zewnątrz po kilku latach od oddania do użytku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

My zdecydowalismy się na bliźniaka na ogrodowa, wczoraj byliśmy i już nasz domek się buduje:) super!
Zatem pozdrawiamy przyszłych sąsiadów.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum

dom czy mieszkanie??? (432 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Domesta - opinie (5 odpowiedzi)

WItam, czy ktoś miał do czynienia z tym deweloperem? Zastanawiamy się z mężem nad zakupem...

Czy ktoś zna firmę verte invest? (5 odpowiedzi)

Chodzi mi o jakość i współpracę?