Łoryginalne łozdupki w centrumie Gdańska

Przed paroma miesiącami pisałem o wątpliwej estetyce w centralnych punktach Gdańska. Dzisiaj przechodząc obok Ratusza Staromiejskiego postanowiłem sprawdzić z bliska jak wygląda pasaż prowadzący do Wielkiego Młyna i się nie zawiodłem. Dokładnie i z bliska przyjrzałem się prześlicznej łozdupce, zamontowanej obok Młyna, która już kiedyś
zwróciła moją uwagę.

Kto mógł wpaść na tak idiotyczny pomysł ? Żeby upiększyć pasaż zwisającymi z góry wielokolorowymi taśmami parometrowej długości zdecydowano się postawić ohydztwo - cztery potężne paskudne wieże podtrzymujące tę łoryginalnom łozdupkę. Każda ok. dwunastometrowej wysokości, o boku szerokości dwóch metrów, na dole ogrodzona plastikową osłoną o boku szerokości ok. trzech metrów i wysokości dwóch metrów. A między nimi wiszą te nieszczęsne wielokolorowe pasemka. Muszę też dodać, że blokują one dodatkowo przejście, ale to już pikuś.

Co za geniusz plastyki to wymyslił - upiększanie przez obrzydzanie ? Tak wygląda poczucie estetyki gdańskich urzędników ? Tak się wydaje nasze podatki ? Co z tym zrobić drodzy Państwo ? Bo przecież nie można pozwalać na takie kretyństwa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Łoryginalne łozdupki w centrumie Gdańska

Widzę zetjoto, że masz awersję do wiekolorowych przedmiotów - cóż, w Korei Północnej wprowadzono jednolitą kolorystykę, zapewne doceniłbyś architekturę Phenian`u - tam za wielokolorowe taśmy dwunastometrowej długości ktoś skończyłby w obozie koncentracyjnym.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję wykorzystanie wyżej wymienionych elementów wzbogacających estetykę Gdańska wg modelu pólnocnokoreańskiego. Owe cztery wieżyczki, co ja mówię, jakie tam wieżyczki, wieże wyższe niż straznice na Kurkowej, można by wykorzystać dla ochrony posesji pana Halewicza przed elementami pisowskimi na wypadek zmiany rządów. Przed bramą wjazdową, po jej obu stronach, mogłyby powiewać owe tęczowo-czerwone pasemka poświadczające ideały, ktorym jest wierny nasz cenny forumowicz. Problem byłby tylko z drutem kolczastym, bo jest sprzeczny z ideami UE.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"nasz cenny forumowicz"? Czyżbyś zetjoto czuł się w więcej niż jednej osobie? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Fajnopolacy chcą popolemizować ? Proszę bardzo, jestem do usług (3 odpowiedzi)

Kiedyś popularne było przewidywanie powtórki Budapesztu w Warszawie, teraz, po zwycięstwie Trumpa...

Fajnopolacy pochowali głowy w piasek (18 odpowiedzi)

Demokracja poszła się czochrać i co wy na to ? Maska spadła z Uśmiechniętj Polski ? I został...

Panie Tusk daj ludziom spokój (3 odpowiedzi)

P Tusk jest Pan kłamcą oszustem skompromitowanym człowiekiem niech Pan da Polsce spokój i nie...